Zavřít
Gulu

Gulu

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Gulu
  • Gulu

    Pomeranče 101: Zdravotní účinky a výživové údaje

    Před 1 rokem
    Mnoho druhů pomerančů má vysoký obsah vlákniny a prospěšných vitaminů, jako je vitamin C.
     Komentáře
  • Gulu

    Banány: 11 prokazatelných zdravotních přínosů

    Před 1 rokem
    Banány pocházejí z jihovýchodní Asie, ale dnes rostou v mnoha teplých klimatických oblastech po celém světě.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Nejlepších zdravotních přínosů konzumace melounu

    Před 1 rokem
    Předpokládá se, že meloun byl poprvé domestikován před více než 4 000 lety v severovýchodní Africe.
     Komentáře
  • Gulu

    Jsou smoothies zdravé?

    Před 1 rokem
    Smoothies jsou oblíbená jídla a svačiny a mohou vyhovovat téměř každé chuti nebo dietním preferencím.
     Komentáře
  • Gulu

    Sušené ovoce: dobré, nebo špatné?

    Před 1 rokem
    Sušené ovoce může zvýšit příjem vlákniny a živin a dodat tělu velké množství antioxidantů.
     Komentáře
  • Gulu

    Ketóza: Definice, výhody, nevýhody a další informace

    Před 1 rokem
    Ketóza nastává, když tělo získává více energie z tuků. Může být přínosem při hubnutí, ale může být obtížné ji udržet.
     Komentáře
  • Gulu

    8 Nejčastějších potravinových alergií

    Před 1 rokem
    Mezi běžné potravinové alergie patří mimo jiné mléčné výrobky, arašídy a ořechy. U některých alergií je pravděpodobnější, že z nich vyrostete, než u jiných.
     Komentáře
  • Gulu

    14 Nejzdravějších druhů zeleniny

    Před 1 rokem
    Všechna zelenina je výživná, ale některá je výživnější než jiná. Pokud chcete svůj jídelníček zpestřit zeleninou bohatou na živiny, zkuste do něj zařadit špenát, brokolici, česnek, červenou řepu nebo další.
     Komentáře
  • Gulu

    20 Chutných druhů ovoce s příznivými účinky na zdraví

    Před 1 rokem
    Ovoce je pro vás dobré, ale jaké ovoce je nejzdravější? Všechno ovoce je zdraví prospěšné, proto ho do jídelníčku zařaďte co nejpestřejší.
     Komentáře
  • Gulu

    25 Superovocí, které můžete do svého jídelníčku zařadit ještě dnes

    Před 1 rokem
    Ovoce je plné vitamínů, minerálů, vlákniny a rostlinných látek zvaných fytonutrienty. Proto je to jedna z nejzdravějších potravin, které můžete jíst.
     Komentáře
  • Gulu

    11 Důvodů, proč vám škodí příliš mnoho cukru

    Před 1 rokem
    Cukr vám v malém množství nevadí, ale jeho nadměrné množství může vést k přibývání na váze, akné, cukrovce 2.
     Komentáře
  • Gulu

    Tekutý cukr: Kalorie, přibývání na váze, krevní cukr a další informace

    Před 1 rokem
    Přidaný cukr je při nadměrné konzumaci nezdravý. Škodlivý však může být zejména tekutý cukr.
     Komentáře
  • Gulu

    15 Potravin, které neuvěřitelně zasytí

    Před 1 rokem
    Plnohodnotné, nezpracované potraviny s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny vás obecně více zasytí, což znamená, že se budete cítit sytí po delší dobu.
     Komentáře
  • Gulu

    Vláknina vám může pomoci zhubnout - ale jen určitý typ

    Před 1 rokem
    Jídlo s rozpustnou vlákninou může přispět k hubnutí. Má také další zdravotní výhody. Vláknina je důležitá živina, která je často přehlížena.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Hormonů, které ovlivňují váhu - a jak je zlepšit

    Před 1 rokem
    Podniknutí kroků k udržení optimální hladiny některých hormonů, jako je kortizol a estrogen, může mít pozitivní vliv na vaši váhu.
     Komentáře
  • Gulu

    Leptinová dieta: Výhody, rizika a další informace

    Před 1 rokem
    Co je leptinová dieta? Leptinovou dietu navrhl Byron J. Richards, podnikatel a certifikovaný odborník na klinickou výživu.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Příčin neúmyslného přibírání na váze

    Před 1 rokem
    Na váze můžete přibrat neúmyslně v důsledku konzumace některých potravin, například sladkých jídel a nápojů.
     Komentáře
  • Gulu

    10 Zdravotních výhod nízkosacharidové a ketogenní diety

    Před 1 rokem
    Nízkosacharidové diety jsou již desítky let předmětem kontroverzí. Někteří lidé tvrdí, že tyto diety zvyšují hladinu cholesterolu a způsobují srdeční choroby kvůli vysokému obsahu tuků.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Hlavních výhod delšího spánku

    Před 1 rokem
    Pravidelný spánek kratší než sedm hodin v noci může ohrozit vaše zdraví a bezpečnost, a proto je důležité, abyste spánek upřednostňovali a chránili si ho každý den.
     Komentáře
  • Gulu

    18 účinných tipů, jak zhubnout břišní tuk (podloženo vědou)

    Před 1 rokem
    Příliš mnoho břišního tuku může zvyšovat riziko některých chronických onemocnění. Méně alkoholu, více bílkovin a posilování jsou jen některé kroky, které můžete podniknout, abyste se zbavili břišního tuku.
     Komentáře
  • Gulu

    Jaké jsou nejlepší protizánětlivé potraviny?

    Před 1 rokem
    Studie naznačují, že některé potraviny mohou pomoci snížit chronický zánět. Patří mezi ně olivový olej, některé bobuloviny, ovoce, zelenina, koření a ryby.
     Komentáře
  • Gulu

    14 Přírodních způsobů, jak zlepšit citlivost na inzulín

    Před 1 rokem
    Citlivost na inzulín označuje, jak citlivé jsou vaše buňky na inzulín. Její zlepšení vám může pomoci snížit inzulinovou rezistenci a riziko mnoha onemocnění, včetně cukrovky.
     Komentáře
  • Gulu

    Jak předcházet cukrovce 2. typu: 11 metod

    Před 1 rokem
    Přechod z prediabetu na diabetes není nevyhnutelný. Přestože některé faktory, jako jsou geny nebo věk, nemůžete změnit, několik úprav životního stylu a stravování může vaše riziko snížit.
     Komentáře
  • Gulu

    14 snadných způsobů, jak přirozeně snížit hladinu cukru v krvi

    Před 1 rokem
    Klíčem ke zvládnutí prediabetu nebo diabetu je vědět, jak přirozeně snížit hladinu cukru v krvi.
     Komentáře
  • Gulu

    Účinky cholesterolu na organismus

    Před 1 rokem
    Cholesterol je lipid. Je to voskovitá látka, kterou vaše tělo potřebuje. Příliš mnoho jednoho typu, lipoproteinů s nízkou hustotou (LDL), však přispívá ke vzniku kardiovaskulárních onemocnění.
     Komentáře
  • Gulu

    Diabetes 2. typu: Příznaky, léčba, příčiny a další informace

    Před 1 rokem
    Diabetes 2. typu je chronické onemocnění, při kterém se v krvi zvyšuje hladina cukru neboli glukózy.
     Komentáře
  • Gulu

    Vliv obezity na vaše tělo

    Před 1 rokem
    V letech 2017 až 2018 postihla obezita více než 40 procent americké populace. Lidé žijící s obezitou mají vyšší pravděpodobnost vzniku řady závažných zdravotních problémů.
     Komentáře
  • Gulu

    Zdraví trávicího traktu - trávicí trakt, přídatné orgány, pohyblivost

    Před 1 rokem
    O trávicí soustavě. Trávicí soustava je skupina orgánů, které spolupracují při přeměně přijaté potravy na energii a živiny, které tělo potřebuje.
     Komentáře
  • Gulu

    Je hnědá rýže prospěšná? Výhody, hubnutí a výživa

    Před 1 rokem
    Hnědá rýže má vyšší nutriční hodnotu než rýže bílá. Nahrazení hnědé rýže jinými rafinovanými obilovinami vám může pomoci udržet vyváženou stravu a zároveň podpořit vaše cíle v oblasti hmotnosti.
     Komentáře
  • Gulu

    Nejlepší dieta pro břišáky: Potraviny, které jíst a kterým se vyhýbat

    Před 1 rokem
    Budování břišních svalů je možné jak v posilovně, tak mimo ni. Zařazení celozrnných výrobků a tučných ryb a zároveň omezení sladkých nápojů je skvělým začátkem jídelníčku pro budování břišních svalů.
     Komentáře
  • Gulu

    Může vitamin C snížit hladinu kyseliny močové a pomoci při léčbě dny?

    Před 1 rokem
    Vitamín C by mohl být prospěšný lidem s diagnózou dny, protože může pomoci snížit obsah kyseliny močové v krvi.
     Komentáře
  • Gulu

    Dna a cvičení: Nejlepší druhy cvičení pro lidi s dnou

    Před 1 rokem
    Dna je bolestivé zánětlivé onemocnění, které je spojeno s nadměrnou konzumací potravin, jako je červené maso, korýši a alkohol.
     Komentáře
  • Gulu

    Cvičení: 10 hlavních výhod pravidelné fyzické aktivity

    Před 1 rokem
    Je prokázáno, že pravidelné cvičení pomáhá zvyšovat hladinu energie a zlepšovat náladu. Může být také spojeno s mnoha dalšími silnými zdravotními přínosy, včetně snížení rizika chronických onemocnění.
     Komentáře
  • Gulu

    Viscerální tuk: Co to je a jak se ho zbavit

    Před 1 rokem
    Viscerální tuk je druh tuku, který se ukládá v břišní dutině a může se hromadit v tepnách.
     Komentáře
  • Gulu

    Extra panenský olivový olej: Výhody a nevýhody

    Před 1 rokem
    Extra panenský olivový olej je známý pro svou bohatou chuť, všestrannost a zdraví prospěšné vlastnosti.
     Komentáře
  • Gulu

    Středomořská dieta: Plán jídel, seznam potravin a tipy

    Před 1 rokem
    Středomořská strava je bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny a tuky zdravé pro srdce a je chutná i výživná.
     Komentáře
  • Gulu

    Dieta DASH: Kompletní přehled a jídelníček

    Před 1 rokem
    Vysokým krevním tlakem trpí více než miliarda lidí na celém světě - a jejich počet stále roste. Může dieta DASH pomoct?
     Komentáře
  • Gulu

    Zdravá strava pro srdce: tipy a plán prevence srdečních onemocnění

    Před 1 rokem
    Vaše srdce je složitý orgán, který nepřetržitě pracuje a zajišťuje tělu neustálý přísun okysličené krve.
     Komentáře
  • Gulu

    11 Zdravotních přínosů olivového oleje

    Před 1 rokem
    Olivový olej může být zdraví prospěšný, protože má vysoký obsah zdravých mononenasycených tuků a antioxidantů.
     Komentáře
  • Gulu

    Typy tuků: Né všechny jsou nezdravé

    Před 1 rokem
    Některé druhy tuků, včetně nasycených tuků a transmastných kyselin, mohou mít negativní účinky na zdraví, zejména pokud jsou konzumovány v nadměrném množství.
     Komentáře
  • Gulu

    Má zvěřina vysoký obsah cholesterolu? Vše, co potřebujete vědět

    Před 1 rokem
    Zvěřina, tedy maso z losů a jelenů, je druh zvěřiny známý svou výraznou zemitou chutí a jemnou strukturou.
     Komentáře
  • Gulu

    Co je to nasycený tuk a je nezdravý?

    Před 1 rokem
    Současný výzkum naznačuje, že výživné potraviny s vysokým obsahem tuku mohou být součástí zdravé a vyvážené stravy, která zahrnuje všechny hlavní makroživiny.
     Komentáře
  • Gulu

    Je pro vás sója špatná, nebo dobrá?

    Před 1 rokem
    Sója je pravděpodobně jedním z nejkontroverznějších témat v oblasti výživy. Na jedné straně je bohatá na živiny a zdá se, že strava, která ji obsahuje, je spojena se zdravotními výhodami, jako je nižší hladina cukru v krvi, lepší zdraví srdce, méně příznaků menopauzy a možná i nižší riziko některých druhů rakoviny.
     Komentáře
  • Gulu

    Je červené maso zdravé?

    Před 1 rokem
    Vědci spojují některé druhy červeného masa s chronickými onemocněními, jako jsou srdeční choroby a rakovina.
     Komentáře
  • Gulu

    Orgánové maso je neuvěřitelně výživné a zdravé

    Před 1 rokem
    Organické maso bylo dříve běžnou potravinou v běžné stravě. Pro mnoho lidí se orgánové maso již nenachází v každodenním jídelníčku.
     Komentáře
  • Gulu

    Vyvážená strava: Co to je a jak jí dosáhnout

    Před 1 rokem
    Zpravidla se zdravá strava skládá z mnoha druhů čerstvého ovoce a zeleniny a omezuje zpracované potraviny.
     Komentáře
  • Gulu

    Vše o FODMAP: Kdo a jak by se jim měl vyhýbat?

    Před 1 rokem
    FODMAP je zkratka pro fermentovatelné oligo-, di-, monosacharidy a polyoly. Tyto sacharidy mohou způsobovat střevní příznaky u osob se syndromem dráždivého tračníku (IBS).
     Komentáře
  • Gulu

    Dobrá vláknina, špatná vláknina - jak na vás působí různé typy vlákniny

    Před 1 rokem
    Vláknina může ovlivnit mnoho aspektů zdraví. Od střevních bakterií až po hubnutí je často považována za základní součást zdravé stravy.
     Komentáře
  • Gulu

    13 Potravin, které způsobují nadýmání (a co jíst místo nich)

    Před 1 rokem
    Mnoho potravin, včetně fazolí a sycených nápojů, může způsobovat zažívací potíže, jako je nadýmání, zejména u lidí s potravinovou intolerancí nebo citlivostí.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Zdravotních přínosů kávy na základě vědeckých poznatků

    Před 1 rokem
    Káva vám nejen dodá energii.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Prokazatelných zdravotních přínosů mandlí

    Před 1 rokem
    Mandle mají vysoký obsah antioxidantů, vitaminu E, bílkovin a vlákniny. Tyto na živiny bohaté ořechy jsou vynikajícím doplňkem každého jídelníčku, protože se jedná o všestrannou složku spojenou s několika zdraví prospěšnými účinky.
     Komentáře
  • Gulu

    Syrovátkový protein 101: Průvodce pro začátečníky

    Před 1 rokem
    Ne všechny bílkoviny jsou si rovny a některé, jako například syrovátkové, jsou lepší než jiné.
     Komentáře
  • Gulu

    Potraviny s vysokým obsahem FODMAP

    Před 1 rokem
    Potraviny s vysokým obsahem FODMAP, jako je česnek, cibule, pečené fazole, žito a další, způsobují u některých skupin zažívací potíže.
     Komentáře
  • Gulu

    Co je dieta s nízkým obsahem FODMAP? Seznam potravin, kroky a výhody

    Před 1 rokem
    Strava s nízkým obsahem fermentovatelných sacharidů, tzv. dieta s nízkým obsahem FODMAP, je často doporučována ke zvládnutí syndromu dráždivého tračníku (IBS) .
     Komentáře
  • Gulu

    12 Osvědčených způsobů, jak snížit nebo zastavit nadýmání

    Před 1 rokem
    Nadýmání břicha je běžný problém často vyvolaný velkým množstvím jídla nebo potravinou produkující plyn.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Vědecky podložených způsobů, jak zlepšit své střevní bakterie

    Před 1 rokem
    Zdraví vašich střev, včetně typu bakterií, které obsahují, může ovlivnit mnoho faktorů, včetně potravin, které jíte.
     Komentáře
  • Gulu

    Co je to vláknina a proč je tak zdravá?

    Před 1 rokem
    Některé druhy vlákniny mohou být prospěšné pro vaše zdraví, včetně střevního mikrobiomu, hladiny cukru v krvi a stěn tlustého střeva.
     Komentáře
  • Gulu

    9 Příznaků syndromu dráždivého tračníku (IBS)

    Před 1 rokem
    IBS může způsobovat celou řadu příznaků, včetně zažívacích potíží, změn ve stolici, únavy a úzkosti.
     Komentáře
  • Gulu

    Sacharóza vs. glukóza vs. fruktóza: Jaký je mezi nimi rozdíl?

    Před 1 rokem
    Sacharóza, glukóza a fruktóza jsou tři běžné druhy cukru, které se vstřebávají různě a mají na organismus mírně odlišné účinky.
     Komentáře
  • Gulu

    Dna a cukr: Úloha fruktózy při vzplanutí dny

    Před 1 rokem
    Konzumace nadměrného množství cukru je spojena s řadou zdravotních potíží, jako je obezita, srdeční choroby a cukrovka. Konkrétní druh cukru, fruktóza, je spojován s dnou.
     Komentáře
Reklama