Batáty recept: vybrat si můžete z hranolek, pyré nebo polévky. Batáty ale lze připravit i nasladko
Před 1 měsícem
Batáty jsou sladké brambory se silnějším středem a užšími konci. Nabývají různých tvarů, velikostí a barev, mohou být zbarveny do červena, hněda, bíla, ale i fialova. Připravit se dají na mnoho způsobů, můžete z nich stvořit polévku, přílohu, sladký dezert nebo třeba chutnou svačinu v podobě hranolek s dipem. Batáty pocházejí z Ameriky, své čestné místo mají na tabuli o Dni díkůvzdání. V Japonsku se pak považují za oblíbené pouliční jídlo pečené batáty známé pod názvem yaki-imo. V Koreji se pod označením goguma-mattang skrývají zase karamelizované batáty. Stále populárnější se ale stávají i v naší zemi, na batáty recept bývá navíc velmi snadný na přípravu.