Zavřít
Jímeto

Jímeto

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Jímeto
  • Jímeto

    Jeskyní restaurace v Itálii: Užijte si mořské plody několik stop pod zemí

    Před 8 měsíci
    Na světě existuje celá řada zajímavých restaurací, ve kterých si můžete užít netradiční jídla, mnohdy ale také netradiční prostředí. A jeskyní restaurace v Itálii je rozhodně jednou z nich. Pokud se letos ještě chystáte na pozdní dovolenou, možná budete chtít o tomto místě popřemýšlet.
     Komentáře
  • Jímeto

    Thajská dýňová polévka: Zjemněte ji kokosovým mlékem a vychutnejte si ji jinak, než jste zvyklí

    Před 8 měsíci
    Jako každým rokem i letos budu i já dělat dýňovou polévku. A to minimálně několikrát. Podzim je jednoduše období dýní. A tento pokrm je mezi lidmi jedním z nejoblíbenějších. Chcete si ho letos připravit trochu jinak?
     Komentáře
  • Jímeto

    Dýňové těstoviny: Podzimní recept pro milovníky krémových omáček

    Před 8 měsíci
    Jako každým rokem i letos máme na zahradě několik poměrně velkých dýní. A ačkoli jich pár dáme známým, aby si na Halloween mohli vyřezat vlastní zahradní lucernu, stále nám jich zbyde dost. A proto je pro mě podzim obvykle obdobím, kdy každý týden minimálně několik jídel připravuji právě z této zeleniny. Dýně se dá zpracovat na mnoho způsobů. Moje rodina miluje těstoviny s krémovou omáčkou, kterou doplňuji také párky, protože někteří členové naší domácnosti se jednoduše bez masa neobjedou. Připravte si jídlo doma i vy. Plná vitamínů Dýně je zelenina, která chutná skvěle naslano i nasladko. Kromě toho je také pro tělo hned v několika ohledech přínosná. Proč byste ji měli na podzim, kdy je jí všude plno, zařadit do jídelníčku i vy? Především proto, že je bohatá na vitamíny a minerály. A to zejména vitamín A, C, E a draslík, píše WebMD. Dýně má celou řadu antioxidantů. Obsahuje beta-karoten a další látky podporující imunitu. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje trávení, doplňuje Healthline. Jde o nízkokalorický pokrm, který se hodí i při dietách. V neposlední řadě dýně pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu. Dýňová omáčka Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 400 gramů libovolných těstovin, 500 gramů dýně, 2 párky, cibuli, 2 stroužky česneku, 200 mililitrů smetany, 50 gramů másla, sůl, pepř, olivový olej a parmezán na servírování. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kostky. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte vše dozlatova. Přidejte nakrájenou dýni a podlijte směs trochou vody. Duste pokrm pod pokličkou do měkka, zabere to asi 20 minut. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Rozmixujte dýni s cibulí a česnekem na hladké pyré. Přidejte smetanu a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Na pánvi opečte nakrájené párky. Smíchejte uvařené těstoviny s dýňovou omáčkou, přidejte opečené párky. Podávejte jídlo posypané strouhaným parmezánem. Pokrm můžete také doplnit čerstvou bazalkou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Péče o digestoř může výrazně prodloužit její životnost. Věnujte pozornost venkovním i vnitřním částem

    Před 8 měsíci
    Digestoř většina z nás používáme denně. Žádná domácnost se bez ní neobejde, přesto ale občas její užitek podceňujeme. A stejně tak péči o ní. Může se stát, že pokud ji nebudete pravidelně čistit, brzy vám přestane fungovat. A potom poznáte, proč je tak důležitá. Digestoř je klíčovým prvkem každé moderní kuchyně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zbavte se kouře z připáleného jídla: Využijte přírodní osvěžovače vzduchu a absorbční materiály

    Před 8 měsíci
    I těm nejlepším kuchařům se někdy stane, že něco v kuchyni připálí. Musí se potom potýkat s následky. A tím nemyslíme pouze záchranu jídla. Kouř z trouby nebo mikrovlnky může v domácnosti přetrvávat i hodiny.
     Komentáře
  • Jímeto

    Nasbírejte si na podzim lískové oříšky. Jsou zdravé a připravíte z nich vynikající sladký krém

    Před 8 měsíci
    Lískové oříšky jsou i u nás velmi oblíbené. Mnoho z nás má možná strom na zahradě, jiní vyhledávají místa, kde se začátkem podzimu dají tyto ořechy sbírat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Višňové brownies: Dezert pro lepší náladu

    Před 8 měsíci
    Jídlo dokáže zlepšit náladu. A to není jen něco, co se říká. Mnoho pokrmů skutečně má vliv na to, jak se cítíme. Pokud chcete zpříjemnit den sobě, svým blízkým, nebo třeba hostům, připravte si doma jednoduché višňové brownies.
     Komentáře
  • Jímeto

    Fermentovaní sledi a stoletá vejce: Tohle jsou ta nejvíce zapáchající jídla světa

    Před 8 měsíci
    Někteří lidé si myslí, že olomoucké syrečky jsou tím nejvíce zapáchajícím jídlem, co mohou ochutnat. A je pravda, že právě nevoní, na druhou stranu ale skvěle chutnají. Na světě ale existuje mnoho pokrmů, které zapáchají daleko víc. A některé z nich ani chuťově nejsou příliš oblíbené. V některých případech lidé tato „smradlavá“ jídla konzumují pro jejich zdravotní účinky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zuppa Toscana: Krémová polévka z Itálie, kterou snadno připravíte doma

    Před 8 měsíci
    Zuppa Toscana je italský pokrm, jehož název v překladu doslova znamená toskánskou polévku. Jídlo je dnes už rozšířené po celém světě a v mnoha zemích je velmi oblíbeným prvním chodem běžně podávaným v italských restauracích.
     Komentáře
  • Jímeto

    Některé potraviny mohou prokazatelně zhoršit lidskou náladu. Vyhněte se alkoholu, ale také chipsům a Cole

    Před 8 měsíci
    Celá řada jídel nám může náladu zlepšit. Někdy vlastně už jenom to, že se najíme, změní naše rozpoložení. Mnoho pokrmů má prokazatelně na lidskou náladu pozitivní účinky. Na druhou stranu existuje ale také řada jídel, které mohou naši náladu výrazně zhoršit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Hříbková omáčka s pomazánkovým máslem: Má jemnou chuť a hodí se k mnoha jídlům

    Před 8 měsíci
    Období sběru hub se blíží. Venku je stále dostatečně teplo, zároveň ale také místy pěkně zaprší. Tohle počasí je ideální pro růst hub. Já se každoročně těším především na čerstvé hříbky, ze kterých dělám omáčku. Přidávám do ní ale ingredienci, kterou by v ní možná mnoho lidí nečekalo.
     Komentáře
  • Jímeto

    Využijte prostor v kuchyni naplno. I v malé místnosti zvládnete velké věci

    Před 8 měsíci
    Možná jste se přestěhovali do nové domácnosti, možná jenom potřebujete přeorganizovat tu, ve které už nějaký čas žijete. Pokud máte doma menší kuchyni a komplikuje vám to situaci, následující článek vám v mnoha ohledech pomůže.
     Komentáře
  • Jímeto

    Dýňová semínka obsahují řadu látek, které ve zbytku zeleniny nenajdete. Naučte se je zpracovávat

    Před 8 měsíci
    Dýňová sezóna začíná. Oranžová zelenina se začala objevovat v obchodech i na zahradě. Většina lidí se těší především na to, až si z dýní vyřežou na Halloween strašidelnou svítilnu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Burratu a mozzarellu si mnoho lidí plete. Tyto podobné sýry přesto mají mnoho odlišností

    Před 8 měsíci
    Burrata a mozzarella mají mnoho společného, přesto by si je lidé neměli plést, protože se jedná o dva rozdílné sýry. Víte, jaké konkrétní rozdíly mezi nimi jsou?
     Komentáře
  • Jímeto

    Dýňový chléb ze špaldové mouky: Takhle chutná zdravé podzimní pečivo

    Před 8 měsíci
    Dýní je na podzim všude plno. Já osobně z nich připravuji celou řadu pokrmů, od dýňové polévky přes kompot a různé omáčky až po pečivo. A právě recept na dýňový chléb je velmi snadný a měl by si ho podle mě doma vyzkoušet připravit každý.
     Komentáře
  • Jímeto

    Harrisa: Ostrá papriková pasta plná zdravých látek. Hodí se i k přípravě dušené zeleniny

    Před 8 měsíci
    Pokud patříte k milovníkům ostrých pokrmů, pravděpodobně už jste slyšeli o harrise. Pokud ji neznáte, možná ji během podzimu budete chtít zařadit do svého jídelníčku. Jde totiž o jídlo, které výrazně posílí vaši imunitu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Žabí stehýnka se jedí nejen ve Francii. Jde o zdravý a dietní pokrm

    Před 8 měsíci
    Někoho ochutnání žabích stehýnek láká. Pro jiného jde o jídlo, které by nikdy nevzal do úst. Každopádně se jedná o velmi zajímavou součást francouzské kuchyně. Znáte její historii? Žabí stehýnka jsou považována za delikatesu v mnoha částech světa. Jejich historie sahá hluboko do minulosti a dodnes zůstávají oblíbeným pokrmem v různých kuchyních. Nejvíce se o nich přemýšlí jako o francouzském pokrmu, jedí se ale také například v Číně, píše National Geographic. Historie pokrmu Konzumace žabích stehýnek má kořeny ve starověké Číně, kde se jedly již před 8000 lety. Do Evropy se dostaly později, přičemž ve Francii se staly populárními v 12. století. Francouzi jsou dodnes považováni za největší konzumenty a propagátory tohoto pokrmu, ačkoli není jasné, proč se právě zde stal tak oblíbeným, vysvětluje Taste France. Dále se pokrm jí také v zemích, jako jsou Indonesie, Vietnam, Thajsko, ale také USA. Žabí stehýnka se nejčastěji připravují smažená, jednoduše obalená v mouce, uvádí The Guardian. V některých kulturách se ale jedí grilovaná, dušená nebo pečená. Zdravotní přínosy pokrmu Ačkoli možná pro mnoho z vás může být konzumace žabího masa něco nepřijatelného, ve skutečnosti má toto jídlo celou řadu zdravotních přínosů. Mají totiž menší obsah tuku než kuřecí maso, a jsou tak vhodná jako dietní pokrm. Na druhou stranu má ale maso velké množství proteinů a bílkovin, obsahuje omega 3-mastné kyseliny, dále pak také vitaminy A, B1, B2, železo a vápník. https://www.jimeto.cz/obilny-salat-s-hraskem-vyberte-si-verzi-podle-sve-chuti-kazda-je-trochu-jinak-zdrava/ Celkově se rozhodně jedná o jídlo, které je vhodné zařadit do jídelníčku, pokud má člověk šanci. U nás to bohužel příliš možné není, navíc jsou žabí stehýnka jídlo, které nepořídíte právě levně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Topinka s vejci a křenem: Jídlo, které připravoval Jaroslav Sapík pro princeznu Dianu

    Před 8 měsíci
    Jaroslav Sapík se proslavil především jako kuchař, který společně s Danielou Šinkorovou vařil v pořadu Česko na talíři. Kromě toho má za sebou ale celou řadu zajímavých zkušeností s vařením pro velké osobnosti. Věděli jste, že se podílel i na přípravě oslav pro ruského velvyslance?
     Komentáře
  • Jímeto

    Zázvorový nápoj s chilli papričkou připravíte s alkoholem i bez něj. Na podzim vám dodá potřebné vitamíny

    Před 8 měsíci
    Na podzim tělo potřebuje řadu vitamínů a minerálů, aby se vyrovnalo s prudkým poklesem teplot, které venku nastaly. Vynikající je v tomto ohledu připravit si nápoj ze zázvoru a přidat do něj chilli papričku, konkrétně pimento.
     Komentáře
  • Jímeto

    Blanšírování zeleniny: Vychutnejte si jídlo plné vitamínů a zároveň svěží a čerstvé

    Před 8 měsíci
    Mnoho lidí nemá tušení, co to vlastně blanšírování zeleniny je. Přitom se jedná o úpravu, po které si své jídlo skvěle vychutnáte, mnohdy jde také o nejlepší způsob, jak zeleninu předpřipravit například před zamražením.
     Komentáře
  • Jímeto

    Hvězda snímku Beetlejuice Beetlejuice se stále udržuje v kondici. Batman Michael Keaton nikdy neměl s hubnutím problémy

    Před 8 měsíci
    Michael Keaton proslul především rolí Batmana ve snímcích Batman z roku 1989 a Batman se vrací z roku 1992. V současné době se v kinech objevil také snímek Beetlejuice Beetlejuice, kde ztvárnil hlavní roli. Ve svých 73 letech se herec stále udržuje v kondici, a to jak jídelníčkem, tak pohybem. Dříve se věnoval pohybu pravidelně a dodržoval nejrůznější diety. Dnes už je to spíše o tom, že se snaží jíst zdravě a hýbat se dostatečně, na pravidelné dodržování režimů nicméně podle svých slov už nemá tolik času. Hubnutí je pro něj snadné Michael Keaton v minulosti přiznal, že před natáčením některých snímků dodržoval nejrůznější diety. Obvykle to bylo ale spíše proto, aby se obecně dostal do kondice, s postavou jako takovou nikdy problémy neměl. „Dietu jsem v životě změnil několikrát. Nyní se snažím především jíst hodně proteinu a spíše menší jídla v průběhu celého dne. Je poměrně snadné hubnout, když je člověk neustále zaměstnaný,“ citoval jeho slova web Brainy Quote před časem. Cvičení ne, pohyb ano Keaton se i dnes věnuje zdravému pohybu. Chodí na procházky, rád si zaplave, zahraje si sport s kamarády. Říká tomu ale zdravý pohyb. Pravidelné cvičení prý nikdy nebylo nic pro něj. V minulosti se pokoušel chodit do posilovny, zjistil ale, že to mu do obleku superhrdiny nepomůže. Je daleko lepší žít jednoduše zdravě, ale nemuset se přetěžovat a do ničeho se nutit. „Je daleko jednodušší zkrátka žít zdravě, ale nemuset chodit pravidelně cvičit. Máte tak daleko víc času na práci,“ řekl pro web Essentially Sports před několika lety. Doplnil, že tím pádem také není znechucen, když ho přátelé vytáhnou na nějakou sportovnější aktivitu. Zdroj: Brainy Quote, Vogue, Essentially Sports Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Zapojte děti do vaření už v nízkém věku. Ve 13 letech by měly zvládat vaření samostatně

    Před 8 měsíci
    Já osobně jsem se v kuchyni naučila orientovat až po odstěhování od rodiny. Nepamatuji si, že bych někdy jako malá doma s vařením pomáhala, možná i proto pro mě byl problém se v tomto ohledu osamostatnit. Na druhou stranu v současné době vnímám, že mnoho rodičů děti v kuchyni pomáhat nechává. A to už ve velmi nízkém věku. Dát do ruky dvouletému dítěti nůž je samozřejmě něco nemyslitelného. To ale neznamená, že vám takto malý potomek nemůže v kuchyni pomáhat. Respektive že ho nemůžete začít učit základy, které později v životě velmi dobře využije. Kdy by měly děti s pomáhíní v kuchyni začít? Děti mohou v kuchyni skutečně pomáhat od úplně nejnižšího věku, je ale třeba dávat si pozor na to, co jim povolíte. V kuchyni se přece jenom mohou zranit, varuje The Kitchn. Potomci ve věku 2-3 let by měli zvládat míchat jednoduché ingredience v misce, omývat ovoce a zeleninu, trhat salátové listy nebo také pomáhat s utíráním pracovní plochy. Děti od 4 do 5 let zvládnou s dohledem rozbíjet vajíčka, mazat máslo na pečivo a tupým nožem krájet měkké potraviny, jako například banány. Šestileté děti by měly zvládat většinu základů Už v šesti letech by děti měly zvládat používat nože a mixéry, samozřejmě vždy pouze pod dohledem, upozorňuje BBC Good Food. Poradí si také s připravováním jednoduchých svačin a prostíráním stolu. Ve věku, kdy jdou do druhé nebo třetí třídy, by si děti už měly být schopny pod dohledem samy připravit svačinu do školy. V devíti letech potom mohou začít pomáhat s pečením kompletních dezertů a připravovat jednoduché pokrmy, například míchaná vajíčka. Děti ve věku 10-12 let mohou s dohledem používat troubu i sporák, plánovat rodinný jídelníček a učit se, jak správně potraviny skladovat. Samozřejmě to platí za předpokladu, že jste je s kuchyní seznamovali postupně. https://www.jimeto.cz/ichigo-sando-sladky-japonsky-pokrm-ktery-si-budete-chtit-pripravit-doma-i-vy/ Také platí, že u každého člověka se schopnosti projeví trochu jinak a v jiném věku, pokud tedy váš potomek některé věci nezvládá, mějte s ním trpělivost, radí The Kids Cook Monday. Děti od 13 let by už měly zvládat samostatně připravovat některá jídla, ale také s nákupním seznamem nakoupit potřebné ingredience pro vaření. Zdroj: The Kids Cook Monday, BBC Good Food, The Kitchn Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Lohikeitto: Finská polévka, se kterou přivítáte chladné podzimní počasí

    Před 8 měsíci
    Venku se v posledních dnech ochladilo a imunita dostává zabrat. Nebude to trvat dlouho a podzimní teploty nás budou provázet denně. Při přechodu z teplého počasí na to chladnější je vhodné doplnit si do těla vitamíny teplými pokrmy. A jedním z nich je i finská polévka lohikeitto. Lohikeitto pochází z Finska, kde je součástí tradiční kuchyně už po staletí. Název pokrmu v překladu znamená lososová polévka. Toto jídlo vzniklo jako způsob, jak využít bohaté zásoby lososa v severských vodách a zároveň vytvořit výživné a hřejivé jídlo pro chladné zimní měsíce, vysvětluje 196 Flavors. Zdravá a sytá polévka Lohikeitto je jídlo, které si můžete vychutnat jako hlavní pokrm. Často se konzumuje s chlebem, takže je dostatečně sytá. Zároveň je zdravá, plná vitamínů a v současné době rozhodně vašemu tělu pomůže vyrovnat se s přechodem na chladné měsíce. Polévka je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin díky lososovi. Tyto kyseliny jsou prospěšné pro srdce a mozek. Losos také obsahuje zásobu kvalitních bílkovin, píše Taste Atlas. Brambory a další zelenina v polévce potom poskytují vlákninu a vitamíny, mléko nebo smetana dodávají vápník a kopr, který se často používá při přípravě tohoto jídla, má protizánětlivé účinky. Recept na lohikeitto Na přípravu jídla budete potřebovat 500 gramů lososa bez kůže a kostí, litr rybího vývaru, 500 gramů brambor, mrkev, pórek, 200 mililitrů smetany, 2 lžíce másla, čerstvý kopr, sůl a pepř. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky. Očistěte a nakrájejte mrkev a pórek. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm pórek. Přidejte vývar, brambory a mrkev. Vařte vše asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. https://www.jimeto.cz/ga-kho-gung-pripravte-si-doma-vietnamske-kure-na-zazvoru/ Lososa nakrájejte na kostičky, do polévky přidejte smetanu a maso. Vařte pokrm dalších 5 minut. Dochuťte vše solí a pepřem a před podáváním posypte čerstvě nasekaným koprem. Polévku konzumujte ideálně s opečeným chlebem. Zdroj: Hestia’s Kitchen, Brita Cooks, Taste Atlas, Tastes from the Road, 196 Flavors Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Chana masala: Tradiční indický pokrm z cizrny připravíte snadno i u nás

    Před 8 měsíci
    Chana masala je populární indický pokrm. Jídlo má sice původ v severní části této země, je ale rozšířené i ve zbytku státu. Oblíbené je i v dalších zemích a snadno ho připravíte také u nás.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jerky: Sušené maso jako zdravá svačinka, kterou si snadno připravíte i doma

    Před 8 měsíci
    Sušené maso, které v obchodě najdete obvykle pod názvem jerky, se stává v posledních letech stále více a více oblíbeným. Jedná se o zdravou svačinku, kterou si dopřává i u nás velké množství lidí. Její pořízení je ale finančně náročné. Vyplatí se tak vědět, jak si sušené maso připravit doma. uových sáčcích. Zdroj: The Jerky, Very Well Health, Healthline, Health, People’s Choice Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Quesadilla s krevetami: Jídlo, které si Pedro Pascal vychutnává při natáčení Last of Us

    Před 8 měsíci
    Pedro Pascal je velmi oblíbený a sympatický herec. Potom, co se objevil v jedné z hlavních rolí seriálu Last of Us, jeho popularita mnohonásobně stoupla. V současné době se natáčí druhá série, která by měla vyjít v příštím roce. A herec se rozhodně i nyní udržuje v kondici.
     Komentáře
  • Jímeto

    Houbové buchty: Zdravá svačinka, která má původ v Polsku

    Před 8 měsíci
    Už v současné době se lesy plní houbaři. Některé druhy rostou už v létě, ta pravá sezóna ale začíná na podzim. A my pro vás máme recept na houbové buchty, které chutnají skvěle a jsou vynikající svačinou či snídaní.
     Komentáře
  • Jímeto

    Fritované olihně: Vyzkoušejte je doma a možná změníte názor na mořské plody

    Před 8 měsíci
    Mnoho lidí se na konzumaci některých mořských plodů dívá skepticky. Pro nás Čechy je to něco neobvyklého a ne všichni si dopřáváme krevety nebo chobotnice s chutí. Pokud ale máte rádi mořské plody, rozhodně byste si měli zkusit připravit také fritované olihně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Gà kho gừng: Připravte si doma vietnamské kuře na zázvoru

    Před 8 měsíci
    Patříte k milovníkům asijské kuchyně? Především pokud si užíváte kombinaci masa a pálivých ingrediencí, zamilujete si také pokrm s názvem Gà kho gừng. Jedná se o dušené kuřecí maso se zázvorem. A jeho příprava je ve skutečnosti poměrně snadná.
     Komentáře
  • Jímeto

    Šťáva z brambor je zdrojem draslíku, vápníku i železa. Má také hodně vitamínu C

    Před 8 měsíci
    Brambory se dají připravit na nespočet způsobů. Málokdo si ale uvědomuje, že se z nich dá také vymačkat šťáva, která je vynikajícím nápojem plným vitamínů a minerálů. Zkoušeli jste to někdy? Brambory samy o sobě jsou v základu zdravé, píše Tua Saúde. Pokud je tedy nepřipravujete příliš kořeněné či smažené. Obvykle se jedná o přílohu, která má pro tělo plno přínosů. A u šťávy z této zeleniny platí to samé.
     Komentáře
  • Jímeto

    Smažený česnek: Zdravý doplněk salátů a rizota, ale také dochucovadlo omáček

    Před 8 měsíci
    Česnek je ingredience, kterou v kuchyni využíváme velmi často. Já osobně prakticky denně. Jedná se o zdravou zeleninu, která se hodí na přípravu mnoha jídel. Věděli jste ale, že se dají z česneku také připravit smažené vločky, které se pak hodí na dochucení nejrůznějších jídel?
     Komentáře
  • Jímeto

    Čiroková mouka: Potravina plná vitamínů vhodná i pro celiaky

    Před 8 měsíci
    Mnoho lidí je při konzumaci některých pokrmů omezeno. Například taková mouka se používá v kuchyni poměrně běžně, existují ale lidé, kteří mají alergii na lepek a nemohou si tak potraviny z ní dopřát. Naštěstí existují alternativy, ke kterým se řadí i mouka čiroková.
     Komentáře
  • Jímeto

    Lemon detox podle Beyoncé: Změna během 10 dní

    Před 8 měsíci
    Pokud se nechcete trápit náročnými dietami, přesto se ale chcete cítit o něco lépe a shodit pár kilogramů, někdy stačí i krátký detox. Ten, který vyzkoušela v minulosti zpěvačka Beyoncé, vám během několika dní pomůže pročistit tělo od škodlivin a začít hubnout. Zpěvačka se v minulosti nechala slyšet, že díky lemon detoxu, nebo česky takzvané detoxikaci pomocí citronu, shodila během necelých dvou týdnů několik kilogramů. Lépe se pak cítila po psychické i fyzické stránce.
     Komentáře
  • Jímeto

    Cloud bread: Oblačný chléb je stále trendem sociálních sítí. Potěší milovníky sladkého pečiva

    Před 9 měsíci
    Cloud bread, nebo česky také takzvaný oblačný chléb, se stal populárním trendem na sociálních sítích už před nějakým časem. Jedná se o křehké pečivo, na jehož přípravu ve skutečnosti nepotřebujete žádnou mouku. Jak je to možné?
     Komentáře
  • Jímeto

    Ptačí mléko: Jednoduchý retro dezert kombinující chuť vanilky, čokolády a ovoce

    Před 9 měsíci
    Někteří z vás si možná na ptačí mléko ještě pamatují. Jedná se o dezert, který se podával především před lety, v poslední době o něm ale příliš slyšet nebylo. Připomeňte si tento retro recept a připravte si doma pochoutku, která byla dříve tolik oblíbená.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zavařovací sklenice otevřete snadno pomocí teplé vody nebo páky

    Před 9 měsíci
    Pravděpodobně každý z nás někdy bojoval se sklenicí okurek, nakládaných cibulek, možná také s marmeládou. Jednoduše se zavařovací sklenicí, která nešla otevřít. Každý má nějaký trik, který mu funguje, my vám je přinášíme přehledně všechny na jednom místě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí bubble tea: Připravte si čaj s tapiokovými perlami a kousky želé

    Před 9 měsíci
    Bubble tea si i u nás můžete dnes koupit na mnoha místech. Stánky se nachází v obchodních centrech, ale často také na větších venkovních akcích. Za půl litru tohoto nápoje dáte ale obvykle poměrně velké peníze. Přitom si ho můžete snadno připravit i doma.
     Komentáře
  • Jímeto

    Mesir wat: Etiopský pokrm plný bílkovin snadno připravíte i doma

    Před 9 měsíci
    Na první pohled zní název velmi exoticky. Mesir wat je etiopské jídlo, které ale velmi snadno připravíte i z ingrediencí, které se dají sehnat u nás. Jedná se o jídlo z červené čočky, které se velmi často dělá ve vegetariánské podobě, dá se k němu ale přidat také maso, píše Milk & Cardamom.
     Komentáře
  • Jímeto

    Fenyklový salát s pomerančem: Zdravé lehké jídlo podporující játra a dýchací systém

    Před 9 měsíci
    Já osobně využívám fenykl v kuchyni poměrně běžně. Nedávno jsem o tom mluvila s kamarády, většina z nich se ale přiznala, že ho doma nemají a používají ho spíše výjimečně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sůl a olej využijete nejen v kuchyni. Přidejte je do koupele, tělo vám poděkuje

    Před 9 měsíci
    Většina z nás používá sůl, jedlou sodu a celou řadu bylinek v kuchyni. Víte ale, že ve skutečnosti mohou být pro naše tělo prospěšné nejen jako potraviny, ale také zvnějšku? Mnoho surovin běžně využívaných na přípravu pokrmů můžete využít při koupelích. A my vám prozradíme, jaké zdravotní přínosy to pro vás bude mít.
     Komentáře
  • Jímeto

    Chléb můžete uchovávat v mrazáku a prodloužit tím jeho trvanlivost. Jemné máslové pečivo ale spotřebujte hned

    Před 9 měsíci
    Někdy člověk koupí pečiva víc, než je schopen sníst. Možná byl chléb ve slevě, možná jste si jenom neuvědomili, že ještě doma nějaký máte. V každém případě se hodí vědět, jak pečivo skladovat, aby co nejdéle vydrželo a chutnalo dobře i po několika dnech.
     Komentáře
  • Jímeto

    Historie vidliček: V 16. a 17. století byly považovány za ďáblův nástroj. Věřící raději jedli rukama

    Před 9 měsíci
    Dnes si pravděpodobně žádná domácnost nedokáže představit existenci bez příborů. Konkrétně vidličky jsou něčím, co používáme denně. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, kdy byly vynalezeny a jak se postupem času změnily do dnešní podoby?
     Komentáře
  • Jímeto

    Stoleté vejce: Čínský pokrm nakládaný ve vápně připravíte snadno i u nás

    Před 9 měsíci
    Nejčastěji je tento pokrm známý jako stoleté vejce. Někdy se mu ale říká také vejce tisícileté nebo také jednoduše pidan. Jedná se o čínskou delikatesu, která vás nicméně na první pohled nejspíš odradí svým vzhledem i zápachem.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rybí filé v rajčatech: Zdravý pokrm, který je vhodný i při dietách

    Před 9 měsíci
    Rybu dělám poměrně často, protože se jedná o velmi zdravý druh masa, který je navíc chutný a připravit se dá na mnoho způsobů. Letos se nám urodilo opravdu velké množství rajčat a já jsem se je rozhodla využít i ve svém oblíbeném receptu na rybí filé. Ano, ryba se dá skutečně kombinovat s mnoha druhy zeleniny. Běžně se k ní skvěle hodí chřest nebo třeba špenát. Rybí filé v rajčatech je ale jeden z mých nejoblíbenějších receptů a velmi snadno si ho doma připravíte i vy. Zdravé a dietní jídlo Tento pokrm je vynikající mimo jiné i při dietách. Ryby jsou velmi dietním druhem masa, který navíc obsahuje kvalitní bílkoviny a velké množství omega-3 mastných kyselin, píše WebMD. Rajčata jsou pro změnu vynikajícím zdrojem vitamínu C, K, a draslíku. Jsou také plná antioxidantů a podporují zdraví srdce a cév. Pokud tyto dvě potraviny zkombinujete, rozhodně tak neprohloupíte. Recept na rybí filé v rajčatech Na přípravu pokrmu budete potřebovat 4 porce rybího filé, ideálně z tresky nebo lososa, 400 gramů rajčat, cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, sušené oregano a čerstvou petrželku. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a smažte další minutu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jedlá ptačí hnízda: Pochoutka ze slin rorýsů má pro tělo mnoho přínosů

    Před 9 měsíci
    Ve světě se často konzumují pokrmy, které u nás běžně nenajdete. V mnoha případech se jedná i o jídla, která jsou pro mnohé z nás jako pochoutka nepřijatelná. A nemluvíme pouze o nakládaných červech či smažených tarantulích. Slyšeli jste už o jedlých ptačích hnízdech?
     Komentáře
  • Jímeto

    Použitý olej rozhodně do odpadu nelijte. Využijte raději absorbční materiály a jednorázové krabičky

    Před 9 měsíci
    Olej v kuchyni používáme všichni. Většina z nás poměrně pravidelně. A málokdo pak přemýšlí nad tím, že lít ho do odpadu ve skutečnosti není nejlepší řešení. Víte, jak byste se správně měli zbavit přesmaženého oleje potom, co na něm připravíte oběd?
     Komentáře
  • Jímeto

    Shiokara: Na mořských plodech nakládaných v jejich vlastních vnitřnostech si v Japonsku pochutnávají

    Před 9 měsíci
    Shiokara je tradiční japonský pokrm. Místní lidé ho milují a narazit na něj můžete v restauracích po celé zemi, cizince ale na první pohled neláká. Nevypadá totiž příliš chutně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zápasení v bramborové kaši: Po soutěži pořádané každoročně v Minnesotě si na zbytcích pochutnají zvířata

    Před 9 měsíci
    Potraviny jsou sice ve většině případů určené k jídlu, existují ale výjimky, kde se dá jídlo využít i jinak. A nemluvíme pouze o tom, že je často také vizuálním lákadlem a mělo by dobře vypadat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zmrzlina se sójovou omáčkou: Netradiční kombinace chutí, kterou si užívají v Japonsku

    Před 9 měsíci
    Zmrzlina k létu bezpochyby patří. Nějaké ty teplé dny nás ještě letos rozhodně čekají a nikdy tak není pozdě naučit se připravovat si zmrzlinu doma. Ve světě často narazíte i na netradiční příchutě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Luštěninové karbanátky: Dají se připravit z čočky, cizrny i fazolí

    Před 9 měsíci
    Moje rodina miluje maso. Občas je ale potřeba nahradit ho v jídelníčku také něčím jiným. S oblibou připravuji karbanátky z luštěnin, které obsahují obrovské množství bílkovin a pochutná si na nich celá rodina.
     Komentáře
  • Jímeto

    Záhrobní restaurace: Jídlo v tomto podniku má prý přinášet štěstí, mnohé ale jeho návštěva děsí

    Před 9 měsíci
    Ve světě se dá navštívit celá řada zajímavých restaurací. Když lidé cestují, samozřejmě rádi zajdou do proslavených podniků v daných místech.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rozvařená rýže se hodí na přípravu mnoha jídel. Připravíte ji nasladko i naslano

    Před 9 měsíci
    Každému z nás se to už nejspíš někdy stalo. Odešli jste na chvíli od plotny a zapomněli na rýži. Vznikla vám tak rozvařená kaše, která se už jako příloha k omáčce využít rozhodně nedala. V takovém případě můžete nicméně přílohu použít na celou řadu dalších věcí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kastoreum: Výměšek z bobřích žláz, který byste v jídle možná nečekali. Přesto tam ale mnohdy je

    Před 9 měsíci
    Látka s názvem kastoreum je někdy známá také jako bobrovina. A to proto, že se právě z těchto zvířat získává. Jedná se o výměšek z jejich pachových žláz, které jsou umístěny poblíž análních otvorů. A ačkoli to nezní právě lákavě, často se kastoreum používá i v potravinářství. Kastoreum má charakteristickou vůni připomínající vanilku nebo maliny, píše WebMD. Získává se z mrtvých bobrů, obvykle těch, kteří byli uloveni pro kožešinu. Jejich žlázy se vyjmou a jejich obsah se vysuší. Využití látek Primárně se bobrovina používá v parfumérství jako fixátor vůní. Historicky se používala i v medicíně. V potravinářství se někdy využívá jako přírodní aroma. V posledních letech se sice v tomto odvětví využívání kastorea omezilo, stále ho ale v mnoha potravinách najdete, uvádí Science in the Public Internet. Může být obsaženo v některých přírodních aromatech označených, může se vyskytovat také v některých vanilkových, malinových nebo jahodových příchutích. Typicky ho najdete ve žvýkačkách. Je však třeba poznamenat, že jeho použití v potravinách je omezené a v mnoha zemích regulované, doplňuje Britannica. Vliv bobroviny na zdraví V minulosti byla látka využívána ve zdravotnictví. Je tedy jasné, že nějaké pozitivní účinky na zdraví má. V tradiční medicíně se používalo kastoreum proti bolestem hlavy, horečce a jako protizánětlivý prostředek. Negativní vliv na člověka v podstatě kastoreum nemá, může být ale nebezpečné ve větších dávkách jakožto látka, která způsobuje u některých lidí silné alergie. https://www.jimeto.cz/mikrovlnnou-troubu-mnoho-lidi-nechce-vyuzivat-nahradit-se-da-panvi-i-horkovzdusnou-fritezou/ Mnoho lidí se mu také snaží vyhýbat z toho důvodu, že se jedná o produkt živočišného původu. Ve světě se hodně řeší také otázka toho, jak se skutečně bobrovina získává. Oficiálně je odebírána z uhynulých zvířat. V mnoha případech ale pytláci loví bobry právě kvůli tomuto důvodu. Zdroj: Atlas Obscura, 10 best, Britannica, Science in the Public Internet, WebMD Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Ananasovou kůru nevyhazujte. Vytvořte z ní drink na zeštíhlení břicha

    Před 9 měsíci
    Ananas je ovoce plné vitamínů. Málokdo ale ví, že se v jeho slupce ukrývají látky, které mohou být tělu také velmi prospěšné. Až příště ovoce budete servírovat, zbytky nevyhazujte. Využijte je místo toho na přípravu zdravého drinku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Toaletní restaurace: Posaďte se na záchodovou mísu a vychutnejte si netradiční menu z misky na moč

    Před 9 měsíci
    Ve světě existuje celá řada zajímavých restaurací. Ta, která se nachází na Tchaj-wanu, kupodivu láká mnoho zákazníků denně, ačkoli podle názvu by člověk čekal opak. Jedná se totiž o Toaletní restauraci.
     Komentáře
  • Jímeto

    Brokolicovou nať nevyhazujte. Je plná vitamínů a má řadu využití

    Před 9 měsíci
    Brokolice je zelenina plná vitamínů. Mnoho lidí s ní ale přitom při jejím používání plýtvá. Mnohdy totiž nať, nebo také takzvané košťály, vyhazujeme. Přitom právě v nich se nachází nejvíce pro tělo důležitých látek a dají se skvěle využít.
     Komentáře
  • Jímeto

    Voda přetékající z hrnce už nebude problémem. Stačí vařečka nebo kostka másla

    Před 9 měsíci
    Každému z nás se někdy stalo, že nechal na plotně hrnec s vařící vodou. Obvykle to končí tak, že voda přeteče, nadělá spoustu nepořádku a škod a zkomplikuje nám vaření.
     Komentáře
  • Jímeto

    Taquitos: Smažené tacos, které si podle mexického receptu připravíte i u nás

    Před 9 měsíci
    Tacos pravděpodobně znáte všichni. Slyšeli jste ale už o taquitos? Jedná se taktéž o mexický pokrm. Taquitos jsou v podstatě malé srolované tacos, které jsou naplněné a poté smažené.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak správně nakrájet ananas: Stačí ostrý nůž, lžíce a 2 minuty času

    Před 9 měsíci
    Ananas je ovoce plné vitamínů, které se dá konzumovat na mnoho způsobů. Pochutnat si můžete na čerstvém ananasu, ananasovém kompotu, ovoce se ale také dobře tepelně zpracovává a kombinuje se mnohdy i s masovými pokrmy. Někdy ale není snadné ho správně nakrájet. Chcete si pochutnat na ananasu, ale nevíte, jak ho co nejefektivněji nakrájet? Občas je šťáva z něj jednoduše všude, na tvrdé slupce navíc zůstávají kusy ovoce. A obzvlášť pokud máte děti, chcete jim ananas připravit tak, aby s ním neměly žádnou práci.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ichigo sando: Sladký japonský pokrm, který si budete chtít připravit doma i vy

    Před 9 měsíci
    Ichigo sando je japonský dezert, který si ale velmi snadno připravíte i u nás. A v létě je na to ideální doba. Jedná se totiž o pokrm s jahodami. Pokud jste i letos vyrazili na samosběry, nebo se vám jednoduše na zahrádce urodila větší úroda, v tomto pokrmu ovoce využijete.
     Komentáře
Reklama