Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jsme nejlepší trendy podniky v Brně podle průvodce Gault&Millau: Víme, kde mají gyros za 199 Kč i perfektní vejce

    Před 1 hodinou
    Ocenění známým gastro průvodcem je jistou známkou kvalitního kulinářského zážitku. Vydali jsme se proto dle referencí Gault&Millau do tří podniků v moravské metropoli, abychom zjistili, jak má vypadat podnik, který dneska „frčí“ a v němž zároveň neutratíme za jídlo všechny peníze.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sladký jahodový úplněk: Příval energie a emocí je třeba podpořit vydatným jídlem. Vodnář to vyřeší dortem, Kozoroh biftekem

    Před 21 hodinami
    I když si to většinou nechceme přiznat, Měsíc v úplňku ovlivňuje všechno kolem nás. Zvířata bývají aktivější, rostliny mají jinou dynamiku růstu a lidé mnohem víc prožívají své emoce. Jahodový úplněk přináší silnou energii a vůli ke změnám.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na ten nejlepší jahodový sirup bez chemie: Limonáda z něj připravená vám přivolá léto v každém ročním období

    Před 22 hodinami
    Pokud máte dostatečnou zásobu jahod, jednou z nejlepších možností, jak s nimi naložit, je zavařit je na zimní měsíce. Pokud si moc nepotrpíte na marmelády, připravte si z nich lahodný sirup, který využijete nejen na přípravu limonád. Ten domácí je navíc mnohem lepší než kupovaný, a hlavně krásně voní po jahodách.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šéfkuchař prozradil, jak to vypadá v jídelním voze fotbalové reprezentace: Vedení české repre si dává čevapčiči, guláš i tatarák

    Před 22 hodinami
    Česká fotbalová reprezentace odehrála jeden z nedůležitějších zápasů kvalifikace mistrovství světa 2026 v Chorvatsku. Zápas sledovaly i špičky našeho fotbalu. Ty se do místa zápasu přesouvaly z Prahy vlakem, kde na ně čekalo perfektní občerstvení, které měl na starost známý šéfkuchař Lukáš Neckář.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Italská focaccia: Křupavé, ale přitom dokonale vláčné pečivo potřebuje kvalitní olivový olej a několikrát překládat těsto

    Před 23 hodinami
    Italské pečivo zvané focaccia z kynutého těsta je legendární. Podle našeho osvědčeného receptu připravíte vynikající focacciu. Vychutnáte si ji jako přílohu nejen k sýrům a šunce, ale i samotnou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sladký meloun v obchodě vyberete snadno: Vše důležité prozradí pruhy, váha, správně zbarvený flek i stopka

    Před 23 hodinami
    Horké jarní a letní dny bez sladkého melounu si lze představit jen stěží. Jenže stát v obchodě před hromadou „zelených koulí“ a doufat, že vyberete tu správnou, je často spíš loterie. Existují ovšem jednoduché triky, díky kterým už nikdy neodnesete domů mdlý nebo nedozrálý meloun. Poradíme, co skutečně funguje a na co se při výběru zaměřit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Maďarský dezert epres somlói galuska: Jahodová dobrota připomíná naši žemlovku, ale chutná jako nejlepší dort

    Před 1 dnem
    Přemýšlíte, jakou dobrotu udělat z jahod, které jste nasbírali nebo koupili v obchodě? Chcete-li vyzkoušet něco méně tradičního, můžete hledat inspiraci v Maďarsku, konkrétně v místním dezertu epres somlói galuska. Tato tradiční maďarská specialita totiž s jahodami chutná úžasně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Valašské pečáky: Na dozlatova opečené a křupavé brambory s vůní česneku stačí jen pár ingrediecí a na stole jsou za chvíli

    Před 1 dnem
    Pečené brambory si můžete přichystat na různé způsoby. Vyzkoušejte valašské pečáky, na které stačí jen pár surovin, a pochutnáte si na výborném jednoduchém jídle, ať už v podobě přílohy, nebo jako hlavní jídlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké je to v Pavliráji: Máma čtyř dětí vaří v kopcích na Horní Bečvě úžasné sirupy z vlastnoručně vypěstovaných bylinek

    Před 1 dnem
    Sirupy nemusí být jen ovocné, v poslední době jsou moderní i limonády s příchutí bezinky, levandule nebo dokonce fialky. Dokážete si ale představit třeba sirup z libečku? O tom, že to jde, a hlavně, že chutná báječně, se můžete přesvědčit u výrobkyně sirupů Pavly Zajícové.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tiramisu: Recept na pravou italskou dobrotu není složitý. Vsaďte na kvalitní suroviny a nechte dezert odležet přes noc

    Před 1 dnem
    Je lahodné, krémové, původně italské, dnes už světové. Řeč je o dezertu zvaném tiramisu. Recept na něj vyžaduje znalost pár pravidel, obzvlášť když chceme to pravé italské. Jemný dezert je snadný a relativně rychlý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jahody vydrží v mrazáku až rok, v nejlepší kondici ale maximálně osm měsíců. Správné zamrazení má svá pravidla

    Před 1 dnem
    Jak dlouho vydrží jahody v mrazáku? Pokud je tam ještě máte, už je jejich hraniční doba. Poradíme, co dělat při mražení nové dávky, aby ovoce vydrželo ve skvělém stavu co nejdéle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bramborové placky na peci jako od babičky: Na nápad je péct a prodávat mě přivedla návštěva tchyně, vzpomíná Michal Rezek

    Před 2 dny
    Bramborové placky jsou sice jídlem obyčejným, ale nesmírně populárním. Připravovaly je už naše babičky a jejich obliba je dodneška veliká. Skromný český pokrm ovlivnil i život Michala Rezka, který již desátým rokem vyrábí a prodává placky podle babiččina receptu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Buchty po ránu: Špenátová focaccia podle Josefa Maršálka se neobejde bez spousty bazalky a prospěje jí dlouhé kynutí

    Před 2 dny
    V dalším díle pořadu Buchty po ránu si Josef Maršálek společně s Terezou Bebarovou udělali malý kulinární výlet do Itálie. Nepustili se však do přípravy sladkých specialit, jak by člověk u cukráře očekával, ale do pečení italského slaného pečiva. Jeho špenátovou focacciu si tak nyní můžete udělat doma i vy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    U Dřeváka nabízí burgery, které ovládly mnoho soutěží: Nelovíme módní vlny, ale držíme kvalitu, říká majitel Radek Klimeš

    Před 4 dny
    Food trucky se již dávno staly nedílnou součástí mnoha akcí, oslav či festivalů. Tento fenomén totiž přináší do české gastronomie něco nového – kvalitní kuchyni, která je přitom servírována „z okénka“. Své o tom ví i v brněnské beer&grill restauraci U Dřeváka, která si pojízdnou pobočku také před lety pořídila.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Isabela Kastilská: Španělská královna měla na talíři námořnickou slepici a mohla mít i grilovanou kočku podle speciálního receptu

    Před 4 dny
    Možná vám její jméno nic neříká, ale španělská královna Isabela Kastilská má de facto na svědomí objevení Ameriky. Právě ona poslala mořeplavce Kryštofa Kolumba hledat nové námořní cesty do Indie.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jsme tahini kávu: Nejnovější kávový hit válcuje i matcha latté – a chutná překvapivě dobře

    Před 4 dny
    Máte rádi různé netradiční kávové nápoje? Tak přesně jedním z nich je tahini coffee. Tato káva doplněná tahini pastou je čím dál tím populárnější nejen v kavárnách, ale spousta lidí ji zkouší i doma. Sezamová pasta do kávy vnáší orientální nádech, ale také příjemnou krémovost a oříškovou chuť.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Judita Durynská: Matka Přemysla Otakara I. nejraději popíjela minerální vodu z Teplic a možná i díky tomu se dožila vysokého věku

    Před 4 dny
    Manželky českých panovníků málokdy vystoupily ze stínu svých manželů. Byly jen figurkou na šachovnici dynastických a mocenských zájmů. Manželka krále Vladislava I. Judita byla sebevědomá a vzdělaná žena, která mj. v Teplicích položila základy středoevropského lázeňství.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chalupářská játra: Vychutnejte si měkká a šťavnatá játra se zeleninovou směsí, stačí dodržovat ověřené rady a tipy

    Před 4 dny
    Vnitřnosti včetně jater se opět dostávají na gastronomické výsluní. Játra nemusí být jen tradičně na cibulce, připravit z nich se dá mnoho dalších kulinářsky zajímavých a hlavně chutných pokrmů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vojtěch Vrtiška ukázal, jak na základní žloutkový krém: Krásně voní vanilkou a jeho snadnou přípravu zvládne úplně každý

    Před 5 dny
    Ve světě cukrářství patří žloutkový krém k základním stavebním prvkům mnoha tradičních i moderních dezertů. Jeho jemná konzistence, sytá barva a lahodná chuť z něj dělají oblíbenou náplň třeba do zákusků a dortů. Jeho příprava je přitom jednoduchá, jak dokazuje i vítěz třetí řady Peče celá země Vojtěch Vrtiška.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Svíčková na smetaně je vynikající díky přípravě ve výpeku. Vyzkoušejte ji podle osvědčeného postupu ve video receptu

    Před 5 dny
    Když chcete připravit slavnostní jídlo, dost možná vás napadne právě svíčková na smetaně. Máme pro vás názorný video recept, díky kterému toto výborné klasické jídlo přichystáte pro natěšené strávníky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kuchařka Ivana z Brna se zbláznila do makronek. Peče je ve tvaru krtečka i lega a za své výtvory získala již tři medaile

    Před 5 dny
    Upéct dokonalou makronku není žádná hračka, Ivana Jandlová navíc nedělá jen klasické kulaté, ale i v různých neobvyklých tvarech, jako jsou třeba postavy z pohádek. Své postupy si vypilovala sama, bez kurzů a učitelů. A dnes již její sladké zázraky sbírají spoustu ocenění.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pražský Kulaťák ožije v sobotu akcí, která nemá obdoby. Na festivalu ambasád bude vařit 56 zemí, ochutnat můžete stovky jídel

    Před 5 dny
    Milujete na dovolené ochutnávání cizokrajných jídel? A co takhle mít možnost podívat se prostřednictvím kuchyně do 56 zemí v jednom dni? To přesně nabízí největší mezinárodní street food festival, Festival ambasád, který se letos již poosmé koná 7.6. 2025 v Praze.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na dokonalý lotus cheesecake bez pečení: Snadný dezert voní karamelem, čokoládou a máslem a chutná božsky

    Před 5 dny
    Milujete cheesecake? Pro mlsaly sladkých dezertů je cheesecake bez pečení tím pravým, čím si vylepšit den. Neodolatelně jemná dobrota s karamelovou Lotus pomazánkou, čokoládou a jemným mascarpone je snadná a výborná.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na polské bramborové noky kluski: Připravte si je podle originálního receptu od slavné polské kuchařky

    Před 5 dny
    Máte rádi halušky nebo bramborové knedlíky? Tak v tom případě vám určitě zachutná i slavná polská specialita označovaná jako kaszubskie kluski nebo také golce. Hledáte-li nějaký autentický recept, zkuste ten podle Ewy Szczesne, účastnice polského MasterChefa, která je hvězdou místních sociálních sítí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Staročeský kuthan podle Pepy Nemravy: Lahůdka plná masa, cibule a smetany nadchne vůní, chutí i snadnou přípravou

    Před 5 dny
    Tradiční česká kuchyně nabízí mnoho pokrmů, které jsou snadné na přípravu, zužitkujeme do nich, co máme zrovna doma, a navíc si na nich pochutnáme. Mezi taková jídla patří i staročeský kuthan, ve kterém najdete všechno, co máte rádi. Skvělý recept na něj má Pepa Nemrava.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mleté vepřové maso na Kunovjance: Lehce pikantní a chuťově zajímavé jídlo je rychlé a lehce ho zvládne i začátečník

    Před 6 dny
    Dostali jste chuť na mleté vepřové maso a potřebujete ho snadno připravit? Vyzkoušejte mleté vepřové maso na Kunovjance, výborný pikantní pokrm se zeleninou, který navíc vypadá efektně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vaříme podle ČSN: Pravé socialistické smaženky neboli vaječné řízky. S cibulí, hořčicí a okurkou chutnají skvěle

    Před 6 dny
    Jen málokteré jídlo z dob socialismu budí takové emoce jako smaženka. Problém tkví hlavně v tom, co vlastně smaženka je. Někdo tak totiž označuje chléb ve vajíčku, jiný speciální placičku se sýrem a další vaječnou omeletu podávanou na chlebu. Poslední verze je asi nejběžnější a když ji uděláte podle normy, bude chutnat tak jako kdysi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kosmatice aneb Smažené pochoutky z květů černého bezu: Vynikající jsou ve sladké i slané verzi, třeba v sýrovém těstíčku

    Před 6 dny
    Těšíte se každý rok na sezónu bezu, tedy hlavně na čas, kdy kvete a jeho drobné kvítky přímo omamně voní? Většinou se z nich dělá sirup, vyzkoušet ale můžete i tradiční specialitu našich babiček – kosmatice neboli smažené květy černého bezu. Příprava je snadná a chuť vynikající.
     Komentáře
  • Toprecepty

    „Prší-li v den Jan Křtitele, louskáme červivé ořechy nesměle,“ říkávalo se. Co dalšího sdělují pranostiky na červen

    Před 6 dny
    Červen je plný významných dnů pro bylinkáře, ale i hospodáře. Jaké pranostiky na červen měli v oblibě naši předkové a co z nich můžeme vyčíst? Pojďte si připomenout některá známá rčení.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zavařte si kousek léta: Hanka z rodinné marmeládovny poradila, jak připravit perfektní jahodový džem

    Před 6 dny
    Sezóna jahod je v plném proudu a není nic jednoduššího a chutnějšího, než si uchovat kousek léta ve skleničce. Domácí jahodová marmeláda krásně voní i chutná a její příprava je snazší, než si možná myslíte. Hana Šindlerová z firmy Marmelády s příběhem poradila, jak postupovat, abychom dosáhli dokonalého výsledku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Navštívili jsme Malou pekárnu Nadi Pohlreichové: Na místní poctivé buchty Honzovky, větrníky i věnečky se stojí fronty

    Před 7 dny
    V malé obci Lety v údolí řeky Berounky najdete podnik, kde přímo zaplesá srdce každého milovníka sladkostí. Malá pekárna nabízí prvotřídní zákusky i buchty jako od babičky. Vypravili jsme se tam po roce opět zjistit, jak zdejší moučníky chutnají i kolik stojí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krkovička se zelím: Šťavnaté a jemně okořeněné vepřové maso skvěle dochutí zelí po staročesku s vyškvařenou slaninkou

    Před 7 dny
    Krkovička se zelím je vynikajícím jídlem, když se chceme pořádně najíst. Vydatný pokrm doplníme o knedlík. Máme pro vás recept, jak na staročeské zelí a chutnou podobu krkovičky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Našli jsme nejlepší pizzu v Brně: Neapolskou klasiku si vychutnáte do 300 korun, za zážitek si trochu připlatíte

    Před 7 dny
    Zahraniční kuchyně našince baví. Mezi nejpopulárnější rozhodně patří ta italská, speciálně pizza je vyhledávaným pokrmem, který si rádi objednáme v mnoha jeho podobách. Speciálním „oborem“ je potom pizza neapolská, kterou jsme se rozhodli vyzkoušet ve třech pizzeriích v Brně. Kde si pochutnáte nejvíc?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak hubnu a zlepšuji si zdraví díky Margit a navzdory doktorce: Cukr, káva a žádná limonáda? Hlavně v pohodě!

    Před 7 dny
    Když jsem v lednu zavolala své kamarádce Margit, že potřebuji pomoct se změnou stravy, ani jsem netušila, co všechno se v mém životě tímto změní. Nejen, že se zlepšily hodnoty cholesterolu, ale taky jsem dost zhubla. Ale berme to popořádku. Všechno nebylo zalité sluncem...
     Komentáře
  • Toprecepty

    Boston cream pie: Jednoduchý dort ze tří složek oslní jemným pudinkovým krémem a dokonalým propojením chutí

    Před 7 dny
    Máte rádi moučníky s pudinkovým krémem? Jedním z těch nejklasičtějších a nejjednodušších je Boston cream pie. V Americe je tak oblíbený, že jej předělali i do podoby donutů, původní je ale verze koláčová (nebo spíš dortová) s čokoládovou polevou na povrchu a piškotovým základem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Okurky a počasí: Předcházet škodám způsobeným mrazy, vedrem a deštěm je snadné. Pár rad vyřeší každý problém

    Před 7 dny
    Okurky patří mezi nejoblíbenější plodiny českých zahrádkářů. Ať už je sázíte rovnou do záhonu nebo je pěstujete v kyblíku na terase, jejich vývoj zásadně ovlivňuje počasí. Tato popínavá zelenina je totiž poměrně náročná. Když ovšem víte, jak na to, nepřekvapí vás sluníčko ani ustavičný déšť.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Levandulový sirup: Na voňavý a lahodný nápoj jsou potřeba jen tři ingredience a budeme mít léto ve sklenici

    Před 7 dny
    S blížícím se létem to začíná vonět levandulí. Připravte si levandulový sirup. Recept na něj je jednoduchý, je jen potřeba počítat s jednodenním louhováním. Ve výsledku si tuto voňavou dobrotu budete moci bohatě vychutnávat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Salát Rumcajs podle Těhotnýho kuchaře: Pikantní retro, které nikdy neomrzí. Kvalitní uzenina a skvělý dresink dělají zázraky

    Před 7 dny
    Když se řekne „Rumcajs“, někdo si vybaví pohádkovou postavu, ale jiní vzpomenou na salát, který nemůže chybět na žádném pořádném večírku ani u pultu v lahůdkářství. Jde o pořádnou porci ostřejší klasiky, která se velmi podobá populárnímu campingu. Svůj recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení, má i Těhotnej kuchař.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Retro okénko: Polárkový sníh v papírovém kelímku stál 4 Kčs. Vyrábí se stále, jen už není od Polárky

    Před 8 dny
    „Dort z Polárky – dárek nad dárky…“ byl jeden ze známých socialistických reklamních sloganů. Opěvoval konkrétně polárkový dort, neméně oblíbená však byla další ledová pochutina, a to polárkový sníh. Nadýchanou dobrotu v kelímku tehdy zbožňovaly děti i dospělí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší bublanina je nadýchaná, vláčná a nedrobí se. Stačí použít kvalitní suroviny a znát pár osvědčených rad a tipů

    Před 8 dny
    Pomalu to začíná vonět létem. Ovoce zraje a to je příležitost pro vynikající bublaninu. Nejlepší vláčná bublanina po zakousnutí krásně drží pohromadě a lahodně chutná. Ke kávě, k čaji, pro návštěvu i jen tak na mlsání.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na ovocné kynuté knedlíky? Aby byly krásně kypré a nadýchané jako obláček, je potřeba použít správnou mouku

    Před 8 dny
    Dostali jste chuť na jahodové knedlíky a nejlépe kynuté? Aby se podařily, je potřeba znát pár detailů. Poradíme, z jaké mouky se dělají ovocné kynuté knedlíky, aby byly krásně nadýchané a kypré.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vynikající špagety carbonara: Na tu nejlepší chuť pravé Itálie stačí jen pár surovin, na smetanu ale zapomeňte

    Před 8 dny
    Špagety carbonara jsou vynikajícím italským jídlem – jednoduchým a chutným. Stačí pár surovin a spousta respektu k tradici a během několika málo minut máte výborný pokrm.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Úžasná ředkvičková smaženice je ideálním jarním pokrmem. Podávaná na topince a posypaná pažitkou chutná skvěle

    Před 9 dny
    Smaženice nemusí být jen z hub. Do tohoto vaječného pokrmu se výborně hodí i čerstvé ředkvičky. A kdy jindy takový pokrm připravit než na jaře, protože to je tato zelenina nejlepší, nejkřehčí a nejšťavnatější? Navíc ve smaženici zachutná i těm, kterým jinak vadí její pikantnost.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč vyštipovat tyčková rajčata a jak to správně provést: Stačí znát pár triků a odměnou vám budou luxusní plody

    Před 9 dny
    Rajčata jsou oblíbenou plodinou každé zahrady, pokud však pěstujete tyčkové odrůdy, nestačí je jen zasadit, zalévat a čekat. Tyčková rajčata totiž rostou nepřetržitě vzhůru a vytvářejí postranní výhony, které je potřeba pravidelně odstraňovat – vyštipovat. Jak to udělat správně se naučíte velmi rychle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na skvělý český nugát podle Josefa Maršálka: Na oblíbené čokoládové bonbony vám stačí jen tři ingredience

    Před 9 dny
    V dalším díle pořadu Buchty po ránu se cukrář Josef Maršálek společně s herečkou Terezou Bebarovou pustili do přípravy čokoládových bonbonů, a to rovnou několika druhů. Pokud k vašim nejoblíbenějším patřily vždy ty nugátové, můžete tak nyní vyzkoušet jejich domácí verzi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čardáš, guláš a fronta na fantastický langoš za 100 Kč: Na pražské náplavce se koná maďarský festival Náplavkőőő

    Před 10 dny
    Milujete klobásy, papriku, zelí, tokajské víno, škvarkové pagáčky a samozřejmě langoš? My taky! Proto jsme už v pátek vyrazili na třídenní maďarský festival Náplavkőőő, abychom na místě prozkoumali, co se zde nabízí, jak to chutná i kolik za to zaplatíte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč a jak zaštipovat okurky? Správné odstranění zálistků posílí rostlinu a pomůže k bohatší úrodě

    Před 11 dny
    Pěstování okurek je mezi zahrádkáři oblíbená „disciplína“. Pro bohatou a kvalitní úrodu je ale potřeba o okurky pečovat. Kromě správné výživy a pravidelného zavlažování je důležité i jejich zaštipování.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rýžový pudink kheer je báječně krémový, sladký díky salku a voňavý po orientálním koření, příprava je snadná

    Před 11 dny
    Láká vás vyzkoušet nějaký nový, méně tradiční dezert a máte rádi chutě Orientu? Tak v tom případě se vám recept na rýžový pudink kheer určitě bude líbit. A ani za ním nemusíte cestovat až do Indie, tento snadný dezert si totiž poměrně snadno uděláte doma. Jeho hlavní ingrediencí je jen obyčejná rýže.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Markéta Babenberská: Manželka Přemysla Otakara II. zůstávala v ústraní, pro krále zajišťovala pečení až dvaceti druhů chleba

    Před 11 dny
    Markéta Babenberská byla důležitou figurkou na šachovnici Evropy 13. století. Do historie tahle žena vstoupila jako „profesionální“ nevěsta a především jako dědička rakouského a štýrského vévodství. To by důvod, proč si devatenáctiletý český král Přemysl Otakar II. vzal o třicet let starší Markétu za ženu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nadýchaná šlehačková bábovka je lahodná a krásně nadnesená sněhem z bílku. Efektní je díky mramorování a je snadná na přípravu

    Před 11 dny
    Nadýchaná šlehačková bábovka krásně voní a nádherně vypadá, obzvlášť, když ji uděláte mramorovou. Není to žádná sušinka. Přichystejte si ji a vychutnejte třeba k odpolední kávě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Výborný česnekový dip ke grilovanému jídlu má pořádné grády a jeho jemná krémovost skvěle doladí pokrm

    Před 12 dny
    Výborný česnekový dip ke grilovanému jídlu pohladí chuťové buňky a pozvedne každé grilování na gurmánský zážitek. Po ochutnání pochopíte, proč by na vašem letním stole neměl chybět.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pět možností, jak využít zbylou zeleninu z vývaru: Skvěle dochutí sekanou, vylepší kaši a výborná je i do knedlíčků

    Před 12 dny
    Při vaření vývaru nám často zbývá hodně vařené zeleniny, kterou pak mnohdy vyhazujeme. Je to ale škoda, neboť i tato vyvařená zelenina může být základem různých pokrmů, případně ji můžete přidat i do jiných jídel a zajímavě tak obohatit jejich chuť. A hlavně díky vaření beze zbytku neboli zero waste ušetříte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Anglické palačinky: Rozehřáté máslo dejte do těsta a nechte ho odstát půl hodiny. Palačinky opékejte třeba i nasucho

    Před 12 dny
    Dostali jste chuť na výborné palačinky? A co třeba vyzkoušet anglické palačinky? Jsou lahodné a potřít si je můžete podle zvyku marmeládou, ale třeba i oříškovým máslem. Přichystejte si je podle videoreceptu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mango matcha latté: Trendy nápoj z kaváren i sociálních sítí dodá energii a na léto je jako dělaný

    Před 12 dny
    Už vás nebaví pít na povzbuzení jen kávu? Tak co ji nahradit matchou? Tento zelený nápoj vás nastartuje víc než samotná káva a ještě vám energie z něj vydrží delší dobu. Když navíc přidáte led a mangový sirup nebo pyré, získáte naprosto dokonalý nápoj i pro teplé letní dny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Blesková polévka s vaječnou jíškou dokonale zasytí. Přitom stačí jen pár ingrediencí a na stole je během pár minut

    Před 13 dny
    Dobrou polévku uvaříme z různých surovin. Blesková polévka s vaječnou jíškou je výborná, rychlá a sytá. Když nemáme čas, stačí využít zásoby předem připravených přísad a přichystat si pořádné jídlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Přesazování jahod není věda: Na pár věcí si ovšem musíte dát pozor. Jde o umístění v záhonu či květináči, hnojení i zálivku

    Před 13 dny
    Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších letních plodů, sladké, šťavnaté a voňavé. Pěstovat je doma nebo na zahradě není žádná věda, ale i ty nejkvalitnější sazenice z obchodu potřebují správnou péči hned od začátku. Pokud chcete sklízet bohatou úrodu a ne jen pozorovat uvadající listy, udělejte vše tak, jak si jahody zaslouží.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Samosběr jahod 2025: Přehled míst, kam si pro jahody můžete zajet a kolik dáte za kilo. Nejlevnější za 70 Kč mají u Přerova

    Před 13 dny
    Konečně začínají na polích dozrávat první jahody, což pro všechny jejich milovníky, kterým nestačí si jen koupit krabičku v obchodě, znamená jediné, blíží se čas samosběrů. Kam se již nyní můžete na jahody vydat a jak samosběry probíhají?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jahodový džem od babičky: Na dobrotu bez chemie potřebujete jen cukr, jahody a dávku trpělivosti

    Před 13 dny
    Jahodový džem od babičky neobsahuje žádnou zbytečnou chemii. Je lahodný a voňavoučký. Připravte si přesně takový z domácích jahůdek podle našich rad. Ozdobte si jím pak palačinky nebo zmrzlinový pohár.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šéfkuchař pražské restaurace Bruxx radí, jak na ty nejlepší hranolky: Zásadní je krátké předvaření a dvojí smažení, říká

    Před 14 dny
    Kdo zná oblíbenou pražskou restauraci Bruxx na Vinohradech, ten ví, že kromě výborných slávek je toto místo vyhlášené také výbornými hranolky. Proto jsme se šéfkuchaře Oldřicha Matouška zeptali, jak je připravuje, že chutnají tak skvěle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Největšími nepřáteli jahod jsou sucho, plíseň a slimáci. Správnou péčí a osvědčenými tipy lze hrozbám předejít

    Před 14 dny
    Máte na zahradě jahody a těšíte se na první sklizeň? Sladké ovoce mají bohužel v oblibě i různí škůdci. Poradíme, jak předejít problémům a co dělat, když už se objeví, abyste se dočkali bohaté a kvalitní úvody.
     Komentáře
Reklama