Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Cuketa recept: můžete ji nastrouhat do bramboráků i sladké buchty. Zdravá zelenina má opravdu pestré využití

Před 1 dnem
Cuketa je vyšlechtěný kultivar tykve obecné, který se snadno pěstuje a rychle roste. Nejchutnější jsou mladé plody do 25 centimetrů, které není nutné loupat. Cukety je možné grilovat, připravovat z nich omáčky, přílohy či bramboráky. Některé hospodyňky je také strouhají do těst na perník, brownies nebo bábovku, protože jim zajistí vláčnost. Cuketa představuje v tuzemské kuchyni mimořádně populární zeleninu. Její pěstování je snadné, proto ji najdete na mnoha zahrádkách. Velkou výhodu má také ve variabilním použití – můžete ji nastrouhat do bramboráků, upéct jako hranolky, ogrilovat nebo nastrouhat do sladkého koláče. Fantazii se meze nekladou. Cukety navíc nepřebijí chuť ostatních surovin a těstům dodají na vláčnosti.
 Komentáře
Reklama