Zavřít
iReceptář

iReceptář

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje iReceptář
  • iReceptář

    Pokud máte na zahradě málo nebo žádné slunce, vysaďte kakost nebo čechravu, budou „prosperovat“

    Před 4 hodinami
    Slunce je důležité pro život rostlin… Pokud ho na zahradě moc nemáte, nevadí. Poradíme vám zeleň, která i ve stínu bude růst jako z vody...
     Komentáře
  • iReceptář

    Hortenzie zůstanou hydratované a budou mít větší květy, pokud k nim do půdy zahrabete pelety z ovčí vlny

    Před 1 dnem
    Jsou květiny, které prostě mají žízeň neustále. A hortenzie mezi ně patří. Jak utišíte její věčnou touhu po vodě?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak na grilované maso, aby bylo i druhý den k jídlu: Stačí vědět, jak ho správně ohřát

    Před 1 dnem
    Zbylo vám z grilování maso a nechcete ho vyhodit, ale zároveň se děsíte, že se z něj po ohřátí stane vysušená podrážka? Druhý den bývá maso často tuhé, bez šťávy a ztratí vše, co ho původně dělalo lákavým. Přitom se tomu dá snadno vyhnout – stačí vědět, jak ho správně ohřát.
     Komentáře
  • iReceptář

    Postřik meruňky správným fungicidem rozhoduje o celé úrodě: Jeho načasování je klíčové

    Před 1 dnem
    Pokud máte na zahradě meruňku a chcete mít bohatou úrodu sladkých plodů, tento postřik je naprosto nezbytný. Podívejte se na postřik na meruňky a v jaký čas je klíčové jej použít. Vaše úroda bude monstrózní.
     Komentáře
  • iReceptář

    Obliba afrikánů v českých zahradách má svůj důvod: Odhání slimáky i komáry

    Před 1 dnem
    Afrikány patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji sázené květiny v českých zahradách. Nejenže krásně kvetou celé léto, ale navíc odpuzují nepříjemné slimáky i komáry. Skvěle tak spojují estetiku s praktickým účelem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dvojnásobné výnosy těch nejsladších paprik: Stačí, když při výsadbě přidáte do země kvalitní kompost

    Před 2 dny
    Jaká bude letos úroda paprik? To je zatím ve hvězdách. Nebo ne? Možná je to spíš v půdě a hnojivech!
     Komentáře
  • iReceptář

    Takto chutný kuřecí vývar jste nikdy neměli: Stačí do něj na konci vaření přidat koriandr

    Před 2 dny
    Dobrý kuřecí vývar je základem domácí kuchyně. Jeho chuť může být jemná i intenzivní, podle toho, jaké suroviny a koření použijete. Pokud ale chcete vývar posunout na úplně jinou úroveň, stačí do něj na závěr přidat jednu jedinou bylinku – koriandr. Právě ten mu totiž dodá nečekanou svěžest.
     Komentáře
  • iReceptář

    Probouzení růží - komplexní jarní péče o růžové keře

    Před 2 dny
    Říká se, že červen je měsícem jahod a růží. Ano, tehdy nejvíce kvetou, ale o tom, jak se jim bude vůbec dařit, se rozhoduje mnohem dřív.
     Komentáře
  • iReceptář

    Přirozená metoda čištění hrnců: Cibulová dužina vrátí nádobí původní vzhled bez škrábnutí

    Před 2 dny
    Připálená pánev nemusí znamenat konec vaší oblíbené kuchyňské výbavy ani zdlouhavé drhnutí. Zapomeňte na chemii a sáhněte po tom, co máte vždy po ruce. A to po obyčejné cibuli! Tato voňavá zelenina si s připáleninami poradí překvapivě snadno.
     Komentáře
  • iReceptář

    Brambory nikdy nesázejte vedle rajčat, jinak se připravíte o velkou porci úrody

    Před 2 dny
    Práce na zahradě může být zábava, ale pokud chceme dosahovat opravdu dobrých pěstitelských výsledků, je to také trochu věda. Věděli jste například, že sousedství rajčat s některými plodinami může bezmála zlikvidovat celou úrodu?
     Komentáře
  • iReceptář

    Tlustice může kromě pokoje zkrášlit i zahradu. Při správné péči přežije i mrazy

    Před 3 dny
    Tlustice možná vypadá jako nenápadná pokojová rostlina, ale skrývá v sobě mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Když jí dopřejeme vhodné podmínky, může se stát nejen zelenou ozdobou parapetu, ale také překvapivě odolným prvkem venkovní zahrady.
     Komentáře
  • iReceptář

    Popínavé rostliny vhodné pro květináče: Toskánský jasmín nebo pnoucí růže oživí zahradu zářivými barvami

    Před 3 dny
    Každá rostlina má svůj drajv. A popínavky patří mezi temperamentní zeleň, která vyraší v květináči a s přehledem vám ozdobí balkón, zídku či pergolu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vrátit bílou barvu plastovým židlím: Řešením je pravidelná údržba, stačí hadřík a čistič

    Před 3 dny
    Určitě jste si všimli, že po nějaké době používání vaše bílé plastové židle ztrácejí svůj původní zářivý odstín a mohou zašednout. Víte, jak jim vrátit jejich původní vzhled? Ukážeme vám několik jednoduchých způsobů, jak je efektivně vyčistit a oživit jejich barvu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zaženou je bylinky či afrikány: Rostliny, které lidé milují a klíšťata nesnáší

    Před 3 dny
    Lymská borelióza, nebo klíšťová encefalitida… už jen při vyslovení názvů těchto chorob se začneme prohlížet, jestli na těle náhodou nenajdeme jejich přenašeče, tedy odporné a nebezpečné klíště. Abyste si mohli užít teplé dny na zahradě bez starostí, vysaďte jim do cesty rostliny, které nesnášejí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč pěstovat "hodné" plevele: Lákají do zahrady včely a motýly a pomáhají s okrasou pozemku

    Před 4 dny
    Zní to možná nesmyslně. Správný zahrádkář přece plevele, tedy rostliny, které zrovna on nesel nebo nesázel, hubí. Ideálním stavem je holá půda poušti podobná. Jenže příroda, alespoň v našich oblastech, takový stav ráda nemá, nedovoluje a volná místa pohlcuje. Nahraďte ty příliš rozpínavé plevely „hodnými“.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zapomeňte na hortenzie. Pieris japonský kvete na slunci i ve stínu a je krásnější než růže

    Před 5 dny
    Znáte pieris? Je to velmi zdobný keř, který vás potěší nejen květy. Proč byste jej měli mít a kde všude může zdobit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Kdysi vyhynulý pták nyní klade vejce ve volné přírodě poprvé po téměř 40 letech

    Před 5 dny
    Ledňáčci jsou nádherní ptáčci, které najdete v různých zemích i klimatech. Z Mikronésie se ale vytratil druh, který po čtyřiceti letech slaví návrat do přírody. Jak je to možné?
     Komentáře
  • iReceptář

    Proč dávat olej na pánev po mytí v myčce: Zacelíte drobné škrábance a vrátíte pánvi původní kvalitu

    Před 6 dny
    Koupili jste si obyčejnou, nebo třeba i dražší pánev a nyní přemýšlíte, jak se o ni nejlépe starat, aby sloužila dobře a dlouho? Je tady jedna zajímavá a také účinná rada, která prodlouží životnost nádobí a zabrání připalování jídla.
     Komentáře
  • iReceptář

    Sazenice, které byste měli mít do poloviny května ještě doma a přehled těch, co už můžete mít venku

    Před 6 dny
    Pár mrazivých nocí je za námi a teď už nás čeká oteplování a jarní sluníčko. Na to nespoléhejte. Mrazíky mohou opět udeřit. Některým sazenicím květnová zima nevadí, většina si však bude muset počkat minimálně až do poloviny měsíce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Už žádné usazeniny vodního kamene: Nádrž na vodu u WC pomůže vyčistit kyselina citrónová

    Před 6 dny
    Vodní kámen je známý jako více či méně skrytý nepřítel mnoha přístrojů a zařízení v domácnosti. Lidé, žijící v lokalitách s měkkou vodou, si často ani neuvědomují, jaké mají štěstí. Jejich domovy se totiž vodním kamenem nezanášejí tak rychle. Co ale mají dělat ti, kteří v této loterii nevyhráli?
     Komentáře
  • iReceptář

    Slimáky bude čekat děsivá smrt. Jejich řádění zamezí obyčejná křemelina

    Před 6 dny
    Šneci a slimáci patří k nejúpornějším škůdcům na zahradě, zvlášť pokud se pustí do čerstvě zasazených sazenic nebo křehké zeleniny. Jejich útoky bývají nenápadné, ale následky mohou být fatální. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak je zastavit, je použití potravinářské křemeliny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Výborná večeře na plech: Tři suroviny, žádné nádobí a hostina na stole do deseti minut

    Před 6 dny
    Když není čas ani nálada vyvářet, přichází ke slovu plechová klasika. Tři obyčejné suroviny, žádné složité přípravy, minimální úklid – a přesto vznikne večeře, která voní domovem, jednoduchostí i sezónní zeleninou. Tato cuketová dobrota se stane novým oblíbencem nejen v hektických dnech.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vložení mince do mrazáku je skvělý pomocný ukazatel, jestli se jídlo z mrazáku dá ještě jíst

    Před 6 dny
    Jak může obyčejná mince zabránit problémům? Mnozí se budou divit, ale je to opravdu možné. Budeme k tomu navíc potřebovat jen kelímek s vodou a ubráníme se tak závažným zdravotním problémům. Pojďme společně zjistit, jak na to.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rozhovor s farářkou Martinou Viktorií Kopeckou: Zahrada je alchymie

    Před 6 dny
    Se jménem Martiny Viktorie Kopecké se vám asi nejprve vybaví známá farářka Církve československé husitské. Skvělá řečnice. Možná okouzlující krasavice ze Star Dance. Představíme vám ji trochu jinak.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hosta, dlužicha nebo tlustonitník patří mezi trvalky, kterým je nejlépe ve stínu

    Před 7 dny
    Smutným koutům, kam nesvítí slunce a kde se tak tak daří pár trsům trávy a osamělé pampelišce odzvonilo. „Netrapte se s trávníkem a raději stinné místo osaďte okrasnými trvalkami, kterým se tu bude dařit víc než dobře,“ doporučuje v podcastu naše odbornice.
     Komentáře
  • iReceptář

    Využijte, že je sezóna: Recept na chřestovou carbonaru

    Před 7 dny
    Jaro si žádá lehčí chutě a svěží suroviny. A co takhle spojit tradiční italskou carbonaru s čerstvým zeleným chřestem? Tato sezónní varianta klasického receptu je rychlá, krémová a plná jarní energie. Vystačíte si s pár surovinami a božsky si pochutnáte.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jde to i bez rytí zahrady: Metoda "no-dig" propaguje zahradničení, při kterém dopřejete půdě klid

    Před 7 dny
    Ještě dříve než na zahradu přinesete první sazenice, vyrazíte samozřejmě na záhon s rýčem. Bez důkladného nakypření si péči o budoucí úrodu neumíte ani představit. Jistě, to je jedna možnost - ale je tady také druhá metoda, která preferuje ponechání půdy v klidu. Kterou cestu zvolíte vy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Výběr naušnic k účesu je rozhodující: Dokáží prodloužit krk, zvýraznit lícní kosti i zjemnit rysy

    Před 7 dny
    Vlasy jsou koruna krásy – to je známé rčení, na němž je mnoho pravdy. S tím ale také souvisí další zdánlivé drobnosti, které ale mohou udělat dobrou i zlou službu. Jde hlavně o výběr náušnic. Víte, jaké vybrat ke krátkým vlasům a jaké budou naopak slušet vílám s vlasy až na záda?
     Komentáře
  • iReceptář

    Úroda rajčat bude bohatší a plody mohutnější, když přidáte k jejich zálivce lžíci jedlé sody

    Před 7 dny
    Co mají ráda rajčata? Přidejte tuto jedinou přísadu a uvidíte rozdíl. K přihnojení použijte jedlou sodu!
     Komentáře
  • iReceptář

    Vysaďte podél záhonů s okurkami fazole. Zajistí vám obří sklizeň i bez chemie

    Před 7 dny
    Pěstování okurek s fazolemi může na první pohled působit trochu netradičně, ale právě tato kombinace si v poslední době získává čím dál větší oblibu mezi zahrádkáři. Na záhoně tvoří překvapivě sehranou dvojici, která si rozumí víc, než by se na první pohled zdálo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Krátké opláchnutí nepomůže: Jahody byste měli čistit delší dobu a na větší ploše

    Před 7 dny
    Jahody jsou sice v supermarketech k dispozici po celý rok, ale jistě všichni tušíme, že právě pozdní jaro a začátek léta jsou pro ně tou nejlepší dobou. Dozrávají na zahrádkách a jsou jich také plné farmářské trhy. Jak byste je měli správně očistit, abyste jim neublížili?
     Komentáře
  • iReceptář

    Pazora slíďákovitá míří do Česka: Jak se zbavit upířího pavouka, který rád vyhledává teplo

    Před 7 dny
    Pavouci dokáží nadělat nepěknou paseku. Zvláště, když některé druhy člověka kousnou. Aktuálně si dávejte pozor na pazoru slíďákovitou.
     Komentáře
  • iReceptář

    Máj na zahradě: Co zasadit, abyste v létě měli zahradu plnou krásných květů

    Před 7 dny
    Máj je nejen lásky čas. Květen je příhodné období na zasazení plodonosných a kořenových rostlinek a za pár týdnů můžete sklízet.
     Komentáře
  • iReceptář

    Karbanátky na grilu: Nejde o žádné hamburgery, ale českou klasiku v originálním pojetí

    Před 8 dny
    Když se řekne karbanátek, většině z nás se vybaví nedělní oběd u babičky. Ale co takhle zkusit tuto českou klasiku na grilu? Možná to zní neobvykle, ale právě tímto způsobem přípravy získají karbanátky úplně nový rozměr. Jemně kouřová vůně, křupavá kůrka a šťavnatý střed – to je kombinace, která překvapí i milovníky steaků.
     Komentáře
  • iReceptář

    Když přihodíte k bramborám libeček, i to nejobyčejnější jídlo dostane úplně jiný rozměr

    Před 9 dny
    Brambory vařené s libečkem nejsou jen návratem k tradičním receptům, ale i geniálním způsobem, jak dodat jídlu hloubku chuti bez umělých dochucovadel. Tato nenápadná bylinka dokáže proměnit obyčejnou přílohu ve voňavou domácí delikatesu, kterou si zamilujete už po prvním soustu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vypěstujte si vlastní medvědí česnek: Najděte mu na zahradě to nejvlhčí zastíněné místo

    Před 9 dny
    Je jaro, a to znamená, že na procházce můžete zavadit o medvědí česnek. Chtěli byste si jej ale vypěstovat sami? Můžete! Podívejte se, jaké místo byste mu na zahradě měli najít.
     Komentáře
  • iReceptář

    Smíchejte v hrnku žloutek se smetanou a nalijte do hrnce. Polévku zahustíte lépe než moukou

    Před 10 dny
    Zahušťování moukou je notoricky známý způsob. Co si ale mají počít celiaci, když nesmí lepek, který mouka obsahuje? A nebo ti, kterým zrovna mouka ve spíži chybí?
     Komentáře
  • iReceptář

    Hnojení pelargónií: Mléko ve vaší lednici je nejlepší volbou

    Před 10 dny
    Muškáty, známé také jako pelargónie, patří k nejoblíbenějším balkonovým květinám díky svému bohatému a dlouhému květenství. Aby však skutečně prospívaly, potřebují pravidelnou výživu. A právě obyčejné mléko může být překvapivě účinným přírodním hnojivem. Stačí vědět, jak na to.
     Komentáře
  • iReceptář

    Suroviny na bezový sirup teď najdete všude: Udělejte si ho doma, kupovanému se vůbec nepodobá

    Před 10 dny
    Rozkvetlý bez zjara přetváří okraje cest i zahradní kouty v omamně vonící kulisy, které lákají k jediné věci – natrhat si květy a pustit se do přípravy vlastního bezového sirupu. Ten domácí nemá s kupovaným mnoho společného, není přeslazený, nemá umělou pachuť a každá kapka voní po slunci, čerstvém vzduchu a květech právě natrhaných na procházce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Smíchejte ovesné vločky s tvarohem a ovocem a dejte do lednice: Ráno jen vyndáte a jíte

    Před 11 dny
    Kvalitní a vydatná snídaně je základem úspěšného dne. Málokdy se nám ale chce ráno dlouze připravovat hodnotné jídlo a mnohdy zůstane u namazaného chleba. Když si ale pro první jídlo dne můžeme jen sáhnout do lednice, určitě toho rádi využijeme.
     Komentáře
  • iReceptář

    Na sázení rajčat používejte zeminu s nižším PH: Těšit se budete moci na dvojnásobnou úrodu

    Před 11 dny
    Jestli si svoje zahrádkaření neumíte představit bez bohaté úrody rajčat, je na čase, abyste zpozorněli. Malý trik s tou pravou zeminou vás přenese do rajčatového ráje. Takovou sklizeň jste pravděpodobně ještě nikdy neměli.
     Komentáře
  • iReceptář

    Stručná a přehledná pravidla pro cyklisty: Zásady, které by měl znát každý člověk jezdící na kole

    Před 11 dny
    Jízda na kole je nejen zdravá, ale přináší také společné zážitky, poznání a relax. Nemusíme hned závodit, abychom si užili vítězství v podobě dosaženého vlastního cíle. Musíme si ale také pamatovat, že pohyb po silnici i mimo ni má svoje pravidla. Bez nich to zkrátka nejde.
     Komentáře
  • iReceptář

    Klasické sandály jsou letos pro ostudu: Nahradí je typ do špičky

    Před 11 dny
    Léto se nezadržitelně blíží a s ním se začnou předvádět milovníci módy. Jaké letní obutí bude letos trendy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Kuřecí čína na zahradním grilu: Rodina ji ocení víc než klasické klobásky a hamburgery

    Před 12 dny
    Grilovací sezóna je v plném proudu a mnozí už mají za sebou několik dávek klobás, hermelínů i burgerů. Jenže, co když už klasika trochu omrzela? Právě tehdy přichází správný čas zkusit něco netradičního – třeba kuřecí čínu připravenou přímo na grilu. Možná to zní nezvykle, ale chuťově jde o naprostou delikatesu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zaštipování převislých jahod není nutné u všech odrůd: U některých to ovlivní úrodu

    Před 12 dny
    Na to, abyste mohli pěstovat jahody už nepotřebujete kus zahrady, ale postačí vám větší květník, když můžete zavěsit na balkóně. Které z převislých odrůd jsou nenáročné a které vyžadují více vaší péče?
     Komentáře
  • iReceptář

    Některé druhy zeleniny můžete pěstovat i v písku: Nezáleží jim na půdě, vyrostou všude

    Před 12 dny
    Písečná půda není pro pěstování nic moc… Ale přesto existují druhy zeleniny, které v ní rostou o sto šest a výborně prospívají. A o jaké druhy se jedná?
     Komentáře
  • iReceptář

    Scvrklá jablka nevyhazujte: Hodí se na smoothies i do koláče

    Před 12 dny
    Objevili jste na dně košíku jablka, která už mají svou nejlepší dobu za sebou? Slupka svraštělá, dužina trochu moučná, tudíž to vypadá, že poputují rovnou do koše. Ale pozor! I tato nevzhledná jablka mají stále co nabídnout. Místo plýtvání z nich může být voňavá přesnídávka, domácí koláč nebo třeba základ pro lahodný čaj.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hnojení libečku je na začátku května nezbytné: Díky rybí emulzi bude mít svou nezaměnitelnou vůni a sílu

    Před 12 dny
    Libeček je voňavé koření, které oceníte hlavně v polévkách… Co můžete udělat proto, aby bylinka měla ještě lepší chuť?
     Komentáře
  • iReceptář

    Přilepená mastnota k pánvi bude pryč lusknutím prstu: Připravte si houbu a jedlou sodu

    Před 12 dny
    Večeře byla vynikající, steak se povedl přesně podle vašich představ, hosté byli spokojeni a ještě dlouho budou na tu dobrotu vzpomínat. Jenomže vám doma po příjemně stráveném večeru zbyla ještě nepříjemná povinnost vydrhnout připečenou mastnotu z pánve. Nezoufejte, bude to hotové za chviličku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Čas na domácí sirupy: Bez, máta i pampelišky přímo do lahve

    Před 13 dny
    Když příroda rozkvétá a vzduch voní čerstvě posekanou trávou, je nejvyšší čas začít sbírat ty správné rostlinky. Sirupy z bezu, máty nebo pampelišek nejsou jen způsob, jak zachytit chuť jara do lahve, ale také příležitost vytvořit si každoroční domácí rituál. Každý květ bezu přinesený z procházky, každá snítka máty ze záhonu nebo pampeliška natrhaná na okraji louky se může proměnit v něco výjimečného.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kdy můžete na dálnici bez dálniční známky: Seznam situací, kdy nejde o přestupek

    Před 13 dny
    Ceny rostou všude, kam se podíváte. Ministerstvo dopravy jde ruku v ruce s tímto nepěkným trendem a cenu dálniční známky od roku 2024 zvýšilo o 800 korun. Jsou však případy, kdy na dálnici můžete jezdit bez úhrady i beztrestně.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak urychlit vyklíčení petržele: Stačí na semena vzít teplou vodu

    Před 13 dny
    Spěcháte a potřebujete urychlit klíčení? Třeba i taková obyčejná petržel si může dát na čas. Ne ale, když semínka předem namočíte.
     Komentáře
  • iReceptář

    Osvědčené triky na sněhově bílé rámy: K dokonalé čistotě pomohou citrón, pasta a glycerin

    Před 13 dny
    Chtělo by to trochu ta okna vycídit? Ale co se zašlými okenními rámy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak ochránit mladé sazenice před slimáky: Vsaďte na pivní pasti, ovesné vločky a ruční sběr

    Před 13 dny
    Dát si tu práci a vysázet si hezky na jaře sazenice měsíčků, máku, různé zelenininy. Člověk se těší na úrodu, ale kde nic, tu nic. Slimáci všechno poničili. Jak se těchto slizkých potvor zbavit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak nejlépe zalévat rajčata během sezóny, abyste se dočkali velkých a šťavnatých plodů

    Před 13 dny
    Milujete rajčata a budete je letos také pěstovat? Jak na to a nač si dát pozor při zalévání?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší barbecue pochází z 50. let a vymyslel ho americký profesor. Jeho recept oslňuje i dnes

    Před 14 dny
    Vaření není žádná věda, můžeme si pomyslet při přípravě míchaných vajíček. Jenomže to vůbec není pravda, jak ostatně dokázal již v padesátých letech minulého století profesor Roberte Carl Baker, který vymyslel úžasný pokrm, který má své místo na jídelníčku dodnes.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co nesázet k ovocným stromům: Rajčata, brambory či papriky jim vyloženě škodí

    Před 14 dny
    Co je lepší? Je pro pěstování ovocného stromu výhodnější trávník až ke kmeni nebo úhledné rabátko, které lze využít jako záhonek? Víte, co nesázet k ovocným stromům?
     Komentáře
  • iReceptář

    Mrkev zůstane „čerstvá a křupavá“ mnohem déle, pokud ji uložíte do nádoby s vodou

    Před 14 dny
    Nejste geniální hospodyně, které má všechno prefektně naplánované a přesně ví, kdy použije každou mrkvičku čí lístek špenátu? Většina z nás není! Proto je dobré vědět, jak potraviny efektivně skladovat. Mrkvi vyhovuje docela obyčejná vodní lázeň!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejkrémovější bramborová kaše není z mléka ani smetany: Na tu potřebujete podmáslí

    Před 14 dny
    Bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších českých příloh. Je to především díky její jemnosti a dokonalé chuti. Jak ji ale připravit, aby byla nadýchaná i bez smetany nebo mléka? Odpovědí je podmáslí, které jí kromě jemnosti dodá lehkou kyselost a zvýrazní přirozenou chuť brambor.
     Komentáře
  • iReceptář

    Které rostliny nesmí na vyvýšené záhony – nedávejte na ně mátu, melouny či brambory

    Před 14 dny
    Na podzim jste je postavili a už se nemůžete dočkat, až je osázíte? Vyvýšené záhony jsou vynikající z mnoha důvodů, ne všechny rostliny je ale výhodné v nich pěstovat.
     Komentáře
Reklama