Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    KVÍZ: Fíky jsou báječnou lahůdkou z teplých oblastí. Mohou ale dozrát i u nás

    Před 37 minutami
    Fíky jsou na první pohled nenápadné, ale po rozkrojení nás čeká lahodná a sladká dužina. Správně zralé plody jsou na omak měkké a nejlepší jsou ty, které dozrají na stromech. Můžeme je ochutnat na dovolené, prodávají se ale také u nás a dokonce si je můžeme vypěstovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Výroba domácího karamelu: Je libo karamelky nebo omáčku na dezerty?

    Před 13 hodinami
    Karamel je sladkost připravená zkaramelizováním (pálením) cukru. Má mnoho odstínů hnědé, různou hustotu i konzistenci. Z karamelu lze připravit sladké omáčky, polevy a také oblíbené bonbóny karamelky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vysoce ceněná kopřivová semínka poměrně snadno nasbíráte sami. Dokud je ještě čas

    Před 14 hodinami
    Známou kopřivu nemusíte používat jen jako zeleninu nebo bylinu brzy na jaře. I její semínka, která dozrávají v průběhu léta, jsou právem vysoce ceněná lidmi, kteří se zajímají o výživu. Poradíme, jak semínka sbírat a k čemu se hodí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hrstková polévka bývala pokladem našich babiček. Pochutnejte si také za málo peněz

    Před 14 hodinami
    Luštěninové polévky, ať už se jedná o čočkovou, hrachovou nebo fazolovou, patří k těm nejoblíbenějším. Úplným pokladem je ale hrstková polévka, do které se jednoduše přidává hrstka od každého. V jednom talíři najdete od každé luštěniny trochu, to vše s přiměřenou dávkou krup.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Otevírací doba obchodů 28. září: Kde bude na státní svátek zavřeno a jak budou fungovat online rozvozy

    Před 16 hodinami
    Den české státnosti patří mezi svátky, které ovlivňují provoz českých obchodů. Zákazníci se proto každý rok ptají, zda budou mít supermarkety, menší prodejny či internetoví prodejci otevřeno, a jaké výjimky určuje zákon. Přinášíme proto přehled pravidel i možností, jak v tento den nakupovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nadýchaný řízek? Ten savojský je díky obalení v bílku lehký jako obláček. Příprava je přitom snadná a rychlá

    Před 20 hodinami
    Řízek nemusí být jen telecí vídeňský nebo křupavý kuřecí. Ten savojský si získal oblibu kvůli nadýchanému obalu, který mu dodává jemnost a šťavnatost. Osmažený dozlatova a s oblíbenou bramborovou přílohou vás zaručeně také okouzlí. Příprava přitom není nijak složitá.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dušená zelenina na africký způsob: Chakalaka je lehce pikantní a proslavila se natolik, že se její chuť dostala i do chipsů

    Před 21 hodinami
    Máte v oblibě jednoduchá zeleninová jídla z jednoho hrnce? Pokud rádi zkoušíte nové chutě, možná vás osloví pokrm exotického názvu i původu zvaný chakalaka. Pochází z Afriky, ale bez problémů jej připravíte i z ingrediencí dostupných u nás. A do našich podzimních sychravých dnů je jako dělaný.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Co udělat z tapioky? V kuchyni snadno využijete tapiokové perly i mouku

    Před 21 hodinami
    Tapioka je škrob, který se získává z kořene tropické rostliny manioku. V obchodech je tapioka nejčastěji k sehnání ve formě tapiokové mouky, častěji však jako tapiokové perličky. Co z nich můžete připravit, se dozvíte níže.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí pizza během půl hodiny? Nekynuté těsto bez droždí je hotové raz dva a s rajčaty, salámem a sýrem chutná božsky

    Před 22 hodinami
    Rychlé nekynuté těsto na pizzu je ideální volbou, když nemáte moc času a přitom si chcete připravit oblíbenou italskou specialitu. Díky prášku do pečiva je připravené během chvilky, snadno se s ním pracuje a po upečení je uvnitř vláčné a zvenku křupavé.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit domácí kysané zelí: Dokonalý výsledek zajistí správné množství soli, pak je zelí chutné a nekazí se

    Před 22 hodinami
    Kysané zelí patří mezi nejzdravější a nejoblíbenější potraviny hlavně v chladném období. Jak si doma udělat perfektní kysané zelí? Základem jsou kvalitní hlávky, správná dávka soli, čistota a vhodná teplota pro kvašení. Výsledkem je pak křupavá dobrota, která vydrží celou zimu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby při přípravě knedla vepřa zela: Víte, čeho se vyvarovat, abyste si pochutnali?

    Před 22 hodinami
    Knedlo vepřo zelo - český pokrm, na který nedáme ani za mák dopustit. Proč by také ano? Nadýchané knedlíky, šťavnaté maso a chuťově vyvážené zelí polité výpekem tvoří dokonalou kombinaci. Nechybujte v přípravě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit maminčino kuře podle ČSN: Chuť doladí orestovaná játra a žampiony, vyhlášený pokrm není vůbec složitý

    Před 23 hodinami
    Pečené kuře bezesporu patří mezi jedno z nejobvyklejších jídel v českých domácnostech. Díky své oblibě a dostupnosti se dostalo i do Československých státních norem. Maminčino kuře nabízí zajímavou kombinaci několika surovin, která chutná skvěle i dnes.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit karbanátky? Česká klasika chutná s bramborami i chlebem

    Před 23 hodinami
    Smažené karbanátky z mletého masa patří mezi tradiční české recepty a na přípravu jsou opravdu snadné. Pravý karbanátek báječně voní česnekem i majoránkou, na povrchu je vždy křupavý a uvnitř dokonale šťavnatý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Za jedno pivo 400 Kč? Na Oktoberfest do Mnichova letos až po výplatě, tři stovky dáte za vodu a 145 Kč za preclík

    Před 1 dnem
    „O’zapft is!“ neboli „Je naraženo!“ – tradiční slova mnichovského starosty zahájila i letošní Oktoberfest. Ten svou výjimečnou atmosférou, k níž patří litrové tupláky piva, bavorské speciality, typické kroje, hudba a zpěv, každoročně přiláká miliony návštěvníků. Letos budou muset všichni hosté sáhnout hlouběji do kapsy: ceny tu opět vzrostly a Oktoberfest 2025 je historicky nejdražší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Co se zelenými rajčaty? Před ochlazením je včas sklidíme, doma nám zčervenají

    Před 1 dnem
    Předpověď ukazující na ochlazení a deštivé počasí nám dává signál včas se o plody postarat a nevystavovat je nepříznivým teplotám a vlhku. Poradíme, jak s rajčaty na podzim zacházet a jakým způsobem nechat nedozrálé plody zčervenat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Mochyně peruánská je zajímavá rostlina, ceněná pro lahodné žlutooranžové plody

    Před 1 dnem
    Mochyně peruánská patří mezi teplomilné rostliny, kterým se daří na slunci, ale přitom potřebují dostatek živin a také vláhy. Malé oranžové bobulky jsou ukryté v lampioncích, které postupně usychají, což signalizuje, že v nich umístěné plody dozrávají a sládnou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tajemství štíhlé postavy Claudie Cardinalové: Kila držela na uzdě díky této jednoduché polévce, přípravu zvládne každý

    Před 1 dnem
    Claudia Cardinale, neboli Claudia Cardinalová, jedna z největších ikon evropské kinematografie, zemřela 23. září 2025 ve věku 87 let. Její život byl spjat s filmem, stala se idolem krásy a přirozené elegance, kterou si uchovávala i v pozdějším věku. Vedle hereckého talentu a charismatu byla obdivována také pro svůj životní styl a vztah ke stravování, který herečce pomáhal k dokonalé postavě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Barevné energetické kuličky: Jsou zdravé a vhodné na výlet i do vánočního cukroví

    Před 1 dnem
    Energetické kuličky jsou sladké svačinky připravené podle zásad zdravého životního stylu. Jejich úkolem je dodat energii na výletech a při sportu, ale poslouží i jako svačinka pro děti, mlsání ke kávě i cukroví na vánoční stůl.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čalamáda v sobě skrývá barevnou zeleninu a sladce kyselou chuť s pikantním nádechem

    Před 1 dnem
    Čalamády zaujmou už na pohled barevnou pestrostí, ale milujeme je i pro jejich příjemnou chuť. Mohou být jemně pikantní, ale zároveň sladce kyselé. Do jedné sklenice dáme od každého zeleninového druhu trochu a výsledek báječně doplní naše jídla během dlouhých zimních měsíců.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit perfektní dušené kysané zelí? Chuť vylepší cibule, rozinky nebo jablko a husté musí být akorát na vidličku

    Před 1 dnem
    Kysané zelí je oblíbenou přílohou české kuchyně. Samotné dodá vitaminy i patřičný říz, dušené lahodně doprovodí vepřovou pečeni, výpečky nebo kachnu společně s houskovým či bramborovým knedlíkem. S chutí si ho dáme i ke knedlíkům s uzeným nebo k bramborovým plackám. Jak ho ale upravit, aby nebylo moc kyselé, ale patřičně ochucené a akorát tak měkké?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hraběnčiny řezy: Upečte si tuto populární jablečnou klasiku podle videoreceptu

    Před 1 dnem
    Hraběnčiny řezy v sobě kombinují lahodné těsto, jemnost bílkového sněhu a křupavou horní vrstvu. Díky jablkům a skořici dovedou v naší domácnosti vykouzlit příjemnou podzimní atmosféru. Oblíbené řezy je snadné připravit, ale přesto působí i chutnají slavnostně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    První republika s Kristinou: Kynutý švestkový koláč podle Sandtnerky se čtyřmi druhy sypání lze upéct i bez másla

    Před 1 dnem
    V nekončící sezoně švestek přijde vhod prověřený recept na lahodný koláč. Inspirovala jsem se proto u prvorepublikové kuchařky Marie Janků-Sandtnerové a upekla jsem její švestkový koláč. Kynutý koláč je vláčný a plný švestek. Sladkost mu dodávají různé posypky. A jak jsem prakticky ověřila, upéct lze i bez másla.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat zelofleky? Snadné a levné jídlo našich babiček oceníme i v dnešní době

    Před 1 dnem
    Zelofleky představují pokrm, který je velmi snadný a rychlý na přípravu. Také však patří mezi ty nejlevnější - právě proto je tolik oblíbený. Volíme ho v případech, kdy nemáme čas na složitější a zdlouhavější přípravu jídla.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jednoduché francouzské brambory s ďábelskou chutí: Sytý oběd z jednoho pekáče s minimem úsilí

    Před 1 dnem
    Brambory patří na podzim k nejvděčnějším surovinám v kuchyni. Jsou dostupné, levné, chutné a nekonečně variabilní. Připravte si vynikající jednoduché francouzské brambory s cibulí, šunkou a vejcem, doplněné o pikantní koření. I ze syrových brambor jsou rychle hotové, chutnají skvěle a báječně zasytí celou rodinu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sedm nejlepších jídel z jednoho pekáčku: Kuře s rýží, živáňskou i francouzské brambory zvládne i začátečník

    Před 1 dnem
    Jídla, která můžete připravit dohromady, ideálně v jednom pekáči, se těší velké oblibě. Jejich příprava totiž nevyžaduje moc práce, ani velkou kuchyň. Obvykle stačí jednotlivé suroviny nakrájet, naskládat do formy, ochutit a vložit do trouby. Ta už se postará o zbytek. Nabízíme vám sedm skvělých receptů, které připravíte snadno a téměř bez práce a z trouby vytáhnete lahodnou, vydatnou večeři nebo oběd.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak se vaří povidla s octem a proč? Ocet má víc funkcí, než si dokážete představit

    Před 1 dnem
    Povidla s octem - že jste o této kombinaci nikdy neslyšeli? Pak je načase, abyste se dozvěděli víc, protože ocet dělá konkrétně s povidly naprosté divy, které jistě uvítáte i vy. A co se za jeho přidáním do povidel skrývá?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Smažená jablka v těstíčku: Bleskurychlý dezert s vůní skořice a rumu je snazší, než vypadá

    Před 1 dnem
    Podzim voní jablky a těmi pečenými obzvlášť sladce. Při vyšších teplotách se naplno projeví jejich sladká chuť a kořeněná vůně. Ještě překvapivější jsou smažená jablka v těstíčku. Šťavnaté ovoce ukryté v křupavém kabátku vytváří dezert plný vůně a nostalgie. Jednoduchý nápad, který potěší děti i dospělé během chvilky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččina spíž: Nasušte si zeleninu do zásoby! Domácí vegeta podle tohoto receptu dochutí polévky i omáčky

    Před 1 dnem
    Přemýšlíte, jak zužitkovat zeleninovou úrodu ze zahrádky? Tu kořenovou můžete snadno proměnit do podoby vynikajícího polévkového koření. Je bez zbytečných „éček“ a dochucovadel a také příliš velkého množství soli. A hlavně ochutit jím můžete nejen polévku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat domácí vegetu? Jednoduchá a levná směs bez glutamátu chutná skvěle

    Před 1 dnem
    Koncem sezóny máme dostatek čerstvé zeleniny, kterou je potřeba vhodným způsobem zpracovat. Oblíbenou možností je příprava domácí vegety, skvělého dochucovadla, které se hodí mít stále po ruce. Naučíme vás snadný recept na výborné domácí dochucovadlo s dlouhou trvanlivostí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zavařit rajčatovou směs na špagety. Jednoduchý základ pro rychlé vaření

    Před 2 dny
    Na konci sezóny už mrazničky málem "pukají ve švech", přesto stále zbývá celá řada produktů ze zahrad, které je potřeba zpracovat, aby nepřišly vniveč. Pokud máte velkou úrodu rajčat, můžete si z nich připravit jednoduchý základ na omáčku ke špagetám.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Milovali jste KFC, ale nechcete prošlé kuře? Udělejte si parádní stripsy doma, podle tohoto receptu to zvládne každý

    Před 2 dny
    Skandál kolem kuřecího masa z KFC rozvířil český internet. Kdo se ale umí postavit k plotně, toho prošlé kuřecí paličky nebo prsa děsit nemusí. Podle našeho receptu si uděláte kuře, za jaké by se nestyděl ani plukovník Sanders!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak ochutit oblíbený segedínský guláš? Koření mu dodává typickou chuť

    Před 2 dny
    Segedínský guláš je pokrm pocházející z Maďarska, v naší zemi se ale stal velmi oblíbeným, a tak si jej s chutí objednáváme v restauracích a připravujeme doma. Tápete, jak guláš dochutit? Poradíme, pokračujte ve čtení.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Statečná Laďka Něrgešová nabídla recept na parádní drobenkový koláč s tvarohem a pudinkem. Příprava je snadná, chuť božská

    Před 2 dny
    Máte chuť na něco dobrého, sladkého, s ovocem a křupavou krustičkou? Ideální je drobenkový koláč s tvarohem, který perfektně umí třeba populární moderátorka Laďka Něrgešová.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak obalovat tvarůžky, aby při smažení nevytekly? Jednoduchý postup zvládne i začátečník a pochutná si celá rodina

    Před 2 dny
    Patříte k milovníkům olomouckých tvarůžků? Jednou z nejlepších možností, jak si tento zrající sýr vychutnat, je osmažit jej v trojobalu. V teplé a rozteklé formě totiž tvarůžky chutnají snad ještě lépe než zastudena. Jak ale zajistit, aby tvarůžky při smažení nevytekly?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak pěstovat fíky? Poradíme, jak rostlinu vysazovat, hnojit a také zalévat

    Před 2 dny
    Tmavě fialové fíky získáte z rostliny zvané fíkovník smokvoň, kterou již běžně seženete v každém větším zahradnictví. Vypěstovat plody exotického fíkovníku není vůbec složité, a to i v našich klimatických podmínkách.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Jste odborníkem na sýry a jejich využití při vaření? Otestujte si své znalosti a zjistěte, kde ještě možná máte mezírky

    Před 2 dny
    Sýr je jednou z nejuniverzálnějších surovin, která dokáže pozvednout chuť téměř každého pokrmu. Má desítky podob, od jemných čerstvých až po výrazné zrající druhy, a každý z nich najde jiné uplatnění. Pokud vás láká zjistit, jak dobře se v tomto světě orientujete, můžete si své znalosti otestovat v našem kvízu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dýňový džem s citronem a pomerančem voní po zázvoru a hodí se na palačinky, na perník i do buchet

    Před 2 dny
    Dýně nepatří jen do polévky nebo nakrájená na dílky na plech. Překvapit nás může i ve sladké podobě – jako jemný a dýňový džem. Díky své neutrální chuti se skvěle kombinuje s kyselými citrusy, aromatickým zázvorem či voňavým hřebíčkem. Báječně chutná samotný i v dezertech.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Plody mišpule mají tu správnou chuť teprve po přemrznutí, pak připomínají pyré

    Před 2 dny
    Mišpule obecná je zajímavá dřevina, která přináší úrodu zajímavých plodů. Zajímavostí je, že se hodí ke konzumaci teprve po přejití mrazem, můžeme je tedy ochutnávat i o Vánocích, když jejich vnitřek změkne a získá "povidlovou" konzistenci.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat osvěžující rajčatový salát? S ním bude váš pokrm plný vitamínů

    Před 2 dny
    Rajčata a cibuli máme většinou doma a pokud ne, není obvykle těžké je koupit. A co takhle z těchto dvou vitamíny naplněných surovin vykouzlit chuťově vyladěný salát? Chutný je sám o sobě, a pokud jej použijete k doplnění vašeho oběda, získáte ještě vyváženější pokrm.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jednoduché a křupavé cuketové kroužky s krémovým dipem si zamilujete. Takhle snadno se dělají

    Před 2 dny
    Od léta do podzimu cuketa pravidelně proniká do jídelníčků českých domácností, protože její pěstování nabízí vysoký výnos za málo práce. Navíc ji lze připravit na mnoho způsobů, od lehkých omelet až po hutné zapékané pokrmy. Jednou ze zajímavých úprav jsou i smažené cuketové kroužky. Vyzkoušeli jsme, jak je udělat netradičně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Retro okénko: Bari mandle stávaly 3 Kčs a oblíbené bývaly pro svou specifickou nahořklou chuť

    Před 2 dny
    Nejen bonbony typu Bon pari, tedy dražé, byly populární v dobách socialismu. Děti i dospělí tehdy s oblibou mlsali i tzv. furé. Jedněmi z těch, na které mnozí vzpomínají, byly i Bari mandle. Navzdory názvu s mandlemi nic společného neměly a šlo opravdu o bonbony specifické chuti.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit dušenou kapustu na slanině? Tato podzimní surovina báječně zasytí

    Před 2 dny
    Kapusta je lahodná podzimní surovina, která je plná zdraví prospěšných látek. Pokrmy z kapusty dokážou báječně zasytit žaludek. Kapustu můžete podávat buď samostatně jako zeleninové jídlo, nebo ve spojení s masem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejvláčnější perník díky majonéze a jablkům. Chuť mu dodá čokoládový pudink

    Před 2 dny
    Podzim přeje jednoduchým moučníkům, které provoní celou kuchyni hřejivým kořením a vůní jablek. Jablkový perník je vláčný, šťavnatý a zůstává měkký i několik dní po upečení. Pokud tedy zbyde. S čokoládovou polevou chutná skvěle k čaji i k odpolední kávě a rychle mizí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak hubnu a zlepšuji si zdraví díky Margit a navzdory doktorce: Dodržujte pravidla tří „Z“ a kila poletí dolů skoro sama

    Před 2 dny
    Kdo tento seriál sleduje, tak ví, že mi byl v lednu 2025 zjištěn vysoký cholesterol. To byl začátek mé, dnes už 9. měsíc trvající cesty, na níž mě provází kamarádka a specialistka na výživu, Margit Slimáková. Máme za sebou první léto, a tak jsem hned zjistila, co je u hubnutí, alespoň pro mě, kámen úrazu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby při přípravě čerstvého zelí jako přílohy: Hlídejte konzistenci, barvu i chuť

    Před 2 dny
    Zelí je u nás v Česku jednou z nejoblíbenějších příloh, bez které bychom se jen stěží obešli. Vždyť co bychom si dopřáli k pečenému masu nebo výpečkům? Poradíme vám, na co si dát při přípravě hlávkového zelí pozor.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mochyně peruánská nabízí bohatou úrodu chutného ovoce, přitom pěstování je snadné

    Před 3 dny
    Mochyně peruánská přináší koncem léta a začátkem podzimu bohatou úrodu plodů. Žluté bobule, které dozrávají v kalichu, mají příjemnou sladkokyselou chuť. Hodí se ke konzumaci zasyrova, ale mohou se také mrazit nebo používat na báječnou marmeládu, která chutí a barvou připomíná meruňkovou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mramorové řezy: Efektní a přitom báječně jednoduchý moučník vás nadchne

    Před 3 dny
    Mramorové řezy už na první pohled zaujmou svou abstraktní strukturou těsta, která působí, jakoby se malíř snažil zachytit své emoce. Lahodně sladké řezy jsou pokaždé originální svými ornamenty, přitom je jejich příprava snadná a chuť dokonalá.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččina kuchyně: Spolu s jablky se musely zpracovat i sladké podzimní hrušky

    Před 3 dny
    Povidla jsou hustá pomazánka ze zralého ovoce, které se pomalu vaří několik hodin, dokud nezůstane jen kaše z konkrétního druhu - švestek, jablek, hrušek. Díky své přirozené sladkosti se už povidla nemusí sladit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat povidla? Chutnou ovocnou pomazánku můžete uvařit či upéct

    Před 3 dny
    Příprava povidel je neodmyslitelnou součástí přelomu léta a podzimu. Chutnou ovocnou nátěrku skladujeme ve sklepe či spíži, a je nám po ruce kdykoliv potřebujeme. A jak můžeme poctivá domácí povidla připravit?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak využít slupky z brambor? Jako jídlo, hnojivo, první pomoc nebo podpalovač

    Před 3 dny
    Brambory jsou zelenina, která je pro člověka za syrova nejedlá. Zralé brambory se žlutou dužinou bez zelených míst a klíčků většinou oloupeme, pokud je vaříme jako přílohu. Slupky jsou odpad, proto je vyhazujeme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Luxusní uzenářský salát: Obdoba populárního vlašáku překvapí výraznou chutí masa a křupavými kousky

    Před 3 dny
    Uzenářský salát nepatří mezi největší hvězdy v lahůdkách, přesto má nezastupitelné místo mezi takovými klasikami, jako je vlašský nebo pochoutkový salát. Jeho příprava je snadná, jednoduchý základ můžete libovolně variovat a přizpůsobit si ho tak podle své chuti.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Segedínský salát podle ČSN: Vsaďte na kombinaci salámu se sterilovaným zelím

    Před 3 dny
    Máte rádi jemnost sterilovaného zelí, které byste si mohli dopřávat den co den? Pak vás jistě potěšíme receptem z norem. Podle toho si s naprostou lehkostí (i rychlostí) připravíte chuťově úžasný segedínský salát.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat ajvar? Snadný recept na dokonalý balkánský dip z pečené zeleniny

    Před 3 dny
    Ochutnali jste už ajvar? Je to balkánská pochoutka z kápií, lilku a česneku, která je nesmírně univerzální. Využijeme ji jako pomazánku na topinky, základ na pizzu, dip k masu a sýrům i jako omáčku na špagety.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pojďte si s námi uvařit šípkovou omáčku. Je pikantní i lahodně nasládlá

    Před 3 dny
    Šípková omáčka patří ke klasickým omáčkám české kuchyně, které využívají plané plodiny. Nejrychleji ji připravíte ze šípkové marmelády, ale můžete využít i čerstvě natrhané šípky. Podává se s pečeným masem a knedlíkem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Poctivý záhorácký závitek: Kombinace šťavnatého vepřového masa a kysaného zelí v tradiční slovenské úpravě

    Před 3 dny
    Spojení vepřového masa, kysaného zelí a knedlíků si můžete dopřát i jinak než jen ve formě vepřa knedla zela. Stejné chutě přináší i záhorácký závitek. Ten se možná častěji podává s bramborem a někde dokonce s rýží, ale s knedlíkem chutná rovněž skvěle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Podzim v kuchyni podle horoskopu: Která znamení potřebují vydatná jídla a komu naopak prospěje půst?

    Před 3 dny
    S příchodem podzimu se mění nejen počasí, ale i náš jídelníček a chutě. Dny se krátí, venku je chladněji a tělo si častěji žádá teplá, sytější jídla. Po lehkém letním stravování nastává čas polévek, pečené zeleniny a sladkých dezertů z jablek nebo švestek. Každý ale podzim prožívá trochu jinak – a zajímavé je, že se to může lišit i podle znamení horoskopu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rychlovky z kuřecích jater: Připravte si s námi játra v bramboráku nebo marinádě

    Před 3 dny
    Kuřecí játra jsou skvělou volbou, jestliže spěcháte, ale chcete se plnohodnotně najíst. Ovšem ani játrová paštika nezabere příliš mnoho času. Přinášíme inspiraci na pochoutky z kuřecích jater - stačí si jen vybrat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kornoutky jsou určené k plnění. Chutnají se zmrzlinou, krémem i pěnou s ovocem

    Před 4 dny
    Kornoutky ve sladké kuchyni jsou cukrářské výrobky, které se plní zmrzlinou, krémy, pěnami a ovocem. Nejznámější jsou zmrzlinové oplatkové kornoutky, ale také kornoutky ořechové, čokoládové nebo z listového a jiného těsta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Upéct jablečný štrúdl z listového těsta s námi dokáže i úplný začátečník

    Před 4 dny
    Z pečení moučníků mají někdy začátečníci zbytečné obavy. Třeba štrúdl z koupeného už rozváleného listového těsta zvládne i úplný kuchařský kandrdas. Přesto se mu může hodit několik tipů a vychytávek, aby ten jeho štrúdl chutnal i vypadal dokonale.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak sklízet vlašské ořechy? Podstatné je následné správné vysušení a skladování

    Před 4 dny
    Sklizeň vlašských ořechů trvá asi měsíc, začíná přibližně v polovině září a trvá do poloviny listopadu, přičemž vždy závisí nejen na oblasti, ve které žijeme, ale také na konkrétní odrůdě. Podstatné je, že dříve než dojde v druhé polovině k října k obvyklému ochlazení, ořechy by již měly být uklizené pod střechou.
     Komentáře
Reklama