Zavřít
Magazín Recepty

Magazín Recepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Magazín Recepty
  • Magazín Recepty

    Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni

    Před 11 hodinami
    V české kuchyni patří mezi stálice, ale pozor, není tvaroh jako tvaroh. Může být lehký, krémový a na jazyku se jen rozplývat, zatímco jiný drží tvar, je pevný a sušší. A právě v tom je jeho síla. Jak se v tvarohu vyznat a který na co použít?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní

    Před 11 hodinami
    Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se daly chutně využít. O to víc vás může překvapit, jak skvěle chutná rebarbora sladce a možná někdy i lehce pikantně zavařená.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč

    Před 11 hodinami
    Už víte, co sladkého upéct na víkend? Udělejte si dobrý koláč! Využít do něj můžete první rebarboru, která mu dodá příjemně nakyslou chuť, tvaroh a sladké jahody, které mu dodají šťavnatost a ještě sladší chuť, nebo banány, které v obchodech seženete vždy, a koláč bude díky nim mnohem vláčnější.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý

    Před 11 hodinami
    Nakládaný a dobře uleželý sýr je delikatesa, kterou si nemusíte dávat jen v hospodě. Klidně si ho vyrobte sami doma. Příprava je jednoduchá a s trochou péče si můžete vytvořit sýr přesně podle svých chutí. Zkuste si podle našeho videoreceptu naložit sýr Olmín s bílou plísní.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?

    Před 1 dnem
    My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu by asi nikoho nenapadlo. Přesto je houbová káva stále větším hitem a získává si oblibu především u těch, kdo hledají zdravější alternativu k běžné kávě. Co je houbová káva vlastně zač? A opravdu funguje, nebo jde jen o další módní výstřelek?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít

    Před 1 dnem
    I když to na první pohled může vypadat, že tato kalná slaná tekutina si nezaslouží nic jiného než vylít do odpadu, opak je pravdou. Voda z těstovin může totiž vylepšit celou řadu jídel. A dokonce s ní i umyjete nádobí!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?

    Před 1 dnem
    Pokud máte rádi věnečky nebo větrníky, tak je tento moučník stvořen přímo pro vás. Pojmenování dezertu je odvozené od jeho samotného vzhledu. Ale až ho okusíte, poznáte, že je lehký jako obláček. Připravuje se ze dvou tenkých plátů odpalovaného těsta, mezi kterými se skrývá lahodný vanilkový krém a nadýchaná šlehačka. Že vám to něco připomíná? Máte pravdu, velmi podobné mu jsou totiž dobře známé řezy kremeš, připravované z listového těsta.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?

    Před 2 dny
    Víte, že některé bylinky ladí se zeleninou ještě dřív, než je spojíte do dobrého jídla na talíři? Zkuste letos kombinovat na záhonech jednotlivé druhy zeleniny a bylinek podle toho, jak si navzájem prospívají, a uvidíte, že už nebudete chtít pěstovat jinak.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť

    Před 2 dny
    O svou pleť můžete pečovat dvojím způsobem – zvenčí a zevnitř. I když na sebe budete denně nanášet nejrůznější krémy, vodičky a další kosmetické přípravky, nikdy nebude vaše pleť dokonalá, pokud jí nedopřejete zdravou a správně zvolenou stravu. Kterým potravinám byste měli dát přednost?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni

    Před 2 dny
    Pokrmy z mletého masa jsou velmi oblíbené nejen u nás, ale i v kuchyních po celém světě, a výčet receptů, jichž je právě rozmělněné maso základem, snad ani nemá konců.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy

    Před 2 dny
    Sýrové pomazánky jsou sázka na jistotu – rychlé, chutné a dají se udělat na tisíc způsobů. Ale jaký sýr vybrat, aby výsledná pomazánka chutnala co nejlépe? Máme pro vás tipy na osvědčené kombinace, které můžete využít, kdykoli to budete potřebovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční

    Před 3 dny
    Zapomeňte na módní potraviny jako je avokádo, quinoa nebo drahé superfoods, které se musí vozit přes půl světa. Největší nutriční poklad roste... ve vodě. Nebo spíše u vody. Jmenuje se řeřicha potoční, anglicky watercress, a vědci jí přisoudili titul potraviny s nevyšším obsahem živin na světě. V čem je tak úžasná?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost

    Před 3 dny
    Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“ a o tomto pokrmu prohlásil, že není dobrý, ale výborný! Ochutnejte lehce pikantní špagety, které jsou hotové za pár minut a jejichž chuť je stejně originální jako sám fotograf.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!

    Před 3 dny
    Říká se, že babička má vždycky pravdu, a kdo tu svou zažil, jistě je vděčný za vše, co ho naučila. Jenže dnešní doba je jiná a některé zvyky našich babiček tak mohou být nejen zastaralé, ale někdy i nebezpečné. Obzvlášť, pokud jde o přípravu jídla. Co byste v kuchyni dělat neměli, i když to vaše babička považovala za správné?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut

    Před 4 dny
    Připravte si každý večer v týdnu rychlou a chutnou večeři z těstovin, která vám ušetří čas a uspokojí chuťové pohárky. Přinášíme vám jednoduché recepty, které dokážete zvládnout za méně než 30 minut a na nichž si pochutnají jak vybíravá dítka, tak pořádně hladoví jedinci. A nezapomněli jsme ani na dietnější pokrmy!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty

    Před 4 dny
    Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová, nebo ne? Pravdou je, že rebarbora má spoustu zdravotních přínosů, a kdybychom měli jmenovat jen jediný důvod, proč si ji právě teď užít, pak to zcela jistě budou skvělé koláče, kterým dodá rebarbora příjemně nakyslý šmrnc.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem

    Před 4 dny
    Jsou plné vitamínu C, jejich lehce pikantní chuť dodá šmrnc nejen pomazánkám a salátům a navíc je to jedna z mála zelenin, kterou můžete už v dubnu koupit českou. Ředkvičky by ve vaší kuchyni na jaře zkrátka chybět neměly. Nechte se inspirovat našimi tipy na originální recepty s ředkvičkami a užijte si jaro svěže a chutně!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti

    Před 5 dny
    Boho styl je ve svatebním světě stále oblíbenější, a tak není žádným překvapením, že proniká i do světa dortů, a to nejen těch svatebních. Jestli máte rádi přirozené barvy, přírodu a nespoutanost, budou vás boho dorty i veselka uspořádaná v tomto duchu neskutečně bavit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!

    Před 5 dny
    Někdo má, pokud jde o vaření a pečení, talent od pánaboha, a ať uvaří cokoli, je to skvělé. Jiný musí kuchařské dovednosti získat praxí. A pak je tu skupina těch, kteří si neuvaří ani vajíčko natvrdo a mají to štěstí, že jim uvaří někdo jiný. Nicméně i ten, kdo dokáže uvařit skvělou svíčkovou a při pečení bábovky nepotřebuje hledat recept, může trochu tápat, když přijde na odborné názvy. Otestujte si v našem kvízu své kuchařské znalosti.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?

    Před 5 dny
    Obložené chlebíčky jsou českým evergreenem, který dříve nesměl chybět na žádné oslavě. Svou oblibu si od počátku 20. století, kdy byl chlebíček poprvé připraven, udržel až dodnes. Obložený chlebíček vyplnil mezeru v nabídce mezi jednohubkou a obloženým chlebem, a ačkoli se od svého vzniku tato lahůdka přeci jen o trochu zvětšila, její podoba zůstává prý od chvíle, kdy ji pražský lahůdkář Jan Paukert poprvé připravil, nezměněna.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít

    Před 6 dny
    Možná ji máte doma v koutě skříňky, ale nevíte, co s ní. Nebo jste o ní zatím jen slyšeli. Cizrnová mouka se v české kuchyni dosud moc neohřála, což je škoda. Je totiž výživná, přirozeně bezlepková a velmi univerzální. Dokáže nahradit vejce, zahustit omáčky, vytvořit rychlou svačinu či večeři. Navíc jídlu přidává jemnou, lehce oříškovou chuť a spoustu bílkovin. Zjistěte, proč by právě cizrnová mouka měla být stálicí i ve vaší spíži.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?

    Před 6 dny
    Čirůvka májovka, které asi nikdo neřekne jinak než jen májovka, je jedna z nejchutnějších jarních lupenatých hub, a mykologové o ní dokonce tvrdí, že je to jedna z nejlepších hub vůbec. A ještě k tomu je léčivá! Kde ji můžete najít a co dobrého se z ní dá uvařit?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře

    Před 6 dny
    I když se rebarbora botanicky řadí mezi zeleninu, její kyselá chuť dokonale vynikne ve sladkých moučnících. Vychutnejte si ji v koláči s drobenkou, křehkou mřížkou nebo třeba sněhovou čepicí.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími

    Před 7 dny
    Den matek se blíží, letos vychází na 11. května. Jaký dárek maminku potěší a zároveň bude vyjadřovat, jak moc ji máte rádi? Projevte jí svou lásku vlastnoručně vyrobeným dortem. I když jste ho třeba ještě nikdy nedělali, jistě to zvládnete. Možností, jak ho připravit, je totiž spousta.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok

    Před 7 dny
    Nakládané ředkvičky jsou skvělým způsobem, jak si užít pikantní chuť této zeleniny po celý rok. Ideální jsou jako chutný doplněk k salátům, sendvičům nebo jako lahůdková příloha ke grilovanému masu, uzeninám či sýrům.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí

    Před 8 dny
    Už jste někdy ochutnali mechový dort? Na první pohled zaujme svou sytě zelenou barvou, kterou mu dodává špenát. Skvělé na tom všem je, že špenát není v těstě vůbec cítit, takže dort chutná i těm, kteří tuto zeleninu moc nemusí. A když nechcete péct celý dort, můžete si tuhle dobrotu udělat i v podobě roztomilých muffinů.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!

    Před 8 dny
    Ať už jim přezdíváte ražniči nebo špízy, jde o oblíbenou lahůdku, které jen tak někdo neodolá! Na přípravu můžete zvolit vepřové, kuřecí nebo i hovězí maso. V kombinaci s pečenou cibulí, cuketou, paprikou a voňavou anglickou slaninou si tuhle dobrotu zamilujete od prvního sousta!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto

    Před 8 dny
    Chřest byl oblíbenou pochutinou krále Ludvíka XIV., a právě díky tomu začali Francouzi s jeho pěstováním ve skleníku, aby byl dostupný po celý rok. Dnes koupíme chřest prakticky celoročně, ale na jaře jsou stonky nejchutnější a český chřest je vyhlášenou sezónní pochoutkou. Tady jsou ty nejlepší chřestové recepty.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Víte, co je Marry Me Chicken? Připravte ho a můžete očekávat nabídky k sňatku!

    Před 9 dny
    Pokud by nějaké jídlo mělo být důkazem, že láska prochází žaludkem, pak je to zcela jistě Marry Me Chicken neboli kuře „vezmi si mě“. Krémové maso v jemné omáčce z jedné pánve vyžaduje minimum práce i času a stačí na něj pár snadno dostupných ingrediencí. Není divu, že tento recept sklízí takové úspěchy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na kukuřičnou strouhanku a semínka a pořiďte si lepek celiaků

    Před 10 dny
    Základní praktické tipy pro bezlepkové vaření by neměly zajímat jen celiaky nebo lidi, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou jíst lepek. Povědomí o bezlepkovém stravování se může hodit komukoli z nás. Máte narozeniny, chcete do práce přinést pohoštění a najednou se dozvíte, že nová kolegyně lepek nemůže…
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na kukuřičnou strouhanku a semínka a pořiďte si lepek celiaků

    Před 10 dny
    Základní praktické tipy pro bezlepkové vaření by neměly zajímat jen celiaky nebo lidi, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou jíst lepek. Povědomí o bezlepkovém stravování se může hodit komukoli z nás. Máte narozeniny, chcete do práce přinést pohoštění a najednou se dozvíte, že nová kolegyně lepek nemůže...
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Chudá jídla našich předků: 5 českých receptů, které jste možná roky nejedli

    Před 10 dny
    Připravte si k obědu nebo k večeři jídla, která si s oblibou dávali naši předkové. Tradiční a chutné pokrmy budete mít hotové do 40 minut. Vyzkoušejte lepenici s trhaným uzeným masem nebo se vraťte do dětství a připomeňte si kouzlo sladkých škubánků. Tyto recepty si zamilujete.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ketodieta a vše, co o ní potřebujete vědět: Seznam povolených a zakázaných potravin, výhody i nevýhody

    Před 10 dny
    Ketodieta si v posledních letech získala velkou oblibu. Je totiž účinná, výsledky jsou rychle vidět, nevyžaduje cvičení, a pokud pochopíte její princip a zvládnete začátek, není tak těžké ji dodržovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ketodieta a vše, co o ní potřebujete vědět: Seznam povolených a zakázaných potravin, výhody i nevýhody

    Před 10 dny
    Ketodieta si v posledních letech získala velkou oblibu. Je totiž účinná, výsledky jsou rychle vidět, nevyžaduje cvičení, a pokud pochopíte její princip a zvládnete začátek, není tak těžké ji dodržovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Bleskové večeře, které budete mít do 30 minut na talíři!

    Před 11 dny
    V dnešní uspěchané době je někdy těžké skloubit pracovní a osobní život a přitom stále jíst zdravě a chutně. Proto jsme pro vás připravili pět rychlých receptů, které vám zajistí snadné, chutné a zároveň zdravé večeře.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny

    Před 11 dny
    Naše babičky ji s oblibou používaly, pak ale na nějaký čas upadla v zapomnění. Nyní rebarbora nebo také reveň slaví velký comeback. Ať už ale máte tuhle řapíkatou zeleninu na zahradě nebo si ji kupujete, nezapomeňte, že její sezóna trvá jen dva měsíce. Jak ji tedy nejlépe uchovat, abyste si pochoutky z ní mohli vychutnávat po celý rok?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do další sezóny

    Před 11 dny
    Naše babičky ji s oblibou používaly, pak ale na nějaký čas upadla v zapomnění. Nyní rebarbora nebo také reveň slaví velký comeback. Ať už ale máte tuhle řapíkatou zeleninu na zahradě nebo si ji kupujete, nezapomeňte, že její sezóna trvá jen dva měsíce. Jak ji tedy nejlépe uchovat, abyste si pochoutky z ní mohli vychutnávat po celý rok?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Superpotravina týdne: Brokolice. 4 dobré důvody, proč si ji dát hned dnes, plus recepty, které nejspíš neznáte

    Před 11 dny
    Brokolici můžete v obchodech sehnat celý rok, a tak se na ni většina z nás dívá jako na něco naprosto běžného a možná i obyčejného. A většina z nás také ví, že brokolice je zdravá, ale už netušíme přesně proč.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Superpotravina týdne: Brokolice. 4 dobré důvody, proč si ji dát hned dnes, plus recepty, které nejspíš neznáte

    Před 11 dny
    Brokolici můžete v obchodech sehnat celý rok, a tak se na ni většina z nás dívá jako na něco naprosto běžného a možná i obyčejného. A většina z nás také ví, že brokolice je zdravá, ale už netušíme přesně proč. Možná vás překvapí, jak moc zdravá tato skromná zelenina je. Právem se může řadit mezi superpotraviny. Pokud ji budete jíst pravidelně, pochutnáte si a navíc můžete předejít řadě zdravotních potíží.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné svatbě ani oslavě

    Před 12 dny
    Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé dorty mezi sladkostmi zcela jistě vedou. Prohlédněte si ty nejkrásnější v naší galerii. Který z nich bude ten váš?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší chřestové polévky: Recepty ze zeleného i bílého chřestu

    Před 12 dny
    Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní zelenině prospívá jednoduchá a rychlá úprava a přesně takové jsou i chřestové polévky. Stačí si vybrat, jestli si polévku uděláte z chřestu bílého, nebo zeleného.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nezbavujte se ředkvičkových listů. Skvěle se hodí do salátů nebo na přípravu pesta

    Před 13 dny
    Ředkvička je nenáročná na pěstování a daří se jí téměř všude. Proto bývá oblíbenou zeleninou českých zahrádek. Nejen plody ředkviček jsou doslova nabité vitaminy, také její listy jsou zdrojem cenných živin. Přesto v drtivé většině končí v odpadkovém koši, což je veliká škoda. Jak tedy celou rostlinu smysluplně zužitkovat?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Utopenci, nejlepší, co znáte! Jak je naložit, aby byl výsledek dokonalý?

    Před 13 dny
    Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle zapráší. Připravte si tuto klasiku během chvilky v pohodlí domova.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Utopenci, nejlepší, co znáte! Jak je naložit, aby byl výsledek dokonalý?

    Před 13 dny
    Špekáčky v nakyslém nálevu jsou oblíbený pokrm, po kterém se nejenom v hospodách rychle zapráší. Připravte si tuto klasiku během chvilky v pohodlí domova.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Kvíz: Poznáte bylinky podle lidových názvů? Otestujte se!

    Před 13 dny
    Bylinky lidé využívají odjakživa a mnohdy si je pojmenovali podle svého. Zkuste si v našem kvízu, jestli uhodnete ty, které se v kuchyni běžně používají, ale jejich lidové názvy zná jen málokdo.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí krtkův dort trochu jinak: Udělejte z něj skvělé muffiny!

    Před 14 dny
    Krtince na zahradě nemá rád asi nikdo, ale krtkův dort? Ten si zamiluje každý! Oblíbený moučník připomínající hromádku hlíny, která ale na rozdíl od té skutečné chutná naprosto božsky. A přestože je krtkův dort jednoduchý na přípravu, můžete si ho klidně udělat i v jiné verzi. Třeba jako muffiny.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se!

    Před 14 dny
    Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak, bez problémů jsme si rozuměli. Dnes je to už trochu jinak, ti starší možná některé pojmy zapomněli, mladší generace je zase vůbec nezná. Otestujte si v našem kvízu, jak jste na tom se slovenštinou vy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady

    Před 14 dny
    Jakmile se v květnu oteplí a nehrozí už ranní mrazíky, je ideální čas pro výsadbu sazenic jahodníku! A pokud nemáte zahradu, neznamená to, že si musíte úrodu vlastních čerstvých slaďoučkých jahod odepřít. Dají se totiž vypěstovat i v domácích podmínkách na balkoně či terase. Máme pro vás pár tipů, jak na to!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady

    Před 14 dny
    Jakmile se v květnu oteplí a nehrozí už ranní mrazíky, je ideální čas pro výsadbu sazenic jahodníku! A pokud nemáte zahradu, neznamená to, že si musíte úrodu vlastních čerstvých slaďoučkých jahod odepřít. Dají se totiž vypěstovat i v domácích podmínkách na balkoně či terase. Máme pro vás pár tipů, jak na to!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vyzkoušejte lahůdkové droždí. Tento „zlatý prach“ zachutná i mlsounům

    Před 15 dny
    Představte si, že smícháte chuť sýra, oříšků, trochu umami a špetku něčeho, co nedokážete identifikovat, a dohromady tak vznikne prášek či vločky s názvem lahůdkové droždí.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vyzkoušejte lahůdkové droždí. Tento „zlatý prach“ zachutná i mlsounům

    Před 15 dny
    Představte si, že smícháte chuť sýra, oříšků, trochu umami a špetku něčeho, co nedokážete identifikovat, a dohromady tak vznikne prášek či vločky s názvem lahůdkové droždí. Jednou ochutnáte a pak už s ním budete ve své kuchyni počítat. Přesně takto totiž lahůdkové droždí funguje.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť i půvab

    Před 15 dny
    Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky mohou být využity snad ve všech receptech. Díky nim budou vaše pokrmy nejen báječně chutnat, ale i vypadat jako z nejluxusnějších restaurací.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť i půvab

    Před 15 dny
    Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky mohou být využity snad ve všech receptech. Díky nim budou vaše pokrmy nejen báječně chutnat, ale i vypadat jako z nejluxusnějších restaurací.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak ho naložit a připravit

    Před 15 dny
    Šťavnatý uvnitř, křupavý na povrchu, s charakteristickým otiskem grilovací mřížky. Mezi nejoblíbenější steaky bezesporu patří ten z prorostlé krkovice. I na něm se toho však špatnou úpravou dá hodně pokazit. Vyvarujte se pro příště základních chyb a blýskněte se před rodinou a přáteli perfektním steakem. S naším manuálem se stanete hvězdou každé grilovací párty.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z oblíbených evropských destinací

    Před 16 dny
    Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už se chystáte na výlet, či dovolenou do Paříže, maďarských termálů, nebo třeba někam na sever, každá evropská destinace nabízí něco výjimečného na talíři. Máme pro vás kulinářské poklady z turisty oblíbených zemí Evropy, které stojí za ochutnání – od specialit s dávnou historií po gastronomické výzvy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z oblíbených evropských destinací

    Před 16 dny
    Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už se chystáte na výlet či dovolenou do Paříže, maďarských termálů nebo třeba někam na sever, každá evropská destinace nabízí něco výjimečného na talíři. Máme pro vás kulinářské poklady z turisty oblíbených zemí Evropy, které stojí za ochutnání – od specialit s dávnou historií po gastronomické výzvy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl dokonale křupavý!

    Před 16 dny
    Chřest se dá připravit na mnoho různých způsobů, které se od sebe liší především v dalších použitých surovinách. Ty by se měly přidávat vždy v takovém množství, aby nepotlačily chuť a všechny ostatní vlastnosti chřestu, kvůli kterým je tato zelenina tak oblíbená.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Čarodějnice klepou na dveře, oslavte je s oblíbenými recepty z buřtů

    Před 16 dny
    Předvečer prvního máje je tradičně spojen s pálením čarodějnic. Konec tohoto jarního dne si už bez menšího umounění od popela a vzduchu provoněného kouřem ani nedovedeme představit. A také bez špekáčků opékaných na klacku. Buřty si ale v tento den můžete vychutnat i jinak, a dokonce si je připravit s předstihem. Máme pro vás tři osvědčené recepty.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    10 rad, jak nakupovat chytře: Vychytejte slevy a nenechte se nachytat triky supermarketů

    Před 17 dny
    Nákupy potravin občas bývají jako malý dobrodružný výlet – někdy se člověku podaří koupit něco skvělého za příjemnou cenu, jindy má co dělat, aby nepřekročil svůj limit, a přesto měl košík plný. Chcete jíst zdravě, ale nechcete za to platit horentní částky? Máme pro vás 10 tipů, jak nakupovat chytře, a přitom se nenechat zlákat nekvalitními, byť lákavě prezentovanými výrobky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Palačinky na plechu jsou hitem internetu: Připravíte je téměř bez práce a vždy se povedou

    Před 17 dny
    Pokud také potřebujete nakrmit dav lidí nebo jen zkrátka nechcete hodinu stát v kuchyni a péct na pánvi palačinky pro všechny ostatní, abyste si pak mohli dát tu poslední ze zbylého těsta, udělejte si to jednodušší. Zkuste upéct palačinky na plechu v troubě! Jsou krásně měkké, lehké, nadýchané a oproti klasickým palačinkám připravené za zlomek času i úsilí.
     Komentáře
Reklama