Zavřít
Cooky

Cooky

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Cooky
  • Cooky

    Domácí super-rychlá pečená rajčatová omáčka s česnekem a tymiánem. Univerzální chuťový zázrak inspirovaný italskou kuchyní, který je hotový za pár minut

    Před 12 hodinami
    Máme pro vás recept na omáčku, díky které zpracujete velké množství rajčatové úrody. Dokonce si ji můžete zavařit a nechat na později.
     Komentáře
  • Cooky

    Zcela jednoduchá a prostá tvarohová buchta s meruňkami

    Před 13 hodinami
    Buchta je vlastně takovým malým symbolem českého léta. Meruňky rostly téměř v každé zahradě, tvaroh byl domácí surovinou a těsto klasika, která se používala denně.
     Komentáře
  • Cooky

    Jablečný závin z tenkého máslového těsta. Křupavá a voňavá stálice, která má své místo v našich srdcích i kuchyních

    Před 14 hodinami
    Tradiční jablečný závin vždycky udělá radost chuťovým buňkám. Tak na něj nezapomeňte a upečte si ho podle našeho receptu.
     Komentáře
  • Cooky

    Velký kvíz o cenách běžných potravin: Na perfektní skóre bez chyby se v nich vyznají jen experti

    Před 15 hodinami
    Ceny potravin jsou jedním z nejviditelnějších ukazatelů toho, jak se mění životní náklady. Znáte ceny běžných potravin?
     Komentáře
  • Cooky

    Pomalu pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem. Ideální sváteční oběd na Štěpána – česká tradice

    Před 16 hodinami
    Toto jídlo je slavnostní, ale ne okázalé, je domácí, syté a hřejivé. Ideální po vánočních svátcích, kdy už máme chuť na něco vydatnějšího než cukroví ale stále svátečního.
     Komentáře
  • Cooky

    Pečené kuře s bylinkovou nádivkou a dozlatova opečenými bramborami. Na sváteční tabuli jako dělané

    Před 18 hodinami
    Pečené kuře má rád snad každý, ale když je navíc naplněné nádivkou, to je teprve mňamka. Upečte si ho i vy a s bramborami k tomu.
     Komentáře
  • Cooky

    Jogurtové knedlíky: Lehoučké a nadýchané knedlíky, které jsou tak dobré, že už nebudete vařit jiné

    Před 19 hodinami
    Jogurtové knedlíky? Ano, je to tak. A představte si, že jsou naprosto výborné, lehoučké jako peřinka a přímo lahodné.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlý kvíz: 10 otázek na téma nářeční názvy jídel a nádobí zodpoví jen starší generace

    Před 20 hodinami
    Na prázdniny u prarodičů vzpomíná každý s láskou. Jedna z prvních věcí, které se nám vybaví, je babiččina kuchyně a její dobroty s legračními názvy.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz pro Čechy, kteří se vyznají v retro pokrmech: Kdysi se podávaly všude, dnes si je pamatuje málokdo

    Před 1 dnem
    Retro kuchyně se stala symbolem doby, kdy oběd nebyl zážitkovou událostí, ale důležitou součástí dne, kdy bylo pouze potřeba splnit základní lidskou potřebu.
     Komentáře
  • Cooky

    Šťavnaté řízečky z bůčku s bramborovou kaší tvoří dvojici, co zasytí, potěší a ukáže, že dobře udělaný bůček nemá konkurenci

    Před 1 dnem
    Řízečky z poctivého bůčku, křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř, jsou přesně ta hospodská dobrota, která voní po pořádném mase. S bramborovou kaší tvoří skvělou dvojici.
     Komentáře
  • Cooky

    Legendární retro vaječné chlebíčky s přelivem a bramborovým salátem: Nostalgická klasika, která vás jen tak neomrzí

    Před 1 dnem
    Dostali jste chuť na něco jedinečného? Pak tu pro vás máme retro chlebíčky s přelivem, které jsou prostě neodolatelné.
     Komentáře
  • Cooky

    Hruškový závin s ořechy: Mandlové těsto s pomerančovým aroma, kterému to s hruškami náramně sluší

    Před 1 dnem
    Závin lze upéct na nespočet způsobů. Pokud ale toužíte po tom nejdokonalejším, máme ho tu pro vás - opilý hruškový závin s ořechy!
     Komentáře
  • Cooky

    Slavnostní krémeš s vanilkou a šlehačkou. Sladká legenda střední Evropy

    Před 1 dnem
    Nejznámější verzí krémeše byla bledská kremšnita, neboli bledská kremná rezina. Je to slovinská ikona dezertu, který se stal turistickým symbolem městečka Bled a tamního hotelu Park a byl velice podobný našemu krémeši. Až na to, že jeden kousek měřil 7x7 cm, měl totiž ohromnou vrstvu krému a šlehačky.
     Komentáře
  • Cooky

    Píchaná buchta s rumovou polevou: Sladké děrované řezy

    Před 2 dny
    Díky polevě se těsto krásně napije a buchta není hutná spíš nadýchaná.
     Komentáře
  • Cooky

    V hlavní roli sádlo – použijte ho například k pečení cukroví. Zkuste a upečte si třeba sádlovky

    Před 2 dny
    Na výrobu sádlovek můžeme použít i zdobící sáček s hvězdicovou špičkou, který nám vytvoří krásné kytičky. Jen je potřeba dát asi 1-2 lžíce mouky navíc, aby držely tvar.
     Komentáře
  • Cooky

    Bramborový salát na 6 způsobů: Rodinu ohromí klasické i poněkud netradiční variace

    Před 2 dny
    Nevíte, jaký bramborový salát letos připravit na štědrovečerní večeři? Zde je 6 skvělých tipů, ze kterých si určitě vyberete ten svůj!
     Komentáře
  • Cooky

    Obrácený jablečný koláč: Famózní dobrota z jedné pánve – v jednoduchosti je chuť

    Před 2 dny
    Obrácený koláč ušetří spoustu práce i špinavého nádobí, vyzkoušejte ho i vy. Tento jablečný se rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma nejznámější polská jídla: Kdo neuspěje, ten by zůstal u sousedů o hladu

    Před 2 dny
    Pokud se chystáte na výlet do Polska, jistě budete chtít okusit místní gastronomii. Jenže to nemusí být tak jednoduché, názvy pokrmů vás mohou pěkně zmást.
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohovo-jogurtové řezy s broskvemi: Lehký, krémový a svěží nepečený dezert se slavnostním vzhledem

    Před 2 dny
    Máte chuť na něco lahodného? Tak si připravte tvarohovo-jogurtové řezy, které jsou plné nejlepších chutí. A k tomu trochu ovoce není na škodu.
     Komentáře
  • Cooky

    Linecký mřížkový koláč s rybízovou marmeládou: Nádherná sváteční sladkost – nejlépe chutná, když se dělá den předem

    Před 2 dny
    Tenhle koláč vypadá krásně a zvládne ho upéct každý začátečník. Linecký mřížkovaný koláč s marmeládou není nic složitého.
     Komentáře
  • Cooky

    Vláčná buchta s jablky a kousky čokolády je přesně ten moučník, který provoní celý dům a mizí ještě teplý

    Před 2 dny
    Tato buchta nám nenápadně připomene, že nejlepší recepty jsou ty nejjednodušší a z těch dostupných surovin, které doma máme.
     Komentáře
  • Cooky

    Lahodný bramborový salát Ládi Hrušky: Brambory nahradil surovinou podle receptury Karla Gotta

    Před 2 dny
    Plánujete letos bramborový salát ve zdravější a lehčí variantě? Vyzkoušejte tento vynikající podle receptu Ládi Hrušky a doplněný o ingredienci Karla Gotta!
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlý test znalostí pro zkušené pivaře: O světových značkách má přehled jen naprostá elita

    Před 3 dny
    Pivo je nápoj s hlubokou tradicí, která se liší stát od státu. Každá země vtiskla svým pivům specifický charakter.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečené bounty kuličky: Rychlá kokosová dobrota, která voní exotikou a dětstvím

    Před 3 dny
    Inspirací pro výrobu spousty nepečeného cukrového byly známe tyčinky jako Bounty, Snickers, Rafaello a Margot.
     Komentáře
  • Cooky

    Bílé dortíčky, cukroví podle maminčina zápisníčku

    Před 3 dny
    Někdy ty nejstarší zapomenuté recepty bývají nejlepší a i když dnes existuje nepřeberné množství moderních receptů všude, tyhle bývají mnohdy nejvzácnější.
     Komentáře
  • Cooky

    Nakládaný hermelín s česnekem a cibulí. Naložený a připravený akorát na silvestrovské pohoštění

    Před 3 dny
    Nakládaný Hermelín podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, vyjmeme z oleje, přidáme i naložený česnek a cibuli a k tomu sklenku dobrého piva či vína.
     Komentáře
  • Cooky

    Béleše: Původně jídlo chudých z kynutého těsta s mákem. Dnes naprosto tradiční chuťová pecka, která s sebou nese punc historie

    Před 3 dny
    Staročeské béleše byly dřív označované jako jídlo chudých, v dnešní době je to ale sladký poklad, který rozhodně chutná.
     Komentáře
  • Cooky

    Nejlepší zelná čalamáda: Vitamínová bomba pro celou rodinu (kvašená zelenina aneb takové české kimči)

    Před 3 dny
    Znáte klasickou českou čalamádu? Jde o kvašenou zeleninu (hlavně zelí), která je plná vitamínů. Nakrouhejte si ji i vy.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma původ oblíbených českých jídel: 10 otázek, které dají zabrat naprosto každému

    Před 3 dny
    Pokrmy, které považujete za původně české dobroty, mají překvapivě původ jinde, než byste čekali.
     Komentáře
  • Cooky

    Cappuccino řezy: Dezert lehký jako vánek, aromatický jako káva a sladký jako nebe

    Před 3 dny
    Máte rádi cappuccino? A co říkáte na takové cappuccino řezy? Vypadají nádherně, že? Tak je pojďte vyzkoušet a pochutnejte si na nich také.
     Komentáře
  • Cooky

    Sváteční kuchtění: Nadýchaný tvarohovo-makový koláč se zlatavou drobenkou

    Před 3 dny
    Koláč, který vypadá náramně svátečně, a přitom si ho můžete upéct i během všedního dne? Vyzkoušejte tento s mákem.
     Komentáře
  • Cooky

    Šlehačkové koláče z poctivého kynutého těsta, plněné tvarohem a povidly a voní po rumovém másle

    Před 3 dny
    Znáte šlehačkové koláče? Když je ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jiné. Tak neváhejte a ihned si je upečte. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí švestková nutela z pomalu vařených švestek: Regionální specialita ze střední Evropy, kterou v obchodě nekoupíte

    Před 4 dny
    Vyzkoušejte tento jednoduchý nápad a recept s postupem. Vezměte něco, co dělaly naše prababičky a spojte s něčím, co milují dnešní děti. Určitě budete překvapeni, jak skvěle to bude chutnat.
     Komentáře
  • Cooky

    Mini bábovičky s rumovým aroma a citrónovou kůrou: Klasická chuť bábovky zmenšená do velikosti dětských báboviček

    Před 4 dny
    Nechce se vám dělat s velkou bábovkou, ale máte chuť na nějakou zábavnou obměnu? Pak se pusťte do těchto báboviček s žíháním podle našeho receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Krásný pokrm na sváteční stůl: Dokonale růžová vepřová panenka sous-vide s fíkovou omáčkou a hasselback bramborem

    Před 4 dny
    Tuto vepřovou panenku sous vide připravíte podle receptu s postupem a získáte slavnostní jídlo vhodné i na vánoční stůl.
     Komentáře
  • Cooky

    Věnečky z odpalovaného těsta s bohatým rumovým krémem: Recept s postupem krok za krokem, který zvládnete i vy

    Před 4 dny
    Domácí věnečky? Ne, my jsme se nezbláznili, opravdu jdou připravit doma. Vyzkoušejte to s naším návodem krok za krokem.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané česnekové placky se sýrem a petrželkou: Rychlá slaná pochoutka s extra náloží sýra, kterou si zamilovaly i děti

    Před 4 dny
    Nevíte, co k večeři? Tak my pro vás máme tip. Tyto česnekové placky se sýrem připravíte snadno podle receptu s postupem a zmizí z talíře ještě horké.
     Komentáře
  • Cooky

    Křehké glazované tyčinky z listového těsta se zdobením višňovou marmeládou: Kontrast sladké pusinky a svěží kyselé marmelády, který okouzlí každý mlsný jazýček

    Před 4 dny
    Tyčinky, které máte hotové do půl hodiny, a přitom vypadají krásně a chutnají báječně? Ano, přesně takové pro vás máme v tomto receptu s postupem!
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma zabijačkové speciality, které část Čechů zbožňuje: Málokdo však ví, z čeho se vyrábí

    Před 4 dny
    V našem kvízu se vrátíme na vesnici za starých časů, kdy byly zabijačky běžnou součástí života. Pokud jste na nějaké byly, pak nebudete mít problém dát náš kvíz na jedničku.
     Komentáře
  • Cooky

    Kynuté rohlíčky s jemnou tvarohovou náplní: Nejlepší jsou ještě teplé, ale pochutnáte si i další dny

    Před 4 dny
    Tyto tvarohové rohlíčky připravíte podle receptu s postupem a vychutnáte si klasiku, která chutná teplá i druhý den.
     Komentáře
  • Cooky

    Křehké a voňavé medové perníčky s rustikálním dekorem: Vypadají jako ze dřeva, ale uvnitř jsou velice měkké

    Před 5 dny
    Co by to bylo za Vánoce, když by na sváteční tabuli chyběly perníčky? Pojďme si upéct perníčky podle našeho receptu s postupem s vůní medu a nádherným dekorem.
     Komentáře
  • Cooky

    Německé šunkové nudle se smetanou neboli Schinkennudeln: Připravte si typické německé domácí jídlo obvyklé pro rodinné večeře

    Před 5 dny
    Šunkové nudle připravíte snadno podle receptu s postupem a získáte jednoduchou, krémovou večeři v domácím stylu.
     Komentáře
  • Cooky

    Čokoládová pěna z pravé hořké čokolády ve skleničce: Dokonalé mousse au chocolat s kapkou alkoholu

    Před 5 dny
    Kdo by nemiloval čokoládu? Nikoho takového neznám. A pro ty, kteří váhají, pro ně mám recept s postupem na čokoládovou pěnu, kterou si zamilují.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečená kávová zrna: Tmavé retro cukroví pro milovníky kávy a pamětníky večírků dob minulých

    Před 5 dny
    Nepečená kávová zrna jsou klasické vánoční cukroví, které snadno připravíte podle receptu s postupem a potěší hlavně milovníky kávy.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavá vepřová směs s lečem, s rýží a cibulovými kroužky: Rychlovka z maďarské kuchyně na vašem českém stole

    Před 5 dny
    Vepřovou směs na leču připravíte snadno podle receptu s postupem a získáte rychlé jídlo s výraznou chutí pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Cooky

    Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou: Tradiční moučník ze třeného těsta s rozinkami, ořechy a kandovaným ovocem

    Před 5 dny
    Upečte si sváteční chlebíček, biskupský chlebíček. Je výborný a najdete v něm vše, co vám chutná. Recept s postupem si můžete přizpůsobit.
     Komentáře
  • Cooky

    Vanilkové a kakaové trubičky: Už jen čekají, až je naplníte krémem nebo rovnou sníte

    Před 5 dny
    Tyto domácí trubičky zvládnete připravit podle receptu s postupem a odměnou vám bude křupavé cukroví jako z cukrárny.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz o oblíbených sladkostech z dob socialismu: Mladší ročníky už pravděpodobně ani neví, že existovaly

    Před 5 dny
    Sladké pochoutky z období socialismu se staly dnes už symbolem doby. Některé z nich si uchovaly svou popularitu až dodnes.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečený dort obrácený naruby: Banány uvnitř a dokonale hladký čokoládový povrch

    Před 6 dny
    Tento nepečený reverzní dort zvládnete bez pečení podle receptu s postupem a výsledek bude působit jako z vitríny cukrárny.
     Komentáře
  • Cooky

    Makovec z tvarohu a jablek: Nadýchaný dezert vhodný i pro bezlepkáře, protože se peče bez mouky

    Před 6 dny
    Pokud máte rádi makovec, ale nekamarádíte se s lepkem, tak pro vás máme dobrou zprávu a skvělý recept s postupem na bezlepkový jablečný makovec.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečené matcha kuličky ze zeleného čaje: Zářivě zelený obal a osvěžující citronové srdce

    Před 6 dny
    Tyto matcha kuličky s citronovým jádrem zvládnete připravit podle receptu s postupem a výsledkem bude dezert, který zaujme chutí i vzhledem.
     Komentáře
  • Cooky

    Kakaová kefírová buchta s osvěžující citronovou polevou: Osvědčený moučník vláčný i několik dní po upečení

    Před 6 dny
    Kefírová buchta je lahoda, obzvlášť, když ji ještě vylepšíte citronovou polevou a cukrovými posypkami. Vyzkoušejte přípravu podle receptu s postupem a nebudete litovat!
     Komentáře
  • Cooky

    Rajská polévka s jemným kapáním: Rychlý rajčatový krém s vůní skořice a bazalky

    Před 6 dny
    Rajská polévka je klasika. Tahle je náramně krémová, a navíc je v ní kapání, takže krásně zasytí. Uvařte si ji i vy podle receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečené sladké „brambůrky“: Kuličky z těsta s rumem a kakaem, které připomínají marcipán a po kterých se jenom zapráší

    Před 6 dny
    Pokud máte rádi marcipánové cukrovinky, tyto brambůrky vám budou nesmírně chutnat. Připravte si je podle našeho receptu.
     Komentáře
  • Cooky

    Taštičky z listového těsta plněné mletým masem a cibulí: Rychlá chuťovka pro návštěvu, která poslouží také jako hlavní jídlo, večeře i vydatná svačinka

    Před 6 dny
    Masové taštičky z listového těsta jsou rychlé, syté a vděčné jídlo, které zvládnete snadno podle receptu s postupem a připomenou domácí oslavy i rodinné stoly.
     Komentáře
  • Cooky

    Linecká buchta z másla: Křehké těsto, kyselkavá marmeláda a krásná mřížka navrch

    Před 6 dny
    Mřížková buchta podle našeho receptu s postupem krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Linecké těsto je jemné, křehké a prostě se náramně rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • Cooky

    Zbojnické rohlíky se slaninou a sýrem: Domácí pečivo, které vyřeší každou hladovou večeři i rychlou svačinu

    Před 7 dny
    Když nevíte, co rychle připravit k večeři nebo ke svačině? Pak vyzkoušejte tyto zbojnické rohlíky. Můžete na ně dát cokoliv.
     Komentáře
  • Cooky

    Rodinný recept na jablečný štrúdl jako rodinné stříbro: Křehké těsto s vůní rumových rozinek a hřejivé skořice

    Před 7 dny
    Štrúdl může mít mnoho podob. Každý má tu svou oblíbenou variantu, ale je dobré vyzkoušet i něco jiného. Tak tady máte recept.
     Komentáře
  • Cooky

    Dokonalá papriková pomazánka ze 4 ingrediencí: Jakoby sýrová pomazánka, ale mléko v ní nehledejte

    Před 7 dny
    Hledáte rychlou pomazánku - toto je spíš takový mazací sýr a jeho chuť je naprosto návyková. Hodí se k večeři i na chlebíčky.
     Komentáře
  • Cooky

    Test znalostí o sladkostech z 90. let: Nostalgie, na kterou se nezapomíná

    Před 7 dny
    Sladkosti z devadesátek znamenaly revoluci v mlsání. Sladkým pochoutkám vévodily především žvýkačky a žvýkací bonbony.
     Komentáře
Reklama