Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Hlíva ústřičná recepty: výborný je z ní guláš. Navíc obsahuje množství niacinu prospěšného pro nervový systém

Před 2 dny
Hlíva ústřičná představuje ideální náhradu masa. Je ji možné připravit na různé způsoby, můžete ji přidat třeba do omáček, polévek, orestovat ji jako přílohu nebo si s ní uvařit těstoviny. Jejím přidáním lze běžná jídla značně nutričně obohatit, nachází se v ní totiž množství vlákniny, niacinu, vitamínu D a beta-glukany. Hlíva ústřičná je jedlou houbou rostoucí zejména na odumřelém nebo rozkládajícím se dřevě v lesích mírného či tropického pásu. V tradiční medicíně má své místo již po staletí, věda se o ni však začala zajímat teprve v posledních desetiletích. Vyhledávanou ingrediencí se stala i v kulinářství, přičemž zvláště si jí cení v Číně, která je jejím největším světovým producentem.
 Komentáře
Reklama