Zavřít

Naše krásná zahrada

Ještě je čas na výsev červené řepy. Jak ji pěstovat, proč je zdravá a kdo by se jí měl raději vyhnout

Před 5 dny
Červená řepa (Beta vulgaris) stále bojuje se zažitou představou, podle které má nepříjemně zemitou chuť, jakou si mnozí ještě pamatují ze školní jídelny. Nebo že při zpracování její sytě rudá šťáva potřísní nejen naše ruce či oblečení, ale i prkénko na krájení nebo pracovní desku kuchyňské linky. Přitom dnešní moderní odrůdy už nejen, že pouštějí mnohem méně šťávy, ale jejich bulvy mohou mít i barvu netradičně žlutou či pro děti velmi atraktivní pruhovanou dužinu. V každém případě se jedná o skvělou a zdravou zeleninu, která má jen málo kalorií, ale pro každého se určitě nehodí. Pozor si dejte, pokud trpíte dnou nebo máte nízký tlak.
 Komentáře
Reklama