Žemlovka s jablky recept: hlavní je mít staré pečivo. Obyčejně se dělá z rohlíků, ale můžete využít i celozrnné
Před 1 měsícem
Žemlovka, chcete-li zemlbába, patří mezi typická česká jídla. Tato sladká dobrota je jednoduchá na přípravu, suroviny na ní má navíc většina z nás v kuchyni vždy po ruce. Základ tvoří jablka a bílé pečivo namočené ve směsi z mléka a vajíčka. O něco zdravější verzi žemlovky si lze připravit z celozrnného pečiva a nízkotučného mléka. Jedná se o jídlo vzniklé z nutnosti, kdy bylo zvykem vše spotřebovávat, a tak aby staré pečivo nepřišlo vniveč, vymyslela se žemlovka. Stěží se najde někdo, kdo by ji v dětství u babičky nejídával, babiččina žemlovka navíc vždy provoněla celý byt. Ať už vám u této sladké dobroty vytane na mysli jakákoli vzpomínka, nelze žemlovce upřít, že dosytosti zasytí a je rychlá na přípravu.