Vejce do jídelníčku patří, obsahují i vzácný cholin. Přebytky z Velikonoc zpracujte do aspiku či pomazánky
Před 6 dny
Jíst, či nejíst? Otázka, která je s konzumací vajec běžně spojována. A v tomto období k ní přibývá další: Co s přebytky vajec z Velikonoc? Máme pro vás dobrou zprávu – vejce by v jídelníčku rozhodně neměla chybět, jelikož jsou velmi bohatá na živiny, a to včetně těch, které jsou v moderní stravě poměrně vzácné. A také už neplatí tvrzení, že zvyšují cholesterol. Takže si je mohou dopřát i diabetici, kteří často mají hodnoty cholesterolu vyšší. A abychom vám usnadnili i řešení druhé otázky, přinášíme vám tři recepty, díky kterým zpracujete přebytky velikonočních vajíček, a navíc si ještě pochutnáte. Vyhrají u vás vejce v aspiku, vaječná pomazánka s tvarohem, nebo plněná vejce?