Zavřít
Magazín Recepty

Magazín Recepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Magazín Recepty
  • Magazín Recepty

    Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana

    Před 20 hodinami
    Teplé letní večery přímo vybízejí k posezení venku. Co si je zpříjemnit osvěžujícím koktejlem? Příprava míchaných nápojů sice vyžaduje pár základních znalostí, ale může být překvapivě jednoduchá a hlavně zábavná. Pokud dáváte přednost pohodlí domova a rádi si užíváte letní atmosféru na terase či balkoně, máme pro vás tipy od barmana, jak si dobrý drink namíchat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého

    Před 1 dnem
    Právě teď, když je jejich sezóna je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen dobré, ale i nesmírně zdravé a dokonce díky nim můžete omládnout! Jestli hledáte inspiraci, jak s meruňkovou úrodou chutně naložit, nebo kde si ještě meruňky letos natrhat, zde je.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart

    Před 1 dnem
    Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své příznivce si našly i mezi celebritami, jejichž recepty se můžete inspirovat. Co dobrého z cuket připravují známí šéfkuchaři nebo slavné ženy, které znáte z televizních obrazovek?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou

    Před 2 dny
    Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami jsou právem nejoblíbenější. Jejich sladkokyselá chuť totiž skvěle ladí s jemným těstem. Slavný cukrář Josef Maršálek ví, jak na ně. Vyzkoušejte jeho recept na vláčné tvarohové knedlíky nebo nadýchané kynuté knedlíky plněné meruňkami, které dělá tak, jako to dělávala jeho babička.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!

    Před 2 dny
    Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by se dalo říct, že kdo nezavařuje okurky, není Čech. Základem úspěchu je dobrý nálev. Tak akorát sladký a příjemně nakyslý. Lepší než různé experimenty je v tomto případě vsadit na osvědčené recepty. My pro vás máme čtyři, které určitě stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí

    Před 3 dny
    Cukety jsou letní hit a je celkem jedno, jestli jste si je vypěstovali sami, od někoho dostali nebo koupili. Důležité je, zda je umíte chutně zužitkovat. Abychom vám to trochu usnadnili, vybrali jsme pro vás tři pokrmy, které jsou dlouhodobými stálicemi českých kuchyní. V mnoha rodinách na ně nedají dopustit, protože chutnají dospělým i dětem, dají se různě obměňovat a jsou tak ideálním řešením pro ty, kdo si s úrodou cuket už nevědí rady.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové

    Před 4 dny
    Doma ve sklepě má stovky papírových kelímků od zmrzliny, které si ve spodu označil datem, místem a druhem zmrzliny, která v nich byla, a také krátkým hodnocením. Zmrzlinu ovšem nejen rád ochutnává, ale také připravuje ve své řemeslné dílně Crème de la Crème.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety

    Před 5 dny
    Výtečnou teplou večeři s námi jednoduše připravíte i během hektického pracovního týdne. Tentokrát jsme pro vás vybrali recepty z oblíbené zeleniny, která se stala letním hitem mnoha zahrádek – cukety. A jelikož už sklizeň odstartovala, pojďme si ji opravdu vychutnat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!

    Před 5 dny
    Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další poklady - pecky. Často je považujeme za odpad a končí v koši. Ve skutečnosti však pecky z těchto plodů nabízejí širokou škálu možností, jak je využít.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní

    Před 7 dny
    Málokteré ovoce dokáže člověka tak pozitivně naladit jako krásně oranžové meruňky. Zavařte si část úrody podle našich receptů, ať si můžete dopřát sladkou chuť léta, kdykoli dostanete chuť.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské

    Před 7 dny
    Ovocné koláče k létu prostě patří. Nebojte se jich a upečte si některý podle receptu slavných žen. Sklidíte úspěch nejen u nedělní kávy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

    Před 8 dny
    Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou naší českou letní specialitou, kterou všichni milujeme. Připravte je podle tradičního receptu, budou chutnat jako od babičky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky

    Před 8 dny
    I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté koláče, pikantní zavařeniny, sladké sirupy nebo dokonce domácí víno za to stojí. Pokud hledáte inspiraci, jak s úrodou rybízu chutně naložit, my ji pro vás máme.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů

    Před 8 dny
    Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké ji vypěstovat. Můžete si ji vychutnat naslano i nasladko, a protože má nízký obsah kalorií, je ideální i do lehkých a zdravých pokrmů. Pojďme si představit šest různých způsobů, jak tuto zeleninu chutně zpracovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže

    Před 9 dny
    Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi každému. Jsou sice malí, ale umí být pořádně vytrvalí a dotěrní. Dobrou zprávou ale je, že proti nim nemusíte hned nasazovat těžkou chemii. Stačí pár pomocníků z kuchyně a trocha důslednosti. Váš domov je vaše území, i když tam třeba nějakou dobu nejste. A mravenci to musí pochopit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima

    Před 9 dny
    Prázdniny a dovolená na chalupě jsou moc fajn. Akorát tam bohužel není žádný program all inclusive, a tak mnozí řeší otázku, co připravit na stůl, aby se rodina dobře najedla a vy jste nemuseli trávit celé dny v kuchyni. Abychom vám to trochu ulehčili, připravili jsme pro vás přehled jídel, jejichž příprava nezabere tolik času, a která budou rodině určitě chutnat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nepotřebujeme ji, ale chceme ji! Růžová kabelka na bagety baví Instagram

    Před 10 dny
    Máte rádi křupavé bagety a pokaždé řešíte, jak to udělat, aby se vám cestou domů v tašce nezlomily? Teď máte šanci to konečně vyřešit. Švédský designér a architekt Gustaf Westman vymyslel růžovou tašku určenou speciálně na bagety, která se okamžitě stala virálním hitem a mnozí ji označují za letní doplněk roku.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové

    Před 10 dny
    Nakládání okurek patří k oblíbeným letním aktivitám v mnoha rodinách, kde se recepty předávají z generace na generaci. Oblíbily si ho i mnohé celebrity. Vyzkoušejte prověřené a vyhlášené recepty některých z nich.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově

    Před 11 dny
    Prázdniny u babičky byly vždycky naprosto nejlepší. Nejen proto, že byly úplně bez starostí, ale také kvůli skvělému jídlu. Vraťte se znovu do dětských let, zavzpomínejte na ty největší letní babičkovské dobroty a rovnou si je uvařte podle našich receptů.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách

    Před 12 dny
    Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování nových chutí a vyzkoušení různých pokrmů. Pokud hledáte inspiraci na skvělé pomazánky, které budou chutnat nejen v horkých letních dnech, máme pro vás něco speciálního.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh

    Před 13 dny
    Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde ale spíš jen o připomenutí toho, jak vařily již naše prababičky – hospodárně a se snahou zužitkovat vše do poslední slupky. Zkuste to dělat stejně a vezměte si na pomoc oblíbené těstoviny. Máme pro vás jako inspiraci těstovinové saláty, do kterých díky jejich variabilitě upotřebíte nejednu opomenutou či přebývající ingredienci. A ještě si na nich pochutnáte!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům

    Před 14 dny
    Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně osvěžující. Skvělý je jen tak samotný, nakrájený na kostky nebo plátky. Jestli ale chcete trochu experimentovat, vyzkoušejte ho i jinak. Nehodí se totiž jen do ovocných salátů nebo smoothie. Překvapivě dobrý je také jako doplněk k masu nebo sýrům. A připravit z něj můžete i svěží letní dezerty.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!

    Před 14 dny
    Čas letních prázdnin je tradičně spojen s vařením domácích džemů a marmelád a tento rok není výjimkou. Ovoce krásně dozrává a my přemýšlíme, jak s úrodou naložit. Jestliže jste si sladkých knedlíčků a bublaniny užili již dosyta, domácí zavařenina je nejlepší způsob, díky němuž plody léta urychleně zpracujete a ještě si pochutnáte.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé

    Před 15 dny
    Grilování vypadá jako snadná disciplína, ale stačí málo a maso je vysušené, přesolené nebo bez chuti. Každý druh masa přitom vyžaduje trochu jiný přístup a správně zvolená technika může povýšit obyčejný steak na skutečný kulinářský zážitek. Moderní trendy navíc přinášejí nejen nové chutě, ale také nové způsoby přípravy. Nechte si poradit od šéfkuchaře, jak připravit grilované maso, které bude naprosto dokonalé.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!

    Před 16 dny
    Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená, že by měl podobně jako Baby „sedět v koutě“. Právě naopak. Nabízí více vlákniny i minerálů a jeho lehce oříšková chuť a vůně podobná popcornu vás jednoduše dostane. Co to vlastně bulgur je a jak ho připravit?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra

    Před 16 dny
    Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává ovoce. Uděláte jimi radost malým i velkým. A samozřejmě hlavně sobě, protože jsou jednoduché na přípravu a nemusíte zapínat troubu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat

    Před 17 dny
    Sladké, šťavnaté a plné slunce – takové jsou tuzemské meruňky, které právě teď dozrávají. Pokud máte chuť si je natrhat vlastníma rukama, samosběr je ideální příležitostí, jak si užít den v přírodě, nasbírat čerstvé ovoce za výhodnější cenu a odvézt si domů košík plný oranžových pokladů. Kam ještě můžete na samosběr meruněk vyrazit a co je dobré vědět předem?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!

    Před 17 dny
    Nadýchaný měkký polštářek s jemnou bílou plísní na povrchu, ze kterého po rozříznutí vytéká smetanová dobrota. Abyste zažili ten pravý požitek z grilovaného jídla, nemusí se nutně jednat o křupavou vepřovou kotletu. Pánové a dámy, dnes grilujeme hermelín!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší

    Před 18 dny
    Čerstvé jahody, které uzrály pod letním sluncem, jsou nádherně červené, sladké, voňavé, doslova se rozplývají na jazyku. Ať už máte zahrádku, jezdíte na samosběr nebo chodíte na trh, výtečných jahod je všude dost. Jenže to se už brzy změní. Jak si tedy tuhle pochoutku uchovat na horší časy v té nejčerstvější podobě? Vsaďte na mrazák!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra

    Před 18 dny
    Představte si, že jste na chatě nebo chalupě, kde je jen malý mrazák, do kterého se vejde sotva pár tvořítek na led, do obchodu je to daleko a vy dostanete chuť na zmrzlinu. Řešení je snadnější, než si myslíte! Sladkou, chladivou a lahodnou pochoutku si totiž můžete vyrobit doma během několika minut a nepotřebujete k tomu žádné speciální vybavení!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?

    Před 18 dny
    Když udeří úmorná vedra, člověk hledá, čím by se zchladil. Můžete skočit do bazénu, pustit na sebe větrák nebo si dát něco osvěžujícího a studeného. I když... Ne všechny nápoje a pokrmy jsou do horkého počasí ideální, přestože tak na první pohled vypadají. Co tedy jíst a pít, abyste se doslova neuvařili?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!

    Před 19 dny
    Hledáte jednoduché a osvěžující večeře, které lze připravit za pouhých 30 minut? Máme pro vás skvělé recepty! Tento týdenní jídelníček nabízí studená jídla, která jsou perfektní pro letní období. Jsou nejen rychlá, ale také chutná a plná živých barev.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám

    Před 19 dny
    Vařit pro děti během letních prázdnin není úplně jednoduché. Mají každou chvíli hlad, často bývají vybíravé a ne každým jídlem se jim zavděčíte. Aby vaše práce nepřišla nazmar a vaše ratolesti neobcházely kolem jako hladová zvěř, máme pro vás recepty, kterými u nich určitě zabodujete.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí

    Před 20 dny
    Léto na chalupě má své kouzlo. A jestli nevíte, co budete vařit, nezoufejte. S našimi tipy si hravě poradíte s jídelníčkem na víkend i v pracovním týdnu. Zahajte chataření bramboračkou, potěšte se tradičním buřtgulášem, ugrilujte si famózního pstruha a hody zakončete sladkou tečkou třeba v podobě koláče s drobenkou.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?

    Před 21 dny
    Letní vedra jsou tu a mnozí milovníci kávy tak přecházejí na „ledový režim“ v podobě ledové kávy. Tento osvěžující nápoj není jen stylovým způsobem, jak se ochladit, ale i drobným otiskem naší osobnosti. Jakou ledovou kávu máte rádi vy? A co to o vás vypovídá?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto

    Před 21 dny
    Bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky. Je rychlá, nadýchaná, chuťově vynikající. Zkrátka vás nikdy nezklame. A když ji připravíte podle osvědčeného receptu, bude chutnat dokonale, ať už se pustíte do klasiky s třešněmi nebo využijete jiné letní ovoce.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy

    Před 22 dny
    Zlatavá, křupavá a plná šťavnatého ovoce. To je galetka, rustikální koláč, který se právem stal hitem léta. Tento francouzský klenot kombinuje jednoduchost s působivým vzhledem i chutí a dává vyniknout sezónním surovinám. Co to ale vlastně galetka je a jak si ji můžete doma připravit?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři

    Před 22 dny
    Přejedla se vám už krkovice nebo plátky kuřecího masa? Položte na rozpálený gril pro změnu vepřovou panenku. Můžete ji naložit do marinády nebo si toto nejjemnější vepřové maso vychutnat jen s minimem koření. Poradíme vám, jak na to, aby se grilovaná panenka povedla na výbornou.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!

    Před 23 dny
    Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je jednou z těch ingrediencí, které si prostě zamilujete a budete ji chtít přidávat úplně všude. Naučte se ji s námi krok za krokem.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?

    Před 23 dny
    Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i výběr zmrzliny může být ovlivněn časem vašeho narození. Přečtěte si, jaká zmrzlina je podle hvězd ideální pro Býka, Raka nebo například Vodnáře.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít

    Před 24 dny
    Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde nenajdete. Liší se použitými surovinami, tvarem, chutí i způsobem přípravy. Některé jsou bezlepkové, jiné bezvaječné, mohou být z pšenice, rýže nebo třeba pohanky. Abyste se v tom úplně neztratili, máme pro vás přehled druhů, které jsou v našich končinách nejpopulárnější. Jak se od sebe liší a do jakých jídel se používají?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký

    Před 24 dny
    Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu domů tahat s několikakilovým melounem, na kterém si nakonec vůbec nepochutná? Naštěstí existuje pár metod, díky kterým se dá poznat, že je vodní meloun zralý, aniž byste ho museli nejdříve rozkrojit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem

    Před 24 dny
    Překrásná a aromatická levandule zdaleka není jen bylinkou, která zkrášlí a provoní váš domov. Skvěle se uplatní i v kuchyni. Máme pro vás tipy, jak ji chutně využít.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem

    Před 25 dny
    Už vás nebaví střídat klasické přílohy, jako jsou rýže a těstoviny? A co takhle zkusit quinou? Je superzdravá, lehce stravitelná a jednoduchá na přípravu. Tahle starobylá plodina s moderním twistem se dá připravit nasladko i naslano a je navíc přirozeně bezlepková. Co víc si přát?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené

    Před 25 dny
    Oslavte s dětmi konec školního roku, jak se patří, a odměňte je za jejich snažení něčím dobrým. Na správné oslavě by neměl chybět dort, a jestli si troufnete, můžete ho udělat sami doma. Není to totiž žádná velká věda. Máme pro vás deset tipů, stačí si vybrat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů

    Před 25 dny
    Svatojánská ořechovka je jedním z tradičních nápojů, které jsou spojovány s oslavami svatojánské noci a letními radovánkami. Pro správnou přípravu této chutné a aromatické lahůdky je důležité pečlivě vybrat ideální čas sklizně ořechů a dodržet postup, který zaručí nápoji vynikající chuť a vůni.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut

    Před 26 dny
    Ochutnejte klasickou čínu po česku na milion způsobů. Ať už ji připravíte z kuřecího, hovězího nebo třeba rybích filetů, základem je vždy bohatý výběr zeleniny a sójová omáčka. S těmito tipy vykouzlíte rázem rychlý oběd nebo večeři, na kterých si pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka

    Před 26 dny
    Předávání vysvědčení je každoročně slavnostní událost a žádá si také originální dárek pro paní učitelku nebo pro pana učitele. Kytice možná vypadá fajn, ale myslete na to, že i učitel či učitelka vašeho dítěte odjíždí na prázdniny, a tak je možná víc potěší dárek, který je trvanlivější, případně takový, který může hned sníst.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!

    Před 27 dny
    Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá naštěstí vyrobit i bez pomoci speciálního přístroje, tedy zmrzlinovače, a s minimem surovin. Přesněji řečeno, se dvěma. A dvojka figuruje i v čase přípravy. Tahle zmrzlina je totiž hotová raz dva!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?

    Před 27 dny
    Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve školních jídelnách, v restauracích, ale i v našich kuchyních. A kromě klasiky s kuřecím masem existuje nespočet druhů a variant, které můžete připravit. Pochutnejte si na chřestovém, lanýžovém nebo třeba na neotřelém třešňovém rizotu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit

    Před 28 dny
    Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji připravit doma tak, aby byla naprosto dokonalá. Když víte, jak na to, je to velmi jednoduché. Navíc si kávu můžete přizpůsobit a vylepšit přesně tak, jak chcete.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky

    Před 28 dny
    Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné, a navíc se při jejich přípravě dá různě experimentovat. Například je přizpůsobit surovinám, které jsou právě k dispozici, nebo je připravit i bez těsta, jen z drobenky a ovoce. Vychutnejte si drobenku v kombinaci s křehkým, kynutým či piškotovým těstem, na palačinkách nebo ve sladkých pohárech.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu

    Před 28 dny
    Oblíbili jste si v restauracích stále častěji podávané plněné placky, jako je tortilla, burrito či quesadilla? Připravte si je doma! Je to snadnější, než to vypadá. Naplnit se totiž dají vším možným. Navíc díky nim můžete teď po vánočních svátcích trochu odlehčit jídelníček. Z našich receptů si vyberou zapřisáhlí masožrouti i vegetariáni.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?

    Před 29 dny
    Léto a nažhavený gril k sobě neodmyslitelně patří, ale nad rozžhavenými uhlíky nemusíte opékat jen steaky nebo burgery. Zkuste si místo nich dopřát alespoň párkrát za sezonu rybu. Kromě lehčího jídelníčku prospějete i svému zdraví, a třeba objevíte recepty, ke kterým se rádi budete vracet.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!

    Před 29 dny
    Pokud používáte formu na muffiny pouze na pečení roztomilých báboviček, které se vejdou tak akorát do ruky, přicházíte o všechny ostatní benefity, které vám může poskytnout. Forma na muffiny je totiž ve skutečnosti velmi praktický multifunkční pomocník.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na čerstvý domácí krémový sýr? Pak byste měli vyzkoušet labneh. Tahle pochoutka z Blízkého východu si vás totiž získá na první sousto. Přitom není vůbec složité si ji vyrobit doma. Jak na to? Poradíme!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?

    Před 1 měsícem
    Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně neplatí. Ze zelených, ještě nezralých ořechů se totiž dá připravit výjimečná pochoutka zvaná svatojánské ořechy. Jak je připravit a na co jsou dobré?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin

    Před 1 měsícem
    Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než jahody. Plody, které nesníte, můžete zavařit jako kompot, zpracovat do džemu či je zamrazit. Bude se vám ale hodit i pár prověřených receptů na lahodné moučníky. Sice se přímo nabízí klasická bublanina, ale zkusit můžete i něco nového.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu

    Před 1 měsícem
    Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v dokonalou horkou chuťovku na párty, která zmizí dřív, než stihnete říct „dobrou chuť“. A když nebudete vědět, čím nakrmit po dlouhém dni hladovou rodinu, stačí pár minut v troubě, a máte rychlou a lahodnou večeři.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?

    Před 1 měsícem
    Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud dostanete během letu hlad, budete si muset na kratších letech nějaké občerstvení koupit za nemalé peníze. Proto se vyplatí zabalit si s sebou něco na zub. Obzvlášť když cestujete s dětmi. Co si do letadla můžete vzít a co ne?
     Komentáře
Reklama