Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    Jak zpracovat svatomartinskou husu do poslední kostičky: Šéfkuchař prozradil tři výborná jídla a recept na kaldoun

    Před 1 hodinou
    Chystáte se na svatomartinskou husu a přemýšlíte, jestli ji celou sníte? Husu lze zpracovat do poslední kostičky, droby a kosti se výborně hodí do husté, silné polévky kaldoun. Výkonný šéfkuchař Lokálů Václav Kouba nám prozradil svůj osvědčený recept a postup a přidal i tipy na další chutná jídla z husy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit báječné dýňové pyré. Je snadné a využijete ho do moučníků i k masu

    Před 1 hodinou
    Dýňové pyré je univerzální surovina, kterou zužitkujete nejen do sladkých, ale i do slaných jídel. Jeho příprava je navíc velmi snadná. Pyré má výraznou barvu, jeho chuť je lahodná a zároveň neutrální, pyré chutná v moučnících i v pikantních omáčkách.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chcete uvařit rychlé a zdravé jídlo? Zkuste těstoviny s bazalkovým pestem

    Před 1 hodinou
    Těstoviny s pestem jsou vděčnou rychlovkou italské kuchyně. Těstoviny na tento způsob vás okouzlí svěží chutí díky bazalkovému pestu, která v kombinaci s parmezánem vytvoří neodolatelnou krémovou konzistenci.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit dýňový sirup? Dopřejte si kávu nebo lívance s nádechem podzimu

    Před 1 hodinou
    S podzimem přichází čas dýní, což znamená záplavu dýňových pochoutek na našich stolech. Ať už máte raději dýně naslano, nebo nasladko, dýňový sirup si oblíbíte. Na následujících řádcích vás provedeme jeho přípravou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Těstovinový salát s tuňákem: Dopřejte si ho jako lehkou večeři nebo výživnou svačinu

    Před 1 hodinou
    Tento salát připravíte během chvilky, přitom vás příjemně zasytí. Stačí těstoviny uvařené na skus, kvalitní tuňák z konzervy a pár dalších surovin podle chuti. Přidat můžete také vejce pro extra porci bílkovin.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tajemství skvělé postavy Jany Paulové: Herečka nejí omáčky a knedlíky, na jednu „prasárničku“ ovšem nedá dopustit

    Před 1 hodinou
    Jana Paulová patří mezi populární české herečky, které se celý život mohou chlubit perfektní postavou. Podle vlastních slov našla vlastní recept, který funguje. V rozhovoru pro Toprecepty.cz hvězda Kameňáku prozradila, jaká jídla připravuje pro svou rodinu, proč doma nevaří podle Prostřeno! i jakou „nezdravost“ si ráda sama dopřeje.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Rumové perníčky jsou hned měkké a krásně voňavé, navíc se snadno připravují

    Před 2 hodinami
    Milujete ze všech druhů cukroví úplně nejvíc perníčky? Pokud vás nebaví těsto rozvalovat a vykrajovat, určitě si zamilujete perníčky podle receptu Josefa Maršálka. Jsou měkké, voňavé a na jazyku se krásně rozplývají.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vařit čočku. Oblíbená luštěnina je zdravá, levná a brzy uvařená

    Před 2 hodinami
    Čočka je výtečná luštěnina, která má v našem jídelníčku trvalé místo. Nemusíte být vegetariány, abyste čočku milovali. Čočková polévka je jednou z nejoblíbenějších polévek, ale to ani zdaleka není vše, co z čočky rádi vaříme. Vyzkoušejte z ní pomazánku, karbanátky, "prejt" i salát.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zbylé těstoviny, které už nikdo nechce, mohou být základem dalšího chutného jídla

    Před 19 hodinami
    Těstoviny jsou potraviny připravené ze tří základních ingrediencí - mouky, vody a soli. Další přísadou mohou být vejce. Těstoviny se vyrábí v mnoha různých tvarech a z nejrůznějších druhů mouky i jejich náhražek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dali byste si uzené, ale nemáte udírnu? Nevadí, využít můžete pomalý hrnec

    Před 21 hodinami
    Jste milovníci uzeného masa, ale na udírnu nemáte prostor? Vyzkoušejte uzení masa v pomalém hrnci podle následujících rad. Kromě masa potřebujete marinádu, tekutý kouř a trpělivost. S našimi tipy se jistě povede.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šup šup hrníčková buchta s jablky a ořechy: Připravena je do 10 minut, upečena dřív než uklidíte kuchyň

    Před 23 hodinami
    Pokud se po náročném dni na něco těšíme, je to chvíle klidu a třeba i něco dobrého. Šup šup buchta je hotová během pár minut a nevyžaduje žádné složité přípravy. Upečte si ji a provoňte byt výborným jednoduchým jablečným moučníkem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč se odlupuje strouhanka z řízků a jak tomu předejít? Přinášíme tipy k úspěchu

    Před 23 hodinami
    Řízky jsou jedním z nejoblíbenějším obědem vůbec. Odlupování trojobalu nebo obecně strouhanky z řízků trápí mnoho začínajících kuchaříčků. Stojí za tím několik pochybení, kterým však lze velmi snadno předejít.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkový cukr nemusíte kupovat. Mnohem lepší si připravíte sami. Nádherně voní a ještě vyjde levněji

    Před 1 dnem
    Vánoce voní vanilkou – tím úžasným kořením, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří. Nejvíc ovšem k vanilkovým rohlíčkům, které by bez obalení ve vanilkovém cukru nikdy nechutnaly tak úžasně. A ještě lepší budou, když na ně využijete vanilkový cukr domácí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na vynikající dušené červené zelí? Šéfkuchař Hynek Vávra ho dělá na sádle a vylepšuje zkaramelizovanými jablíčky

    Před 1 dnem
    Co jiného oživí chuť pečené husy než dušené zelí? Dělá se na mnoho způsobů, červené i bílé. Právě červeným zelím ve speciální úpravě je známá i oblíbená restaurace Hliněná bašta v Průhonicích. A vy si tohle perfektní zelí podle tipů šéfkuchaře Hynka můžete teď udělat i doma.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak si dopřát lahodnou vůni vanilkového lusku? S jeho přípravou vám poradí video

    Před 1 dnem
    Vanilkový lusk je "čarovná" surovina, která pochází z popínavé orchideje s názvem vanilkovník plocholistý. Vanilka je jednou ze známých a často využívaných položek při cukrářských a pekařských počinech. Využít ji lze v nejrůznějších moučnících, dortech a cukroví i v krémech a náplních.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Makový low carb koláč podle cukrářky Hanky: Díky marmeládě a tvarohu je šťavnatý a nepřiberete po něm ani deko

    Před 1 dnem
    Pokud patříte do skupiny, která naprosto zbožňuje moučníky s makovou náplní, určitě si oblíbíte i tento od cukrářky Hanky z Poděbrad. Navíc si na něm můžete pochutnávat úplně bez výčitek. Je totiž bez sacharidů a bez lepku, avšak chutná úžasně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat mleté řízky? Vyzkoušejte variaci s nivou, která dodá pokrmu správný říz

    Před 1 dnem
    Řízky z mletého masa známé také pod názvem "holandské" patří do tradičních českých receptů, které jsou milované po generace. Lahodné mleté maso smíchané se sýrem stačí obalit v trojobalu a usmažit dozlatova.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Barevné želé nejsou jen gumoví medvídci. Je to jedlý materiál k dalšímu tvoření

    Před 1 dnem
    Želé je směs tekutiny a želatiny. Do ovocného želé použijeme ovocnou šťávu nebo sirup, které smícháme se želatinou či agarem a necháme ztuhnout. Vznikne měkká a pevná hmota, se kterou můžeme dále pracovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nekynuté svatomartinské rohlíčky chutnají nejlépe až druhý den po upečení

    Před 1 dnem
    Pro svatomartinské hody jsou typickým pečivem plněné rohlíčky nebo také podkovy. Pečou se z různých těst, dříve obvyklé kynuté těsto dnes často nahrazují jiná, která jsou na přípravu rychlejší. Jednoduché nekynuté rohlíčky si můžete upéct s námi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Fronty od čtyř ráno a okamžitě vyprodáno. Medvídkový hrníček za 600 Kč přilákal před kavárny davy

    Před 1 dnem
    Kavárenský řetězec Starbucks začal před několika dny prodávat speciální skleněný hrnek ve tvaru medvídka a spustil takovou lavinu zájmu, že zákazníci stáli ve frontě už od čtyř hodin ráno. Na některé se dokonce ani nedostalo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit pečenou husu? Správná pečínka musí být šťavnatá s křupavou kůrkou

    Před 1 dnem
    Na zlatavou pečenou husu se šťavnatým masem se mnozí z nás těší doslova celý rok. Ten správný čas nastává během oslav na svátek svatého Martina, kdy se v domovech line dokonalá vůně pečínky a dušeného zelí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat jablečné zelí? Zkuste jednoduché dušené zelí zase trochu jinak

    Před 1 dnem
    Dušené zelí je neodmyslitelnou přílohou k pečené kachně nebo huse, kterou si tradičně dopřáváme na svatého Martina. Věděli jste, že jablka se k zelí výborně hodí? Nejenže ho zahustí, ale především chuťově doplní svou sladkou ovocnou chutí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak uvařit kaldoun? Uvařte si s námi výbornou staročeskou polévku krok za krokem

    Před 1 dnem
    Kaldoun není jen vývar, ale poctivá slavnostní polévka, která se tradičně podává při svatomartinském hodování. Má bohatou masovou chuť a zaručeně postaví na nohy. V pravém kaldounu nesmějí chybět ani knedlíčky nebo domácí nudle.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Prejt: Co to je a jaké má využití v kuchyni? Zodpovídáme otázky zvídavým kuchtíkům

    Před 1 dnem
    Prejt je tradiční pochoutkou, bez které se neobejde žádná zabijačka. To však není vše, prejt si totiž můžete vychutnat hned ve dvou variantách, a to v podobě prejtu jelitového nebo jitrnicového. Zajímá-li vás víc, čtěte dál.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Luxusní bramborové placky se škvarky podle Jana Punčocháře: Vláčnou a křupavou dobrotu zvládne podle videa každý

    Před 1 dnem
    Bramborové placky jsou nezapomenutelnou klasikou české kuchyně. Jídlo, které se perfektně hodí jako hlavní chod i příloha, je velmi jednoduché na přípravu a báječně chutná. Jak si je připravit, to ukázal pro Toprecepty.cz oblíbený šéfkuchař Jan Punčochář.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku na lokše? Tradiční bramborové placky chutnají nasladko i naslano

    Před 2 dny
    Bramborové lokše jsou levné a jednoduché, přitom je mnoho z nás považuje za velkou dobrotu. Tyto placky z vařených brambor často připravovaly naše babičky, pekly je nasucho na kamnech. Do těsta na lokše potřebujeme jen brambory, mouku a trochu soli.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tajný trik šéfkuchařů na šťavnatý řízek: Díky jednoduchému kroku se pokaždé povede a maso bude krásně měkké

    Před 2 dny
    Chcete mít řízky opravdu křehké a šťavnaté? Prozradíme vám oblíbený trik šéfkuchařů, kterým zajistí, že se výsledek vždy povede a host dostane křupavý řízek se šťavnatým a křupavým masem. Kouzelnou přísadu máte zaručeně i ve své lednici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní: Křehké těsto, božská náplň a snadná příprava vás dostanou

    Před 2 dny
    Svatomartinské rohlíčky se pečou jen jednou do roka, ale stojí za to si na ně počkat. Vůně másla, ořechů a vanilky, křehké nadýchané těsto a chuť, která si podmaní každého – to všechno dělá z těchto malých rohlíčků jednu z nejlepších podzimních sladkých dobrot.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Znáte svatomartinské tradice týkající se jídla? Otestujte se, zda víte, proč mají rohlíčky svůj tvar nebo kdy otevřít víno

    Před 2 dny
    Listopad patří svatomartinským hodům. Poctivé jídlo, mladé víno a příjemné stolování s rodinou a přáteli připomínají dobu, kdy se slavilo po sklizni a lidé si mohli dopřát všechny sezonní dobroty. Jak dobře znáte zvyky, které se s tímto svátkem pojí? Zjistíte to v našem kvízu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trik obchodníků? Levnější máslo se vám ve skutečnosti může o dost prodražit: Víme, na co si dát velký pozor

    Před 2 dny
    Máslo patří mezi základní potraviny, které většina lidí kupuje pravidelně, často i bez přemýšlení. V regálech supermarketů ale není každý výrobek totožný. Liší se nejen obsahem tuku, ale třeba i velikostí balení. Na trhu se tak objevují menší gramáže, které mohou působit dojmem levnějšího produktu. Ve skutečnosti ale zákazník často zaplatí více, než si myslí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby v přípravě škvarků: Poradíme, jak na ně vyzrát a docílit zlatavých škvarečků

    Před 2 dny
    Ačkoliv jsou škvarky vedlejším produktem při škvaření sádla, nedáme na ně dopustit. Jejich vnější křupavost a zároveň vnitřní šťavnatost nám pokaždé učaruje. Důležité je během škvaření sádla a škvarků zbytečně nechybovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kadeřávek je mrazuvzdorná zelenina, po přemrznutí je nejchutnější

    Před 2 dny
    Kadeřávek nebo také kapusta kadeřavá se pěstuje podobně jako jiné odrůdy kapusty, ale má menší nároky, proto ho snadno vypěstují i začínající pěstitelé. Hlavní výhodou je, že tuto zeleninu máme na záhonech přes celou zimu a během té doby sklízíme svěží listy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Restaurant week 2025 aneb Ochutnejte delikatesy za ceny, které nezruinují vaši peněženku

    Před 2 dny
    Chtěli byste někdy ochutnat špičkovou gastronomii, ale zdá se vám moc drahá? Teď máte možnost na vlastní ústa zažít prvotřídní jídla pod taktovkou skvělých šéfkuchařů, a to vše, aniž by vás to zruinovalo. Podzimní edice festivalu RestaurantWeek běží od 14.10. do 16.11.2025 a festivalu se účastní přes 100 výjimečných restaurací ze čtyř největších měst v Česku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Husa se zelím a rolovaným knedlíkem: Se slavnostním obědem vám pomůže videorecept

    Před 2 dny
    Svatomartinské přípravy jsou v plném proudu a možná i vy už přemýšlíte, s čím voňavou husu připravíte. Zkuste ji s dušeným bílým zelím a tzv. rolovaným knedlíkem se slaninou. Tato kombinace všechny oslní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Česká kuchyně: Jak udělat bramboráky? Kouzlo skvělé chuti tkví v česneku a majoránce

    Před 2 dny
    Křupavé bramboráky patří mezi tradiční recepty našich babiček. U bramboráků bezpochyby platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása, protože je připravíte z minima surovin a chuťově jsou neodolatelné.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kam a za kolik na husu v Praze? Těchto 7 restaurací nabízí parádní menu za zajímavé ceny, nebudete litovat

    Před 2 dny
    Svatomartinské hody se v mnoha restauracích rozjíždějí právě dnes, prozkoumali jsme, kde a za kolik si pochutnáte na pečené huse, škvarkových knedlících a mnoha dalších specialitách, typických pro tohle období.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké brambory na lokše? Důležitý je varný typ brambor i jejich stáří

    Před 2 dny
    Lokše jsou tradiční a oblíbené bramborové placky, které se pečou nasucho. Naše babičky je pekly na kamnech, my obvykle na suché pánvi. Do těsta se dávají předem uvařené brambory a mouka. Ne každé brambory jsou zárukou povedeného těsta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na zapečené kuřecí maso na smetaně? Rychlé a chutné jídlo má mnoho variant

    Před 2 dny
    Zapečené kuřecí maso na smetaně je sázkou na jistotu, pokud toužíte po sytém, chutném a přitom jednoduchém jídle. Stačí pár surovin, krátká příprava a z trouby vytáhnete lahodné kuřecí maso v sametové omáčce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční polévka kaldoun ze zbytků pečené kachny: Zjemněná smetanou a voňavá po muškátovém oříšku chutná božsky

    Před 2 dny
    Ke svátku svatého Martina patří kromě pečené husy i vydatná polévka zvaná kaldoun. Do ní se dávají nejen drůbeží vnitřnosti zvané drůbky, ale využijete do něj i zbytky z drůbeží pečínky. A pokud byste nepekli přímo husu, stejně tak dobrou polévku uděláte i z kachny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holandský sýrový salát podle ČSN: Kdo z vás si rád zavzpomíná na retro pochoutku?

    Před 2 dny
    Normy vždy bývaly zárukou poctivého a chutného pokrmu, což je hlavním důvodem, proč se k nim mnoho z nás často a rádo vrací. Připravte si s námi legendární holandský sýrový salát a připomeňte si dávno uplynulý čas.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kynuté knedlíky, které se vždy povedou: Vyzkoušejte si přípravu tradiční přílohy

    Před 3 dny
    Příprava kynutých knedlíků už nemusí zvládat každá hospodyňka. Jednoduše si je může zajít koupit, ovšem koupený knedlík nemusí být to pravé ořechové. Máme pro vás recept, který je spolehlivý a poradí si s ním úplně každý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Frankfurtská polévka voní paprikou a pikantními párky: S fazolemi a bramborami výborně zasytí a rychle zahřeje

    Před 3 dny
    Při pohledu ven se zdá, že se stmívá každý den dřív. Mlhavý podzim přímo vybízí k zahřátí a co může být lepšího, než talíř voňavé, barevné, husté a syté polévky? Frankfurtská s fazolemi doplňuje oblíbenou kombinaci brambor, párku a mleté papriky o luštěniny, což z ní činí vydatný oběd i večeři. Zjistěte, čím ji dochutit, aby měla vyváženou chuť a správnou konzistenci.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hlávkové zelí k sváteční pečínce: Správný postup přípravy není žádným tajemstvím

    Před 3 dny
    Dušené zelí je oblíbenou a neodmyslitelnou přílohou, kterou podáváme k pečenému masu a knedlíku. Oblíbené je zelí hlávkové i kysané, bílé i červené. Tentokrát vás provedeme přípravou bílého hlávkového zelí, které je trochu sladší a děti ho mívají rády.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jablečný koláč s pudinkem a piškoty je báječně vláčný a díky drobence krásně křupavý. Překvapí snadnou přípravou

    Před 3 dny
    Máte chuť na voňavý a lahodný jablečný koláč, který připravíte během chvilky a ze surovin, co najdete ve spíži? Jablečný koláč s pudinkem a piškoty spojuje nadýchané listové těsto, jemný krémový střed, šťavnatá jablka a křupavou drobenku. Společně tvoří báječný moučník, který zazáří při svačině i při nedělním obědě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rádi byste rychlý oběd z jednoho pekáče? Zkuste výborné srbské rizoto s bůčkem

    Před 3 dny
    Možná máte srbské rizoto zažité jako nevalný pokrm školních jídelen z rýže, mletého masa a zeleniny. Stojí za to si ho zkusit poctivě uvařit doma, určitě vás překvapí, jak výborný a rychlý oběd z něj může být.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na tradiční vepřo knedlo zelo? Poklad české kuchyně si podle tohoto receptu zamilujete na první ochutnání

    Před 3 dny
    Pokud byste se někoho zeptali na nejtypičtější jídlo české kuchyně, většina lidí rozhodně řekne vepřo knedlo zelo. A to přitom ve skutečnosti původně ani naší specialitou není. Nicméně u nás zdomácnělo a stalo se synonymem svátečního oběda. A hlavně, nejlepší je s pivem, což my Češi, jako národ pivařů, rozhodně oceníme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pár metrů od Karlova mostu se skvěle najíte za 120 Kč: Ve školní jídelně mají otevřeno i pro veřejnost, každý den jsou tu fronty

    Před 3 dny
    Najíst se v centru Prahy za rozumnou cenu je téměř nesplnitelný úkol. Navíc, pokud chcete dostat kvalitní jídlo, na kterém si skutečně pochutnáte. Redakce webu Toprecepty.cz ovšem místo, které všechny tyto požadavky splňuje, našla. A překvapivě jde o školní jídelnu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta chutnají hlavně s makovou náplní

    Před 3 dny
    Svatomartinská specialita tvarem připomíná podkovy, proto se jí tak někdy říká. Rohlíčky se pečou z různých těst, babičky je nejčastěji pekly z kynutého těsta, ale tentokrát vás je naučíme z těsta tvarohového. Chutnají výtečně a zvládnou je skvěle i začátečníci.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak vytvarovat dokonalé bulky? Podle našeho návodu budete tvarovat bulky jako mistr pekař

    Před 3 dny
    Pokud jste se rozhodli vyzkoušet domácí pečivo, začněte nejprve jednoduchým základním tvarem, a tím jsou bulky. Upečené bulky se hodí na domácí hamburgery, které jsou dnes velice populární. Můžete je také použít místo klasického pečiva k snídani nebo svačině.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Upečte si jedlé kaštany. Přípravou této delikatesy vás provedeme ve videu

    Před 3 dny
    Jedlé kaštany svou chutí připomínají ořechy a jejich příprava k jídlu není složitá. Přesto si je každý nekoupí, protože mnozí z nás nemají zatím s jejich pečením zkušenosti. Provedeme vás jednoduchým postupem a třeba vám po vyzkoušení tato specialita zachutná.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct panenku je častou otázkou začátečníků. Vsaďte na jednoduchou úpravu

    Před 3 dny
    Panenka je část vepřového masa, zvaného panenská svíčková. Je umístěná pod hřbetní částí prasete a její velikost je přímo úměrná velikosti zvířete. Panenka je jemný a křehký váleček masa s krátkou dobou přípravy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na domácí pařížský salát podle ČSN: Oblíbený majonézový salát připravíte levně za pár minut. Chutná jako kdysi

    Před 3 dny
    Pařížský salát patří mezi stálice české studené kuchyně. Stal se symbolem obložených chlebíčků, svačin na stojáka a studených pultů. Typická kombinace šunky, sterilovaných okurek, cibule a majonézy vytváří chuť, která je jednoduchá, ale skvěle vyvážená. I po desetiletích, kdy se stravovací návyky mění, má „pařížák“ své místo stále jisté – a to nejen z nostalgie.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chilli con carne: Připravte si pokrm, který v podzimní plískanici pořádně zahřeje

    Před 3 dny
    Pokrm původem z Mexika vás zaručeně zahřeje. Nejčastěji se připravuje z mletého hovězího masa, orestovaného na základu z cibule. V této verzi receptu se přidávají fazole, protlak z rajčat i rajčata samotná. Na chuti přidá oregano a kousek čokolády.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Svatomartinská husa jako z Lokálu: Šťavnatá a křupavá je díky dvojímu pečení, prozrazuje šéfkuchař Václav Kouba

    Před 3 dny
    Dát husu na pekáč, vložit ji do trouby a nechat péct. Na první pohled to vypadá, že příprava svátečního pokrmu není žádná věda. Výkonný šéfkuchař oblíbených hospod, Václav Kouba, má však jasno: svatomartinská husa si žádá nejen čas, ale i péči, aby výsledek opravdu stál za to. Nahlédněte mu pod ruce a zjistěte, jak upéct husu jako v Lokálu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí houskové knedlíky s kypřicím práškem: Jsou tak snadné, že jiné už nebudete chtít dělat!

    Před 4 dny
    Svatomartinské posvícení se neobejde bez tradičního menu – pečené husy podávané se zelím a knedlíkem. Ti, kteří si na přípravu poslední položky netroufnou, to samozřejmě mohou vyřešit knedlíky kupovanými. Pokud ale toužíte po domácích, ty s kypřicím práškem zvládnete hned napoprvé.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Polévky našich babiček patří k pokladům české kuchyně

    Před 4 dny
    Polévka je grunt, kdo ji nejí, je špunt. Obvyklé rčení babiček povzbuzovalo děti sníst talíř kouřící polévky jako úvod oběda. A dlužno dodat, že polévky jsou dodnes pokladem české kuchyně. Je jich mnoho druhů, od vývarových přes zeleninové zapražené až po krémové.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší čočková polévka je s klobásou a bramborami: Hustá, sytá a voňavá okamžitě zahřeje a zlepší náladu

    Před 4 dny
    Máte chuť na vynikající syté jídlo, které báječně prohřeje a příprava je přitom snadná? Přesně taková je čočková polévka s klobásou a bramborami. Je vydatná tak, že k ní nepotřebujete ani chleba, úžasně voní, krásně vypadá a ještě lépe chutná, takže z ní brzy nezbyde ani lžička.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Horkovzdušná fritéza: Křupavými wrapy vezmete strávníkům slova z úst. Vyzkoušíte?

    Před 4 dny
    Chcete oslnit své děti v pubertálním věku? Pak není nic lepšího, než jim připravit na povrchu dokonale křupavé a uvnitř vláčné a šťavnaté wrapy. Díky horkovzdušné fritéze je jejich příprava otázkou jen několika minut.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct domácí pizzu? Dokonale nadýchané těsto můžete obložit vším, co máte rádi

    Před 4 dny
    Pokud jste milovníci italské kuchyně, zajisté si rádi dopřáváte pizzu, která má dokonale křupavé okraje a voní rajčaty s bazalkou. Příprava těsta je až překvapivě jednoduchá a co na ni dáte, je už čistě na vaší fantazii.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sušenky z ovesných vloček: Co snadného upéct dětem a dospělým k mlsání bez výčitek

    Před 4 dny
    Sušenky z ovesných vloček nám nabízí proti běžným sušenkám některé výhody. Ovesné vločky doplňují naši stravu vlákninou a obsahem živin důležitých pro naši výživu, navíc příjemně zasytí a dobře chutnají. Do těsta na sušenky můžeme přidat sušené ovoce, ořechy nebo čokoládu.
     Komentáře
Reklama