Zavřít
VisitChef

VisitChef

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje VisitChef
  • VisitChef

    Tři hvězdy MICHELIN a co teď? Být lepší než předchozí večer - restaurace Zén

    Před 3 dny
    Singapurská pobočka Björna Frantzéna, muže, který si vybudoval reputaci na posouvání hranic dobrého jídla, není zdaleka jen klonem svého stockholmského sourozence. Je to živoucí, dýchající, vlastní entita, kterou utvářejí ruce a mysl šéfkuchařů Toraika Chua a Martina Öfnera. Tedy dvou mužů, kteří chápou, že tři hvězdy MICHELIN nejsou jen oceněním, ale také očekáváním, každodenní výzvou být lepší než předchozí večer.
     Komentáře
  • VisitChef

    Cesta za agáve: Pilotní večer plný tequily, mezcalu a výjimečných koktejlů

    Před 5 dny
    O destilátech z agáve mluvil Zdeněk Kaštánek nedávno v rozhovoru pro magazín VisitChef jako o nápoji, který si právem žádá pozornost každého barmana i hosta. Tentokrát jsme se s ním a několika barmany vydali po pražských barech, kde nás nechal nahlédnout do bohatství mexických destilátů. Pilotní večer projektu Cesta za agáve byl nejen oslavou tradičního řemesla, ale i poctou koktejlům, které z těchto destilátů vznikají.
     Komentáře
  • VisitChef

    Zlatá Praha na startovní čáře. Měla to někdy legendární restaurace ve slavném hotelu těžší?

    Před 10 dny
    Po letech očekávání se na gastronomickou mapu hlavního města vrací ikonické jméno – Zlatá Praha. V nejvyšším patře nově zrekonstruovaného hotelu Fairmont Golden Prague byla otevřena restaurace, která už na první pohled nezapře vysoké ambice. Panoramatický výhled na Pařížskou ulici, Staré Město i Vltavu, exkluzivní interiér a tým zkušených profesionálů v čele s Marošem Jamborem a Romankou Zelinovou. Přesto, nebo právě proto to nebude mít jednoduché.
     Komentáře
  • VisitChef

    Fenomén jménem Spritz: styl, chuť a zážitek

    Před 12 dny
    Spritz je drink, který vás nenutí zpomalit – ale stejně to uděláte. Osvěžující, perlivý a chuťově vyvážený tak, jak si nejen letní chvíle zaslouží. Dokonalý a stylový společník pro jakékoliv okamžiky. Ať už si chcete vychutnat rozhovory s přáteli, západy slunce na terase, nebo máte malé či velké důvody k oslavě.
     Komentáře
  • VisitChef

    Nikka cocktail challenge: Tea-Ball

    Před 17 dny
    V koktejlovém seriálu japonské legendy Nikka a magazínu VisitChef, ve kterém vybraní barmani připravují originální koktejly, dnes představujeme drink Františka Říhy ze Sky Baru 18 Hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.
     Komentáře
  • VisitChef

    Ve věku 60 let náhle zemřel slavný šéfkuchař Jonnie Boer z trojhvězdové michelinské restaurace De Librije. Učil se u něj Knedla i Forejt

    Před 18 dny
    Ve středu 23. dubna zemřel jeden z nejvýznamnějších nizozemských šéfkuchařů Jonnie Boer. Bylo mu 60 let. Příčinou úmrtí byla plicní embolie. Smutnou zprávu potvrdila nizozemskému deníku De Telegraaf jeho manželka a dlouholetá partnerka Thérèse Boer.
     Komentáře
  • VisitChef

    MAKRO Czech Gastro Fest 2025: Dva dny plné chutí, rekordní účast a kuchařské špičky na jednom místě

    Před 19 dny
    Třetí ročník největší gastronomické události v České republice přinesl rekordní návštěvnost, prvotřídní kulinářské show, inspirativní odborné diskuze a premiérové udělení ceny za celoživotní přínos české gastronomii. Pražské O2 universum hostilo 16 000 návštěvníků, více než 200 odborníků, světové i domácí šéfkuchaře a stovky partnerů. MAKRO Czech Gastro Fest 2025 tak potvrdil své výsadní postavení na české gastronomické scéně.
     Komentáře
  • VisitChef

    Česko má šanci na revoluci v balení alkoholu: ecoTOTE by mohl snížit odpad až o 95 procent a přinést úspory pro bary i planetu

    Před 19 dny
    Představte si, že byste mohli kouzelným proutkem odstranit až 95 procent všech obalových materiálů při distribuci alkoholu do restaurací, barů a hotelů. Zároveň ušetřit provozovatelům 5–15 procent nákladů. Říkáte si, že to není možné? Je – a možná tato možnost bude brzy realitou i v Česku.
     Komentáře
  • VisitChef

    Do finále české World Class 2025 postoupilo 12 nejlepších barmanů – rozhodovalo se v baru Forbína

    Před 24 dny
    Pražský bar Forbína se během tří dubnových dnů stal dějištěm letošního semifinále prestižní barmanské soutěže World Class. Nešlo však jen o drinky – šlo o příběhy, emoce a techniku, která posouvá hranice současného bartendingu. Téma Industry Legends vyzvalo soutěžící k vytvoření dvou koktejlů inspirovaných barmanskou legendou – jednou z minulosti, druhou ze současnosti – s použitím ginu Tanqueray No. Ten. Výsledkem bylo dvanáct finalistů, kteří se nyní připravují na červnové národní finále.
     Komentáře
  • VisitChef

    Netradiční a delikátní: barmani z pražské Almy připravili světové koktejly

    Před 26 dny
    Že se Alma, sídlící kousek od pražské Národní třídy, stala vyhledávaným podnikem také pro své koktejly, je už známou věcí. Hosté sem pravidelně chodí na drinky, kterými barmani reagují na trendy světové barové scény, a propůjčují nápojům svůj originální rukopis. Nedávno tamní barmanské osobnosti, v čele s Pavlem Sochorem a Matoušem Bočkem, představily zbrusu nové menu, které patří k nejprogresivnějším na české barové scéně. Představujeme vám některé z nich.
     Komentáře
  • VisitChef

    Vinařství Pieropan – tradiční rodinný podnik s výjimečnými víny

    Před 1 měsícem
    Azienda Agricola Pieropan, jedno z nejrespektovanějších vinařství v oblasti Soave, byla založena rodinou Pieropan v roce 1890. Jejich filozofie spočívá v kombinaci vysoké kvality pěstovaných hroznů, inovativních technologií a respektování tradičních vinařských metod v této historické italské oblasti. V průběhu čtyř generací se vinařství vyvinulo v symbol vynikající kvality, jehož vína jsou vyhledávaná na celém světě.
     Komentáře
  • VisitChef

    Jeho veličenstvo britský gin. Na návštěvě v Bombay Sapphire

    Před 1 měsícem
    Tak toto je ideální zážitek pro milovníky ginu! Adresa: Laverstoke Mill necelých 100 kilometrů od Londýna; gin: v modré láhvi – krásně suchý, voňavý Bombay Sapphire; průvodce: ambasador Sam Carter. Cíl: genialita ginu typu London Dry, koktejly a byliny.
     Komentáře
  • VisitChef

    Legendární Bar and Books je domovem rumu Brugal. A brzy taky otevře na nové adrese

    Před 1 měsícem
    Chvíli se o tom v barmanských kruzích mluvilo, pak to přítomnost jednoho z nejlepších barmanů světa Adriána Michalčíka potvrdila – rum Brugal má nově v Praze elegantní a reprezentativní spot. Stal se jím slavný Bar and Books, který v posledních letech vede výborný Michal Ďuriník.
     Komentáře
  • VisitChef

    Vietnamská kuchyně na nejvyšší úrovni. Taro je špičkou v českém gastru

    Před 1 měsícem
    Měli jste rádi původní Taro? V tom případě vás na nové adrese restaurace bratrů Khanh a Giang Ta uchvátí. Taro přestěhované na Národní třídu je mnohem silnějším zážitkem a potvrzuje, že patří do centra dění i metropole.
     Komentáře
  • VisitChef

    Ryzlink – královská odrůda, která nezklame. Zde jsou tři vinařství, která posunula tuto odrůdu na vyšší úroveň

    Před 1 měsícem
    Ryzlink rýnský patří mezi nejvýznamnější odrůdy bílých vín a dlouhodobě si drží status krále mezi nimi. Jeho unikátní schopnost reflektovat terroir, výjimečná aromatika a variabilita jej činí jedním z nejvšestrannějších vín na světě. Ať už hledáte osvěžující letní víno, elegantního společníka ke gastronomii, či investici do vína s dlouhým potenciálem zrání, Ryzlink nikdy nezklame. Jeho všestrannost jej staví na piedestal mezi milovníky vína i someliéry.
     Komentáře
  • VisitChef

    Gin z Dominikánské republiky? V koktejlu vás příjemně překvapí

    Před 1 měsícem
    Karibský gin – jak vám to zní? A je tu hned několik dalších důvodů, proč je CERO2 gin bezesporu lákavý. Jeho základem je totiž cukrová třtina a navíc se vyrábí podle zásad udržitelnosti. No a v koktejlech chutná samozřejmě perfektně.
     Komentáře
  • VisitChef

    Dezerty "až" na prvním místě

    Před 1 měsícem
    Jsou jídelníčky pouze s dezerty pomíjivým módním výstřelkem, nebo začátkem něčeho mnohem většího? Zasáhne tato vlna širší publikum nebo budeme stále odsouzeni za takovou nabídkou cestovat přes půl kontinentu?
     Komentáře
  • VisitChef

    Znáte asijskou rostlinu Pandan? Exotický likér z ní rozzáří váš drink

    Před 1 měsícem
    Pandan znají v jihovýchodní Asii už po staletí. Tamní obyvatelé totiž tuto rostlinu využívaní při vaření a pití, využívají tak její jemnou, sladkou vůni. Tam ale náš příběh pouze začíná. Na scénu vstupují Nico de Soto a Gabriel Boudier – oba světoví baroví odborníci, kteří zamíchali kartami. A pro Česko pak vyprávění pokračuje ve stylovém pražském Monkey Baru.
     Komentáře
  • VisitChef

    Vítězka za barem, objevitelka v palírně. S Carolou Urru na cestě za skotskou whisky

    Před 2 měsíci
    První místo v barmanské soutěži se značkami Glengoyne a Smokehead, jejíž finále se odehrálo na Whisky Life! Prague 2024, obsadila Carola Urru se svým koktejlem Unruly. „Tekutá svíčková“, jak by se dala popsat chuť drinku, jí vynesla nejen uznání poroty, ale také příležitost vydat se prozkoumat svět whisky přímo k jejímu zdroji – do Skotska. Během pětidenní cesty navštívila renomované palírny a nasála atmosféru tamní barové scény. To je ale jen část zážitků, které na ni ve Skotsku čekaly.
     Komentáře
  • VisitChef

    V Bratislavě se bude „zrcadlit“ 28 TOP barů z celého světa. Hostit je bude Mirror Hospitality Expo

    Před 2 měsíci
    Vrcholná středoevropská barshow Mirror Hospitality Expo se vrací a již potřetí bude hostit špičku světové barové scény – 5. až 6. května 2025 v hotelu Radisson Blue Carlton v centru Bratislavy. Dvoudenní akce nabídne směs vzdělávacích zážitků, originální místní značky, ochutnávky jídel i nápojů a hostování zástupců světových barů, kteří budou pro hosty připravovat své koktejly.
     Komentáře
  • VisitChef

    Vynikající Barbera a špičkové Barolo: Vinařství Giuseppe Principiano ve svých vínech pojí tradici a moderní přístup

    Před 2 měsíci
    Francesco představuje čtvrtou generaci vinařské rodiny a se svým otcem Giuseppe ve vinařství Giuseppe Principiano dělají vysoce ceněná vína, jakými jsou Barolo, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo a Dolcetto d’Alba.
     Komentáře
  • VisitChef

    Dočkáme se: Česko bude mít vlastního průvodce Michelin Guide už v roce 2025

    Před 2 měsíci
    „Poprvé představíme celostátní výběr nejlepších restaurací Michelin Guide i mimo Prahu, rozšíříme ho na celé Česko,“ zní z centrály prestižního průvodce a zbrusu nový bedekr slibují zveřejnit ještě v tomto roce. Inspektoři navštěvují podniky v celé zemi a nezapomínají ani na lyžařská střediska nebo vinařské oblasti.
     Komentáře
  • VisitChef

    Snídaně s výhledem na pražské střechy

    Před 2 měsíci
    Pokud jste milovníky skvělých snídaní a zároveň chcete zažít unikátní atmosféru, která nabízí krásný výhled na střechy metropole, pak je Fly Vista tím pravým místem pro vás. Tento moderní podnik umístěný na střeše slavné budovy obchodního domu Máj nejenže nabízí výjimečné gastronomické zážitky, ale i jedinečný výhled na historické jádro Prahy, což činí každou návštěvu naprosto nezapomenutelnou. Pro ty, kteří rádi začínají svůj den kvalitní snídaní, nabízí Fly Vista pestrou a rozmanitou nabídku, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Nejen jídlem je člověk živ Restaurace Fly Vista není jen o skvělém jídle, ale také o atmosféře. Podnik je umístěn v posledním patře zrekonstruované budovy, což návštěvníkům umožňuje vychutnat si svou snídani s nádherným panoramatem městských střech, historických památek a moderní architektury. Ať už sedíte u okna, nebo na venkovní terase, každé sousto vaši snídaně je doprovázeno pohledem na město, které se pomalu probouzí.
     Komentáře
  • VisitChef

    Michelin Guide udělil první veganské restauraci ve Velké Británii michelinskou hvězdu

    Před 2 měsíci
    Restaurace Plates London v Shoreditchi se zapsala do historie jako první veganský podnik ve Velké Británii, který získal michelinskou hvězdu. Prestižní ocenění, které bylo vyhlášeno na slavnostním ceremoniálu Michelin Guide Great Britain and Ireland v Glasgow, je především uznáním inovativního přístupu šéfkuchaře Kirka Hawortha k rostlinné stravě.
     Komentáře
  • VisitChef

    Le Petit Beefbar au Grand Café aneb proč by (ne)měl hoteliér Šroubek radost

    Před 2 měsíci
    Poslední záchvěvy zimy, prodíráme se Václavským Václavákem, je tu moc člověků a je nám do breku, v jakém je to náměstí stavu. Míříme do bývalého Grandhotelu Evropa a těšíme se, co si pro nás hotelový řetězec Marriott pod značkou W Prague po šestileté rekonstrukci připravil.
     Komentáře
  • VisitChef

    Chef’s Dinner v Makro akademii tentokrát pod taktovkou Jimmiho Erikssona

    Před 2 měsíci
    Jedenáctý ročník prestižní gastronomické události Chef’s Dinner opět spojil špičkové české i zahraniční šéfkuchaře při výjimečné večeři, která představuje vrchol kulinářského umění.
     Komentáře
  • VisitChef

    Talentované ženy v gastru už popáté podpoří barmanské stipendium od Double Dutch

    Před 2 měsíci
    Je tomu už pět let, co dvojčata Joyce a Raissa de Haasovy, zakladatelky a tváře značky Double Dutch svým programem Double Dutch Female Bartending Scholarship podporují ženy z gastra. A mnozí akci považují za přelomovou. Letošní pátý ročník se z Velké Británie rozšiřuje také do Česka, Belgie, Finska na Kypr, do Číny a Maďarska.
     Komentáře
  • VisitChef

    Legendární gin Tanqueray nově opíjí pouze chutí, alkoholem ne

    Před 2 měsíci
    Patří k nejslavnějším a nejrespektovanějším ginovým značkám světa, vyhledávají ho barmani i hosté barů, díky nezaměnitelné směsi bylin je lídrem prémiové kategorie. Třeba v reportu Drinks International pro rok 2025 se gin Tanqueray umístil na prvním místě v kategorii Best Selling a právem potvrdil svoji výjimečnost a oblibu mezi barmany. Teď přichází Tanqueray s nealkoholickou verzí. Máme pro vás recepty a informace, jak si novinku užít co nejlépe.
     Komentáře
  • VisitChef

    Pražský Monarch je místem, kam se sjíždí znalci vín z celého světa

    Před 2 měsíci
    Praha má wine turismus v krvi. Stejně, jako si gurmán ve zvolené destinaci vybírá restaurace podle menu, které v nich chce ochutnat, je na tom podobně i znalec vín. Ten vybírá místo nejenom na základě jídel, ale také dle nabídky vín, která mu tam budou k dispozici. V Praze je takových míst hned několik.
     Komentáře
  • VisitChef

    Prémiový zážitek s whisky má v Česku další level. The Blend se Zdeňkem Kortišem dostává nový, ještě exkluzivnější nádech

    Před 3 měsíci
    Milovníci whisky, ale nejen oni, se mají na co těšit. Pokud bychom tuto událost nazvali degustací, ani zdaleka bychom nenaplnili její význam a charakter. Jestliže jste se už setkali s akcí The Blend, kterou vede jeden z největších znalců whisky v Česku, Zdeněk Kortiš, tak víte, kam míříme. Ovšem dnes vám představíme The Blend Premium!
     Komentáře
  • VisitChef

    Tomáš Karpíšek: Inspirujeme se od Japonců, jak pečovat o českou kuchyni

    Před 3 měsíci
    Tomáš Karpíšek zvládá být tváří zásadní české gastronomické skupiny Ambiente, které je spolumajitelem, navzdory tomu, že na první pohled působí introvertně. Sám se dnes cítí být především konzultantem a systém Ambiente nazývá partnerským franchisingem. „Ambiente je v nejlepší kondici, v jaké kdy bylo. Pokud Michelin Guide nedorazí do Česka teď, určitě dorazí později,“ říká v rozhovoru pro VisitChef.
     Komentáře
  • VisitChef

    Večer, na který se nezapomíná: Knihu The Cocktail Balance 2.0 pokřtili slavní barmani z celého světa

    Před 3 měsíci
    30. ledna 2025 byla světu oficiálně představena druhá kniha Stanislava Harciníka The Cocktail Balance 2.0. Na akci do Mirror Baru v bratislavském hotelu Carlton přijelo 11 mezinárodně úspěšných slovenských barmanů, kteří se zároveň v knize objevují. Večer byl současně vzácnou příležitostí pro mnohé hosty z celého světa oslavit slovenský barmanský odkaz.
     Komentáře
  • VisitChef

    Přivézt pouze to „lepší“ víno

    Před 3 měsíci
    Mít takto atraktivní portfolio vín se nepoštěstí každé firmě, ať se snaží sebevíc. Vinařství a vína, která se vyplatí do Česka dovážet a která za to stojí i kvalitou, jsou už často rozebraná. Na lednové degustaci „premiéři“, tedy zástupci dovozce Premier Wines & Spirits, předvedli velmi ambiciózní selekci podle klíče – základní vína nechat doma a představit pouze vyšší řady.
     Komentáře
  • VisitChef

    Šéfkuchař Jan Knedla si letošní Gault&Millau „ukradl“ pro sebe. Do průvodce se napoprvé dostaly restaurace ze všech krajů

    Před 3 měsíci
    Slavný gastronomický průvodce Gault&Millau má za sebou v Česku premiéru, v rámci které ocenil restaurace i samotné šéfkuchaře. V kuchařské obci první česká verze vzbudila emoce.
     Komentáře
  • VisitChef

    Becher´s Bar má nové originální koktejlové menu. Stojí za to si na něj zajít

    Před 3 měsíci
    Před několika dny představené menu Mé první vzpomínky, čili Initial Experiences, má podle slov předního českého barmana Vítězslava Ciroka probudit zapomenuté myšlenky a rozpoutat zajímavé debaty hostů. Každý drink je mostem mezi minulostí a přítomností. Barmani na něm pracovali déle než šest měsíců.
     Komentáře
  • VisitChef

    Šéfkuchař Jan Knedla si letošní Gault&Millau „ukradl“ pro sebe. Do průvodce se napoprvé dostaly restaurace ze všech krajů

    Před 3 měsíci
    Slavný gastronomický průvodce Gault&Millau má za sebou v Česku premiéru, v rámci které ocenil restaurace i samotné šéfkuchaře. V kuchařské obci první česká verze vzbudila emoce.
     Komentáře
  • VisitChef

    V Itálii na kafe. Italové prezentují svou legendární kávu s elegancí a vášní

    Před 3 měsíci
    Jaké chutě vás na první dobrou napadnou, když se řekne Itálie? Rajčata a skvělé těstoviny? Prosciutto či mozzarella na pizze? Nebo vůně a chuť tradiční kávy? Sedět či chvíli postát v klasické italské kavárně, pozorovat kolem sebe ruch a život, rozhovory spojené s přirozenou gestikulací, užít si ten konkrétní moment… Na tomto okamžiku Italové vědomě či podvědomě pracují už po staletí. Je to jejich součást, stejně jako výrazná gesta nebo dodržování tradic. Navštívili jsme rodinnou firmu Caffè Vergnano, která o tradicích i kávě ví mnoho. Je to doslova její poslání.
     Komentáře
  • VisitChef

    Barmanský rok začne letos 30. ledna. Zahájí ho křest knihy The Cocktail Balance 2.0

    Před 3 měsíci
    Za účasti mezinárodně uznávaných slovenských barmanů a dalších vlivných osobností slovenského barmanství a gastronomie proběhne v bratislavském Mirror Cockail Baru na konci ledna oficiální křest výpravné a praktické knihy. Ta posouvá slovenské barmanství opět o kus dál.
     Komentáře
  • VisitChef

    Chceme světu ukázat, že je možné vařit na trojhvězdové úrovni a přitom používat pouze zeleninu

    Před 3 měsíci
    Velký moment a pro nás unikátní událost – uprostřed degustační večeře v jedné z nejslavnějších restaurací světa Eleven Madison Park nás pozval přímo do kuchyně Dominique Roy, pravá ruka legendárního šéfkuchaře Daniela Humma a také Chef de Cuisine slavného newyorského podniku. Míjíme stoly a míříme přímo za číšnicí, která nám pozvánku vyřídila. Restaurace je samozřejmě zaplněná, všude je vidět pohyb. Michelinská trojhvězda funguje perfektně. Když hosté povečeří a stůl a následně i restauraci opustí, začne příprava stolu pro další hosty. Přecházíme z veřejné části do té privátní a rozhovor natáčíme přímo v kuchyni Eleven Madison Park.
     Komentáře
  • VisitChef

    Restaurace Symbols: symboly, líbivky a všude drobky

    Před 3 měsíci
    Doporučení, rezervace a žádné očekávání. Tak proběhl výběr nového podniku pro první recenzi tohoto roku. Kuchyně v Symbols prý propojuje dvě odlišné gastronomické sféry: casual street food a fine dining. Tu první sféru z rukou šéfkuchaře Václava Kršňáka, který zběhl z karlínského "Króčka", známe dobře, jak mu jde fine dining, jsme chtěli zjistit.
     Komentáře
  • VisitChef

    Očekávejte špičkovou kuchyni a ikonický brutalismus. Pětihvězda Fairmont Golden Prague otevře letos na jaře

    Před 3 měsíci
    Centrum Prahy se chystá na významnou událost – otevření ikony, pětihvězdičkového hotelu Fairmont Golden Prague. Hosty přivítá ve 320 stylových pokojích, nebude chybět rozsáhlé spa a fitness centrum, gastroprovozů má být v komplexu hned několik. Pražský Fairmont má být únikem z velkoměstského ruchu. Restaurace Zlatá Praha, kterou povede šéfkuchař Maroš Jambor, bude pomyslnou třešničkou na dortu.
     Komentáře
  • VisitChef

    I výběr hudby v restauracích je věda

    Před 4 měsíci
    Majitelé restaurací více než kdy jindy přemýšlejí o hudbě, která hraje z jejich reproduktorů. A někdy se obracejí na odborníky.
     Komentáře
  • VisitChef

    Lidé mi říkali, abych se šla zabít aneb Ze života veganských restauratérů

    Před 4 měsíci
    Restaurace po celých Spojených státech se potýkají s problémy a zdá se, že oblíbené veganské instituce končí jedna za druhou. Co se děje? A lze je zachránit? Mluvili jsme s americkými restauratéry, abychom to zjistili.
     Komentáře
  • VisitChef

    Rumy, které vás zvou do tropického ráje, mohou znamenat dokonalý chuťový zážitek

    Před 4 měsíci
    Mnozí z nás by v lednu rádi cestovali za příjemnějším klimatem, než nám střední Evropa na začátku roku nabízí. A právě rum je nápoj, který v sobě skrývá příběhy vzdálených tropických ostrovů, sluneční paprsky a hřejivé večery. Každý rum je unikátním ztělesněním místní tradice, vybraných surovin a umění destilace. Ať už jste zkušený znalec, nebo teprve začínáte svou cestu světem rumů, výběr správného typu dokáže přinést nezapomenutelný zážitek. Představujeme několik velmi zajímavých rumů, které vás zavedou na exotická místa a odhalí bohatství tamních chutí.
     Komentáře
  • VisitChef

    To maso vypadá fakt divně - nová kampaň Veganuary zpochybňuje zavedené (ne)pořádky

    Před 4 měsíci
    Veganuary je organizace, která povzbuzuje a podporuje lidi, aby na měsíc leden odstranili ze svých talířů živočišné produkty. V roce 2024, více než deset let po svém založení, iniciativa oznámila svůj dosud nejlepší rok s 1,8 milionem přihlášených členů po celém světě.
     Komentáře
  • VisitChef

    Světový gastro průvodce Gault&Millau přijde do Česka už v lednu a ocení nejlepší restaurace

    Před 4 měsíci
    Začátkem příštího roku se vybrané podniky budou moci pochlubit jednou či více čepicemi – symbolem prestižního ocenění, které inspektoři francouzského průvodce udělují těm nejlépe hodnoceným restauracím. Vydání české verze příručky Gault&Millau se chystá na 28. ledna 2025 a její obsah se neomezí pouze na hlavní město. Inspektoři zavítali také do ostatních krajů a hodnotili i food trucky.
     Komentáře
  • VisitChef

    Rumový rozhovor, který vznikal v mystickém údolí El Salvadoru: Cihuatán je ztělesněním mayských legend, říká master blender Gabriela Ayala

    Před 4 měsíci
    Legenda vypráví, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, která tamní půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě tyto dva elementy dnes tvoří klíčové ingredience rumů Cihuatán. „Mým úkolem je zachytit aroma a chuť, které danou legendu reprezentují,“ vysvětluje Gabriela Ayala v unikátním dokumentu a rozhovoru pro VisitChef.
     Komentáře
  • VisitChef

    Rumový rozhovor, který vznikal na ostrově El Salvador: Cihuatán je ztělesněním mayských legend, říká žena – master blender Gabriela Ayala

    Před 4 měsíci
    Legenda vypráví, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, která tamní půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě tyto dva elementy dnes tvoří klíčové ingredience rumů Cihuatán. „Mým úkolem je zachytit aroma a chuť, které danou legendu reprezentují,“ vysvětluje Gabriela Ayala v unikátním dokumentu a rozhovoru pro VisitChef.
     Komentáře
  • VisitChef

    Skotský ostrov Arran rodí whisky, díky které je vidět, jak kategorie roste

    Před 4 měsíci
    Ostrov Arran, známý také jako „Skotsko v kapesním vydání", nabízí rozmanitost krajiny i chuti. Toto místo se pyšní horami, plážemi a divokou přírodou. Mimo whisky je ideálním místem pro turistiku, cyklistiku a golf s neuvěřitelným počtem hřišť na malém ostrově. Nás ale dnes bude zajímat právě whisky, která je po ostrově pojmenována.
     Komentáře
  • VisitChef

    Vánoce se Champagne Deutz. Tradici a eleganci reprezentuje již přes 180 let

    Před 4 měsíci
    Ročník 2013 byl pro oblast Champagne výjimečný svou pozdní sklizní, která připomíná události minulého století. I proto letos slavíme Vánoce s výjimečným champagne Amour de Deutz 2013.
     Komentáře
  • VisitChef

    Kašpárek s Kominkem navařili nové menu. Jak chutná 420 restaurant rok po otevření?

    Před 4 měsíci
    Je to neuvěřitelné, ale skutečně je to už rok, co otevřela v Praze přímo na Staroměstském náměstí restaurace s příznačným názvem 420. Tvář a dobré jméno jí propůjčil jeden z nejrespektovanějších kuchařů v Česku Radek Kašpárek, který spolu s tamním šéfem kuchyně Markem Kominkem před pár dny představili nové menu. Jak vypadá a co si ve 420 objednat?
     Komentáře
  • VisitChef

    Tam, kde se značka stává symbolem. Na návštěvě v Martini

    Před 5 měsíci
    Pessione, malebná vesnice v oblasti Piemonte na severozápadě Itálie, je domovem jednoho z nejlegendárnějších jmen v historii výroby vína a nápojů. Casa Martini, centrum značky, která se proslavila svým italským šumivým vínem – proseccem, je místem, kde se snoubí dlouhá tradice s moderními technologiemi. Dnes vás zveme na exkluzivní prohlídku tohoto ikonického místa, kde vznikají vermuty a prosecco Martini.
     Komentáře
  • VisitChef

    Zimní sezona je zahájena. Peci pod Sněžkou vévodí luxusní vodka a koktejly

    Před 5 měsíci
    Jeden z nejlepších hotelů Krkonoš, Aparthotel Svatý Vavřinec, nově otevřel Après-ski bar Grey Goose by Vavřinec. Toto místo nelze minout, naopak - budete se sem pro skvělé drinky často vracet!
     Komentáře
  • VisitChef

    Kuchaři a sommelieři v čele s Jakubem Přibylem vybrali pro Fuck Cancer za jeden večer 331 000 korun

    Před 5 měsíci
    RAKO – VÍNO – akce, která se zaměřila nejen na téma fine diningu, proběhla 28. listopadu v prostorách makro akademie. Menu připravené profesionálním týmem kuchařů makro akademie pod vedením Dominika Unčovského bylo doprovázeno světovými víny napárovanými předními českými sommeliery.
     Komentáře
  • VisitChef

    Silvestr ve velkém stylu Great Gatsby. Na střeše Máje se pro jednu noc otevře House of Fun

    Před 5 měsíci
    Hosté výjimečné noci se mají připravit na jedinečný zážitek, který vyrazí dech. Rooftop Restaurant, Cocktail & Champagne bar FLY VISTA slibuje nezapomenutelnou silvestrovskou oslavu s tématem Great Gatsby – noc plnou elegance, šarmu a neodolatelné atmosféry.
     Komentáře
  • VisitChef

    Železný Mike Tyson investuje do sítě veganských fast foodů

    Před 5 měsíci
    Když poprvé otevřel své brány Mr. Charlie's, vyvolal tento rostlinný řetězec rychlého občerstvení okamžitě velký zájem. TikTokeři začali nové a neotřelé zařízení nazývat „veganský McDonald's“ a tato přezdívka se ujala. Díky jídelnímu lístku připomínajícímu ten, který najdete u McDonald's, se do Mr. Charlie's hrnuli jak rostlinní strávníci, tak všežravci.
     Komentáře
  • VisitChef

    Šéfkuchařova jistota, dvouhvězdové variace na talíři a hravost. Podzim na Salabce se vydařil

    Před 5 měsíci
    Být to v jiné zemi, například ve Francii nebo v Itálii, má s největší pravděpodobností restaurace Salabka dvě hvězdy Michelin Guide. Vše tomu nasvědčuje. Protože jsme ale v Česku, v zemi, kde špičkové restaurace prestižní označení stále ještě nemají a dá se tedy říct, že jim chybí významný marketingový nástroj a současně i možná satisfakce, musí podniky doufat, že je hosté či média objeví jinými způsoby.
     Komentáře
  • VisitChef

    Petr Svoreň – nepolevujeme, naopak přidáváme

    Před 5 měsíci
    Brněnský Hotel Passage je známý nejen svou gastronomií, ale i exkluzivní atmosférou. Je to kombinace, která dokáže hosta dostat a přesvědčit, aby se sem vracel. Tamní šéfkuchař Petr Svoreň se svým týmem v kuchyni klade důraz na detail, ať už jde o prostředí restaurace, nebo prezentaci samotného jídla. Menu přitom aktuálně mění každý týden.
     Komentáře
  • VisitChef

    Kouzlo míchání koktejlů s dotekem Japonska

    Před 5 měsíci
    Nejspíše jste již slyšeli o tom, že populární destilát, spojovaný spíše se Skotskem či Irskem, vyrobený z obilí, zrající po nějaký čas v sudech, avšak pocházející z Japonska, se těší všeobecné oblibě. Japonskou značku Nikka, celosvětově známou především pro svojí delikátní whisky, jste možná už i ochutnali. Ale třeba jen v její čisté podobě a říkali jste si, že na pozici nejvýraznějšího zástupce japonské whisky u nás ji nemohli dostat jen vzorky nalité do „whiskovek“.
     Komentáře
  • VisitChef

    Sezona na Děvíně. ECK potvrzuje pozici nejlepší restaurace na Slovensku

    Před 5 měsíci
    Po pár měsících se potkáváme s Danielem Tilingerem v jeho gastronomickém království na Děvíně – v restauraci ECK. Je podzim, což je nejdřív patrné na přilehlém vinohradu Zlatý roh a následně i na talířích degustačního menu aktuálně nejzajímavější a permanentně rezervované restaurace sídlící kousek od Bratislavy.
     Komentáře
Reklama