Zavřít
eKuchařka

eKuchařka

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje eKuchařka
  • eKuchařka

    Nejzdravější koření světa: V čem vynikají a kdy si dát pozor

    Před 11 dny
    Jste zvyklí brát koření jen jako ochucovadlo? Možná vás překvapí, že tyhle barevné poklady mají sílu zlepšit zdraví, posílit imunitu i prodloužit život. Zjistěte, proč se vyplatí přidat do jídelníčku nejen více kurkumy, zázvoru nebo skořice.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kopřivová semínka: Zelený poklad léta, který možná přehlížíte

    Před 16 dny
    Kopřivu zná snad každý, kdo alespoň jednou v životě vykročil z domu. Potkáme ji od začátku jara až do konce podzimu, a to téměř všude. Ve městě, na louce, na zahradě i v lese. A zdaleka to není jen "ta rostlina, která pálí". Kopřiva má v každé své části neuvěřitelnou sílu, která se její konzumací může přenést do našeho těla a podpořit tak naše zdraví, vitalitu či odolnost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Sýr casu marzu: Skákající larvy a zážitek, který je jen pro vyvolené

    Před 23 dny
    Casu marzu, sardinský „zákázaný“ sýr s živými larvami, je považován za nejnebezpečnější sýr světa. Přestože je v celé EU ilegální, v srdci Sardinie představuje nedílnou součást místní identity a tradice.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory

    Před 27 dny
    Receptů na francouzské brambory byste našli nespočet. Téměř se dá říct, že každá rodina má oblíbený recept. Vyberte si houbovou variantu, zeleninovou variantu nebo recepty s tradiční smetanovou zálivkou. Francouzské brambory můžete servírovat už za 20 minut.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak uchovat jahody čerstvé až dva týdny: Osvědčené tipy a triky

    Před 1 měsícem
    Jahody patří mezi ovoce, které se kazí bleskově rychle – často už druhý den bývají měkké a plesnivé. Stačí ale pár jednoduchých kroků a čerstvost si uchovají klidně na celé dva týdny. Objevte osvědčené tipy, jak správně skladovat jahody, aby vám radost z letní úrody vydržela co nejdéle.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jedovatá ryba, která se stala legendou: Proč Japonci milují fugu?

    Před 1 měsícem
    Na první pohled nenápadná a roztomilá rybka, jejíž jed by dokázal usmrtit až třicet lidí, se stala legendární japonskou delikatesou. Fugu, přezdívaná jako „ruská ruleta na talíři“, si po staletí získává odvážné gurmány fascinované kombinací nebezpečí a vytříbené chuti. Co všechno se skrývá za touto smrtící pochoutkou?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

    Před 1 měsícem
    Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

    Před 1 měsícem
    Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

    Před 1 měsícem
    Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak kupovat a kontrolovat potravu bohů

    Před 2 měsíci
    O medu se říkalo, že je potravou bohů. Zdravotní benefity medu a jeho skvělá chuť jsou s lidstvem už tisíce let. Údajně se v medu koupaly i egyptské královny, aby si uchovaly vitalitu a krásu. Pravdou je, že se jedná o jednu z nejčastěji šizených a pančovaných potravin. Poradíme vám, jak vybírat a kupovat kvalitní med. Můžete jej například zkusit přes knot zapálit. Kvalitní med hoří.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

    Před 2 měsíci
    Medovník je původem zřejmě z Gruzie, ale zabydlel se už ve spoustě zemí. Zástupy fanoušků má samozřejmě i v tuzemsku, pochutnáte si na něm v cukrárnách, kavárnách, restauracích. Můžete jej sice koupit téměř v každém supermarketu, doma si však připravíte jemnější a nadýchanější. Výroba není složitá, nechejte se zasvětit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Stejně kalorií jako čokoládová sušenka. Je sušené ovoce zdravé?

    Před 2 měsíci
    Sušené ovoce má dlouhou trvanlivost a obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Avšak od konzumace sušeného ovoce vás budou mnozí odrazovat, protože obsahuje velké množství cukru a je kalorickou bombou. Jaká je pravda o sušeném ovoci a jak bychom jej měli zařadit do jídelníčku?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Výkon mozku na maximum a stop únavě. Jak jíst v pracovní den

    Před 2 měsíci
    Nejen příjemné pracovní prostředí a správně srovnaný pracovní stůl vám pomohou k lepšímu výkonu. Klíčová je dobře zvolená strava během pracovního dne. Zlepšuje kognitivní funkce a pomáhá zvládat stres. Správná strava v pracovních hodinách vede k vyšším výkonům a větší spokojenosti.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Štíhlejší, zdravější, klidnější? Buďte veg!

    Před 2 měsíci
    Rostlinná strava má spoustu zdravotních výhod a je filozofií, které záleží na ochraně života zvířat a zdrojích planety. Vegetariáni a vegani jsou zdravější, štíhlejší a mají naději na delší život. Inspirujte se stravováním vegetariánů a veganů.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kdo nechce od krávy, musí pro mák nebo konopí

    Před 2 měsíci
    Ovesné, rýžové, kokosové, mandlové, sójové, kešu aj. mléka jsou na pultech obchodů běžně k sehnání. Jak mezi nimi vybírat, které mléko je vhodné na jakou úpravu a na co se při výběru rostlinného mléka zaměřit? Odpovíme vám.
     Komentáře
  • eKuchařka

    8 důvodů, proč si dopřát čokoládu bez výčitek

    Před 3 měsíci
    Čokoláda je jedním z nejoblíbenějších dezertů na celém světě a mnoho lidí si ji užívá nejen kvůli její sladké a lahodné chuti, ale také kvůli mnoha výhodám, které nabízí. V tomto článku se podíváme na 8 klíčových výhod, které může čokoláda nabídnout. Ale pozor, řeč bude o té vysokoprocentní čokoládě s pravým kakaovým máslem, bez ztuženého tuku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Srovná cukr, vyplaví sůl a budete po ní mít dobrou náladu. Červená řepa

    Před 4 měsíci
    Prospěšnými látkami nabitou červenou řepu byste měli mít v jídelníčku minimálně jednou týdně. Posiluje srdce a cévy, uklidňuje nervy a zlepšuje vzhled pleti, nehtů i vlasů. Pochutnáte si na pečené řepě, ale nejvíce cenných látek získáte ze syrového kusu. Jak zařadit červenou řepu do jídelníčku?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nejtučnější ovoce snižuje tuk. Jak zařadit avokádo do jídelníčku

    Před 5 měsíci
    Avokádo má krémovou konzistenci a dá se využít ve studené i teplé kuchyni. Je superpotravinou, snižuje cholesterol, mírní chutě na sladkosti a přispívá ke zmírnění depresí. Dejte si oblíbené ovoce špičkových sportovců. Naučíme vás jej vybrat i připravit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jedna hrst jako klíč ke zdraví, kráse a dlouhověkosti

    Před 7 měsíci
    Je známo, že pravidelná konzumace semínek (v přiměřeném množství) přináší celou řadu zdravotních benefitů. Přispívá ke klidu a pohodě, a dokonce budete krásnější. V semínkách jsou ve vysoké koncentraci vitamíny, minerály, zdravé tuky a antioxidanty. Pravidelná konzumace semínek je jednoduchým a účinným způsobem, jak udržet tělesné i duševní zdraví.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Mléko zahleňuje, odstředěné se ředí vodou, v UHT nejsou vitamíny. Odhalujeme pravdu o mléce

    Před 8 měsíci
    Mléko je zdrojem bílkovin, velkého množství vitamínů, jódu i vápníku. Na policích v obchodech najdeme různé druhy mléka, liší se procenta tuku i označení. Jak správně mléko v obchodě vybrat a jakou úpravou mléka prošla? A jaké nejčastější mýty o mléce kolují?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Než je vyhodíte, dejte je do chleba

    Před 8 měsíci
    Zralé banány nepatří do koše, ale do výborného dezertu s nespočtem variací. Banánový chléb má příjemně sladkou chuť, je vláčný a snadno se připravuje. Můžete jej upéct ve zdravé fitness variantě. Poradíme vám, jak jej připravit.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Po večírku vsaďte na vyprošťováky. Co jíst a pít?

    Před 11 měsíci
    Pořekadlo praví, že kocoviny trápí nejvíce ty, kteří pijí často nebo občas. Pokud tedy nepatříte do skupiny středního vyznavače alkoholu, kterému se zřejmě kocoviny vyhýbají, budete potřebovat návod, jak se připravit na večírek, jak se chovat při pití alkoholu a jak tělu pomoci na druhý den až pomalu otevřete oči. Přinášíme cenné rady.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bílé zlato Čech se vrací na výsluní. Ochutnejte lahůdku císařského dvora

    Před 1 rokem
    Chřest si oblíbíte pro výtečnou chuť, ale i proto, že se jedná o nízkokalorickou zeleninu s vysokou výživovou hodnotou. Hodí se jako příloha, do polévek, nejrůznějších těstovinových salátů nebo rizota. Chřest navrací mládí, pečuje o srdce a cévy a je afrodiziakem. Vyzkoušejte lahůdku, která nesměla chybět na talířích vídeňského císařského dvora.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Potřebujete vápník? Víme, kde je ho desetkrát více než v mléce

    Před 1 rokem
    Zázračná rostlina, jejíž semena můžete proměnit v nespočet dobrot nebo z ní získat ilegální látky. Mák má obrovskou sílu a patří mezi světově nejzdravější potraviny. Opiové alkaloidy byste museli hledat v makovici a ve stonku pod ní, také byste museli mít modifikovanou rostlinu. Proto není důvod, proč nemít mák v jídelníčku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Málo masa a k medvědovi na česnek. Správný recept na jarní lehký jídelníček

    Před 1 rokem
    Nejrůznější druhy půstů drželi naši předci od pradávna. Půst měl náboženský význam, měl tělo i duši očistit a připravit na nový začátek. Zároveň přicházel půst v období nedostatku surovin. Dnes se odlehčeným jídelníčkem můžeme inspirovat, zbavit se únavy a dobít potřebnou energii.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Grilovací sezona za dveřmi. K masu potřebujete prověřené saláty z bílého a červeného zelí

    Před 1 rokem
    Ke grilovaným masům ale i k jiným masovým pokrmům se hodí salát z čerstvého zelí. Můžete vsadit na klasiku nebo se inspirovat zahraniční kuchyní. Poradíme tipy a triky na skvělé zelné saláty.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Levný zázrak, díky kterému námořníci objevily nové kontinenty

    Před 1 rokem
    Má vysoký obsah vitamínu C, posiluje imunitní systém a pochází z tuzemských polí. Připravte si doma zázrak, kysané zelí. Po dlouhé týdny budete mít chrupavou dobrotu bohatou na probiotika, vlákninu a minerály. Domácí příprava není složitá.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Smažák, který nevyteče a není z něj gumák

    Před 1 rokem
    Můžeme se přít dlouhé hodiny o to, jak moc nezdravý pokrm je smažený sýr. Přesto jej miliony lidí a dětí milují a nehodlají se pochoutky vzdát. Smažený sýr a hranolky patří mezi takzvané sázky na jistotu pro restaurace a provozovatele rychlých občerstvení. Dokonalý smažený sýr si můžete připravit i doma, poradíme vám jak na to.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Lék na všechny neduhy roste na každé zahrádce

    Před 1 rokem
    S nadsázkou bychom mohli říct, že pokud hledáte tabletu, která vám přinese dlouhověkost, sáhněte každý den po porci sladkých jahod. Kromě úpravy krevního tlaku, ochrany srdce a cév, podpory imunitního systému, jsou jahody prostředkem proti stárnutí. Zařaďte je do jídelníčku co nejčastěji.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nafoukaná, nakyslá, a přesto ji milujeme. Jak na tradiční bublaninu

    Před 1 rokem
    Bublanina je možná doménou letního období, kdy je způsobem, jak zpracovat přebytky ze zahrádky. Zachutná však po celý rok. Podrobně vás provedeme přípravou bublaniny od základů, ukážeme, jak obměnit těsto a prozradíme triky se kterými se bublanina vždy povede.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

    Před 1 rokem
    Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Odvodnění organismu: Potraviny a bylinky, které vám pomohou zbavit se přebytečné vody v těle

    Před 1 rokem
    Přebytečná voda v těle může způsobovat nepříjemné pocity, jako jsou otoky, pocit nadýmání a zvýšená hmotnost. Existuje však řada potravin a bylin, které mohou podpořit odvodnění organismu a pomoci vám zbavit se přebytečné vody. V tomto článku se podíváme na některé z těchto potravin a bylin, které můžete zařadit do své stravy a podpořit tak vyváženou hydrataci a odvodnění těla.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Moderní rychlovarné konvice zastanou funkci několika spotřebičů

    Před 1 rokem
    Rychlovarná konvice je součástí většiny domácností i kanceláří. Dnes ale umí mnohem více než přivést vodu ke stupni varu za krátkou chvíli. Možná je čas vyměnit starý spotřebič za moderní. Umí sterilizovat, ohřívat, udržet nápoj teplý a dokáží vařit vodu na přesnou teplotu. Představíme vám funkce moderních rychlovarných konvic.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rychlý, barevný, chutný a připravený i za studena. Vsaďte na obědový salát

    Před 1 rokem
    Nedostatek času na vaření, nemožnost ohřát si oběd na cestách, touha po něčem lehčím během dne nebo odhodlání stravovat se zdravě. Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout čas od času nahradit teplé jídlo salátem. Jaká jsou pravidla pro přípravu a co by měl obědový salát splňovat? Prozradíme, jak proměnit salát v plnohodnotné jídlo.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití

    Před 1 rokem
    Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Recepty z jednoho pekáče. Dobroty s minimem nádobí

    Před 1 rokem
    Zapečená jídla se těší velké oblibě, zvlášť pro křupavou kůrčičku. Oceníte i snadnou a obvykle rychlou přípravu, stejně jako skutečnost, že minimalizujete nádobí pro přípravu. Určitě máte rádi zapékané těstoviny nebo zapékané brambory na mnoho způsobů, přinášíme další tipy na jídla pro celou rodinu, která připravíte na jednom pekáči.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí

    Před 1 rokem
    Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bez něj by se nálev nepovedl. Jak umí kopr provonět pokrmy

    Před 1 rokem
    Voňavému kopru, který je snadný na pěstování, přisuzujeme důležitost obvykle jen při přípravě koprové omáčky nebo kulajdy. Jedná se o velmi silnou bylinu s léčivými účinky. Seznamte se s koprem blíže a používejte jej v kuchyni co nejčastěji.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nepostradatelným kusem nádobí je pánev. Jak vybrat tu pravou?

    Před 1 rokem
    Pánev je jedním ze základních kusů nádobí. Na trhu existuje celá řada druhů pánví, které se liší tvarem i účelem použití. Ukážeme vám, jak se v nabídce pánví orientovat a na co se zaměřit, pokud vybíráte novou pánev do kuchyně.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý

    Před 1 rokem
    Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chyťte pštrosa, vyrobte si mast. Přinášíme recepty na domácí výrobu mastí

    Před 1 rokem
    Věděli jste, že si účinnou mast můžete vyrobit doma? Je to poměrně snadné a v porovnání s kupovanými produkty výrazně levnější. Pusťte se do experimentování s vůněmi a léčivými vlastnostmi mastí. Představíme vám základní postupy a ingredience na výrobu mastí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Matcha: Zelené zdraví ve sklenici, ale i v buchtě či zmrzlině

    Před 1 rokem
    Ze zeleného čaje matcha můžete vytvořit lahodný teplý či studený nápoj. Jemný zelený prášek se ale skvěle uplatí i v celé řadě receptů. Navíc má spoustu zdravotních benefitů, ženy ochrání před osteoporózou a u mužů zlepší plodnost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Za velkou louží umí mlsat. Vyhlášené americké dezerty

    Před 1 rokem
    Hamburgery, hot dogy, hranolky a grilované klobásky. Tak si mnozí představují jídelníček v zemi neomezených možností. Možná vás překvapí, že americká kuchyně se pyšní skvělými dezerty, kterými se můžeme inspirovat. Jsou jednoduché na přípravu a okouzlí svěží chutí.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak připravit batáty? Žádná věda v tom není!

    Před 1 rokem
    Batáty neboli sladké brambory jsou oblíbenou zeleninou zdravé kuchyně. Pyšní se vysokým obsahem vlákniny, vitamínu A, C a dalších cenných látek. Navíc mají lahodnou chuť a připravit z nich pochoutku není vůbec složité.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Večeře za pár minut. Vyzkoušejte výborné a rychlé omáčky na těstoviny

    Před 1 rokem
    Večer se nachýlil a vy potřebujete uvařit za pár minut. Vyzkoušejte nejrůznější omáčky na těstoviny. Osvědčené jsou rajčatové a smetanové, ale zařadit můžete i netradiční příchutě. Zapomeňte na špagety s kečupem a pusťte se do skvělých těstovinových omáček.
     Komentáře
  • eKuchařka

    10 levných a jednoduchých tipů, jak podpořit zdraví

    Před 1 rokem
    Dáváte si novoroční předsevzetí, že začnete jíst zdravěji, nebo jiným způsobem podpoříte své zdraví a kondici? Pokud patříte zároveň k těm, kterým se nedaří vytyčené cíle dodržet, můžete na to jít tentokrát pozvolna a prakticky bez námahy.
     Komentáře
  • eKuchařka

    15 jednoduchých kulinářských fíglů (nejen) pro začátečníky

    Před 1 rokem
    Jsou snadné, přesto vám pomohou k ještě lepším výsledkům. Navíc práci usnadní a zefektivní, čímž šikovně zkrátí čas strávený v kuchyni.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Obyčejný česnek jako mocná zbraň proti nachlazení

    Před 1 rokem
    Kdo ví, jak je to s těmi upíry, ale proti nachlazení funguje česnek skvěle. Navíc ho má většina z nás běžně doma. Jakmile se proto objeví první příznaky nastupující nemoci, není třeba hned běžet do lékárny, stačí jednoduše sáhnout po česneku.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zbyly vám z pečení cukroví bílky? Poradíme, co s nimi

    Před 1 rokem
    Do nejednoho těsta na vánoční cukroví se používají pouze žloutky. Není proto divu, že nejedné hospodyňce zůstane po svátcích v lednici větší množství bílků. Ale naštěstí se hodí do spousty sladkých i slaných receptů. A snadno je můžete i zamrazit!
     Komentáře
  • eKuchařka

    Avokádo: Poznejte, kdy je v dokonalé kondici a zabraňte zhnědnutí

    Před 1 rokem
    Sníst celé nebo zbytek vyhodit? Ne vždy se v receptu používá celé avokádo. Ale co se zbývající částí, která po nakrojení velice brzy zhnědne? Prozradíme, jak se dá zhnědnutí avokáda oddálit, a jak prodloužit jeho životnost.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Chuť Vánoc z různých koutů světa

    Před 1 rokem
    Vánoce jsou obdobím, kdy se rodiny schází kolem stolu, aby společně nasály vůni a chuť vánočních dobrot. Každá kultura má své vlastní tradiční recepty a speciality, které dodávají Vánocům unikátní punc. Připravte se na kulinářskou cestu kolem světa a objevte, jaké lahůdky zdobí vánoční stoly v jiných částech světa.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Bleskové recepty: Jaké cukroví udělat na poslední chvíli a bez stresu

    Před 1 rokem
    Možná vás nebaví trávit čas v kuchyni nebo jste jednoduše neměli možnost zavčas napéct vánoční cukroví. Přesto není důvod propadat panice. Přečtěte si recepty na nepečené cukroví, které snadno připravíte i „za pět minut dvanáct“.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Kouzlo Vánoc: Tradiční české vánoční pokrmy

    Před 1 rokem
    Blíží se období vánočního očekávání, kdy se rodiny setkávají u stolů a připravují se na sváteční hostiny. V České republice má vánoční menu svou vlastní, bohatou tradici, plnou lahodných pokrmů, které neodmyslitelně patří k této kouzelné době a vytváří jedinečnou atmosféru. Pojďme se společně podívat na ty nejtradičnější a nejoblíbenější z nich.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Crinkles: Tak trochu brownies v podobě sušenek

    Před 1 rokem
    Nepovedlo se? Ale kdepak! Právně popraskaná struktura je pro tyto sušenky charakteristická, a navíc působí efektně. Kromě toho jsou crinkles opravdu jednoduché, velice chutné a klidně s nimi můžete doplnit vánoční cukroví.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vánoční radosti z kuchyně: Tipy na kreativní dárky, kterými potěšíte své blízké

    Před 1 rokem
    Vánoce jsou obdobím radosti, lásky a sdílení. Co kdybyste letos udělali něco zvláštního a připravili osobní vánoční dárky přímo z kuchyně? Nejenže to bude originální gesto, ale i lahodné překvapení pro vaše blízké. Zde je pár nápadů na vánoční dárky, které můžete snadno připravit ve své vlastní kuchyni.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Citronové cukroví provoní vánoční stůl

    Před 1 rokem
    Citronové cukroví je krásně voňavé, a navíc má příjemnou chuť, která je lehce pikantní. Není divu, že patří k těm druhům, které se pravidelně objevují na slavnostně prostřeném stole. Inspirujte se tipy na pečené i nepečené cukroví, citronový krém a rychlou polevu.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Upečte si cukroví s vůní kávy

    Před 1 rokem
    Jestliže patříte k milovníkům kávy, můžete její charakteristickou chuť a vůni propůjčit také cukroví. Naučte se připravovat třeba kávové pusinky či voňavé sušenky. Na vašem stole se mohou navíc objevovat mnohem častěji než jen o Vánocích.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nejzajímavější zdravotní benefity mandlí

    Před 1 rokem
    Pokud se na vašem talíři neobjevují mandle příliš často, neděláte úplně dobře. Působí pozitivně na srdce, krevní tlak i hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Navíc chrání před volnými radikály, a dokonce jsou vhodné nejen při sportu, ale také při dietě.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Matcha nápoje: Rozmanitost zeleného prášku

    Před 1 rokem
    Má jedinečnou chuť a zářivě zelenou barvu. Během krátké chvilky z něj navíc vykouzlíte pestrou paletu lahodných horkých i studených nápojů. Prozradíme postup na ty nejoblíbenější z nich.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak správně vyčistit kuchyňský dřez

    Před 1 rokem
    Udržovat kuchyňský dřez v čistotě může připomínat boj s větrnými mlýny. Obzvláště tehdy, pokud si chystáte většinu jídel sami ve své kuchyni. I údržbu dřezu ale můžete vychytat k dokonalosti a spoustu práce si ušetřit.
     Komentáře
Reklama