Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Čevabčiči je neodmyslitelně spojeno s balkánskou kuchyní. Zkuste si ho připravit se smetanou a pita chlebem

Před 2 měsíci
U nás je nejznámější kombinace čevabčiči s brambory, hořčicí a cibulí. Na Balkáně, odkud tato pochoutka pochází, byste se s touto variantou potkali jen stěží. Obvykle se zde podává s chlebovými plackami a například ajvarem. Společně se s tímto balkánským klenotem blíže seznámíme, a pokud na něj při čtení dostanete chuť, nabízíme vám několik receptů, včetně jeho zdravější verze. Jak už bylo řečeno, jedná se o vyhlášený pokrm Balkánu. Narazit na něj můžete od Bosny a Hercegoviny přes Srbsko až po Bulharsko, kde k čevabčiči pravděpodobně dostanete i šopský salát. Zde mu však říkají kebapche, v Albánii zas qebapa. V Česku má také svůj nezaměnitelný název, nicméně s dvěma variantami zápisu, jelikož kromě čevabčiči lze psát i čevapčiči.
 Komentáře
Reklama