Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Roštěná recept: pečená a dušená roštěnka vyžaduje hodně času. Maso ale bude díky tomu krásně měkké

Před 20 dny
Pečená hovězí roštěná na cibulovém základu podávaná s rýží nebo bramborem platila v 80. letech za jednu z největších pochoutek, jakou jste mohli v restauracích ochutnat. Dodnes se jedná spíše o sváteční jídlo, protože roštěnec patří mezi nejkvalitnější kousky hovězího masa. Jemné a chuťově výrazné maso je ale důležité správně nakrájet, naklepat a dusit nebo péct dostatečně dlouho. Roštěná bývá pěkně prorostlá tukem a platí za opravdu delikátní maso. Rozhodně se ale nejedná o maso, které byste snadno připravili jako minutku. Klasická pečená roštěná potřebuje péct v troubě více než 2 hodiny, aby krásně změkla. Při dušení ve výpeku na pánvi se tento interval zkrátí asi o 30 minut. I tak ale počítejte s tím, že musíte s přípravou slavnostního pokrmu začít s předstihem. Opravdu se to ale vyplatí, protože se vám bude rozpadat na jazyku.
 Komentáře
Reklama