Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Vepřová panenka recept: lze udělat v troubě i na grilu. Jde o nejzdravější část vepřového masa s minimem tuku

Před 22 dny
Vepřová panenka je sice dražší, její koupě se ovšem rozhodně vyplatí. Jedná se o nejlahodnější a nejjemnější část vepřového masa, které je bohaté na bílkoviny a vitamíny skupiny B. Z minerálů se v ní pak nachází železo a zinek. Díky její neutrální chuti je navíc možné panenku kombinovat s různými bylinkami a kořením. Zkusit z ní můžete třeba roládu nebo si ji udělat s pepřovou omáčkou. Vepřovou panenku měli v oblibě již ve středověku, často se objevovala na královských hostinách. Lidé vyznávající jistá náboženství si na ni ovšem musí nechat zajít chuť, vepřové maso nesmí jíst židé ani muslimové. To u nás ovšem neplatí. Zde se nejčastěji podává vepřová panenka jako minutka, jde totiž o maso rychlé na přípravu.
 Komentáře
Reklama