Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Vdolky recept: s povidly jsou neotřelou klasikou. Pochutnejte si na těch tradičních či jejich odlehčenější verzi

Před 2 měsíci
Vdolky zná každý přinejmenším ze školní jídelny, kdy se podávaly navrchu pomazané povidly a s kopečkem smetany či tvarohu. S tímto pokrmem kuchařky u dětí nikdy nešláply vedle. Sice jde o kalorickou bombu, ale čas od času si člověk rád zahřeší. Jestliže vás tedy zrovna honí mlsná, můžete si jimi osladit život s pomocí našich receptů. A pokud byste přece jen kvůli blížící se plavkové sezoně váhali, vyzkoušejte jejich odlehčenější verzi. Jako vdolek se nazývá pečivo z kynutého těsta mající kulatý tvar. Přestože se může zdát, že jeho příprava je dosti jednotvárná, není tomu tak. Způsob přípravy vdolků se různí v čase i napříč regiony. Často se konzumovaly i slané a přikusovaly k polévce nebo omáčce. Dělávaly se při různých svátečních příležitostech nebo o nedělích.
 Komentáře
Reklama