Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Holandský řízek recept: šťavnatá pochoutka z mletého masa a sýra. Dá se smažit i péct v troubě

Před 1 měsícem
Jeho název může být matoucí, ale holandský řízek je čistě česká specialita. Připravuje se ze směsi tučného mletého masa, které se nechá odležet ve smetaně, a nastrouhaného sýra. Solí se a pepří jen trochu, takže ve finále je hodně jemný. Holandský řízek se většinou smaží na rozpáleném tuku, ale pokud chcete, můžete ho klidně upéct v troubě nebo horkovzdušné fritéze. Křupavý trojobal, ve kterém se ukrývá šťavnaté maso zjemněné smetanou a pořádnou dávkou sýra. Holandský řízek se začal v tuzemské kuchyni objevovat po druhé světové válce, kdy byl vnímán spíše jako sváteční jídlo. Postupně se rozšířil do jídelen a restaurací. Můžete si ho zkusit připravit doma sami.
 Komentáře
Reklama