Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Zelňačka recept: s klobásou, ale i tofu. Bohatá je především na vitamín C a K

Před 7 dny
Zelňačku si buď zamilujete, nebo ji dále nevyhledáváte. Často se lze setkat s tím, že lidem vadí její charakteristický zápach. Minimálně kvůli všem v ní obsaženým živinám a množství vlákniny byste ho však měli přetrpět. Zelňačka představuje vydatné jídlo s nízkým počtem kalorií, které za chladnějšího počasí nejen zahřeje, ale i posílí vaši imunitu. Zelňačka se v Česku vaří už od nepaměti. Důvod je prostý, zelí a cibule tvořily základ stravy zdejšího obyvatelstva. Často se do ní přidávají také brambory, ty je ovšem lepší vařit zvlášť, jelikož kyselé prostředí polévky způsobuje, že i po delším vaření budou brambory tvrdé. Lépe zároveň chutná až další den, ideální je si ji tedy připravit večer předtím, než ji zamýšlíte spořádat.
 Komentáře
Reklama