Zavřít
Prima Fresh

Prima Fresh

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Prima Fresh
  • Prima Fresh

    Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

    Před 15 hodinami
    Chcete si připravit jednoduché, ale zároveň zajímavé jídlo, u kterého nezašpiníte zbytečně moc nádobí? Kurkumová rýže připravená v jednom hrnci je ideální volbou pro rychlý oběd nebo lehkou večeři.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

    Před 16 hodinami
    Pokud chcete ochutnat Old Fashioned v netradiční verzi, máme pro vás skvělý recept od Jana Mareše, barmana vinohradského klenotu Bonvivant´s. Tady je návod na drink, který zaujme i ty nejnáročnější.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

    Před 18 hodinami
    Noblesní chřestový krém oslavuje jaro se vší parádou. Odkazuje na zlatou éru české gastronomie za první republiky, kdy se chřest pěstoval na Moravě i v Čechách a ještě před první světovou válkou se vyvážel z Ivančic až do Vídně. Kde nerostl chřest, tam se podobně využíval mladý pórek. V této polévce si oba jarní poslové zdatně sekundují, strouhaný čedar a vepřová šunka dodávají jemnému krému pikantní tóny a hlavně tolik vítané bílkoviny.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    25 kuchařských vychytávek, které vám usnadní život

    Před 1 dnem
    Ať už jste ostřílení kuchaři, nebo s vařením teprve začínáte, užitečné tipy a triky se vždy hodí. Dali jsme dohromady naše oblíbené vychytávky, které se vyplatí znát. Ulehčí vám práci v kuchyni, ušetří čas a někdy i nervy, když se něco pokazí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

    Před 1 dnem
    Chřest je jarní delikatesa s bohatou historií! Už ve starověkém Egyptě si ho cenili pro jeho blahodárné účinky, v antickém Římě patřil na stůl samotných císařů a ve středověké Evropě byl považován za silné afrodiziakum. Chřestová tradice má kořeny i u nás! Československo bývalo chřestovou velmocí – během totality jeho sláva ustoupila, ale už je zase zpět – dostává se do kuchyní, na jídelní lístky i zpátky na česká pole.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

    Před 1 dnem
    Tohle je vrcholný kousek, který kombinuje to nejlepší z české a francouzské kuchyně. V sezóně můžete stejně upravit i zvěřinu, ale stejně skvělé jídlo vykouzlíte i z hovězího. Křehké maso a výrazná omáčka tvoří neodolatelnou kombinaci, která ozdobí váš sváteční stůl.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Arašídy pod lupou – žádný obyčejný snack, ale luštěnina v oříškovém kabátku našlápnutá živinami

    Před 1 dnem
    Když se řeknou arašídy, spoustě z nás se vybaví miska slaných oříšků na stole při večerním sledování filmu nebo pouhé zobání ke sklenici vína. Arašídy mají pověst „nezdravého snacku“, který je sice chutný, ale hříšný. Jenže tento malý zázrak si takovou reputaci rozhodně nezaslouží. Ve skutečnosti jde o nutričně nabitou potravinu, která by měla mít své místo ve zdravém a vyváženém jídelníčku. Nevěříte?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

    Před 2 dny
    Retro svačinka? Ano, ale z kvalitních surovin. Základem camping salátu je dobrý měkký salám a majonéza. Někdy se mu přezdívá také zbojnický a podobá se mu i salát Rumcajs, do kterého patří točený salám. Vyzkoušejte recept z řeznictví Naše maso, kde mají tuto specialitu k dostání každý pátek.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

    Před 2 dny
    Po vzoru v Čechách velmi populárního lineckého koláče z křehkého těsta vznikla jeho verze s „českou“ tvarohovou nádivkou, pro slavnostnější příležitosti ozdobená sladkou hutnou sněhovou čepicí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vepřový šašlik s klobásou a červenou paprikou – šťavnaté maso na gril i do trouby

    Před 2 dny
    Voňavé jídlo, které vám připomene chutě kavkazské kuchyně u vás doma? Vyzkoušejte vepřový šašlik s klobásou a paprikou! Dobře známá, ale stále neodolatelná kombinace, kterou si užijete jak z grilu, tak i z trouby. Ideální tip na rodinnou večeři nebo víkendovou grilovačku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Od čochtana přes mlíko až po malý šnyt. Průvodce čepováním piva z Lokálu

    Před 2 dny
    Při objednávce piva často přichází zásadní otázka: velké nebo malé? A co takhle hladinku, šnyt nebo mlíko? Poznejte s námi styly čepování i to, jak ovlivňují chuť piva. S jednotlivými druhy vás seznámí Lucie Janečková z Institutu PIVO, která dohlíží na kvalitu piva ve všech Lokálech i dalších restauracích Ambiente.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

    Před 3 dny
    Už jste někdy slyšeli o moučníku Dunajské vlny? Jsou to krásně jemné vrstvené řezy s kakaovým a světlým těstem, které vylepšíte svěží rebarborou a dvojitou čokoládovou polevou. Skvělý moučník ke kávě i na rodinné oslavy! A proč se mu vlastně říká Dunajské vlny? Německý název je Donauwelle a dostal ho na základě toho, že po upečení vzniká na řezu moučníku vlnková struktura, připomínající vlnky na Dunaji. A tuto myšlenku navíc umocňuje ještě poleva, která má vlnky vytvořené pomocí vidličky!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

    Před 3 dny
    Kynuté těsto je jako prázdné malířské plátno, které můžete proměnit na různé typy moučníků, od buchet až po vánočku. V sezóně se nebojte do receptů zapojit i čerstvé ovoce, třeba voňavé sladké jahody. Pudinková náplň zase dodá koláči šťavnatost. Co říct víc? Zkrátka to vyzkoušejte :).
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák

    Před 3 dny
    Máte rádi masové směsi se zeleninou? Jemně pikantní kuřecí směs lehce inspirovaná legendárním katovým šlehem, tentokrát servírovaná na křupavé topince. Na závěr přidejte ještě sýr, který zapečte krásně dozlatova. Příprava je snadná, rychlá a výsledek ideální ke sklenici vychlazeného piva nebo jako jednoduchý oběd.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

    Před 3 dny
    Východobelgické město (Liège, Luik) s tři čtvrtě milionem obyvatel přispělo do mozaiky tamní kuchyně svérázným, sytým a vynikajícím bramborovým salátem, jemuž dodávají zelené fazolky jarně svěží švih.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

    Před 3 dny
    Plánujete maminku potěšit něčím opravdu domácím? Připravte jí jedlý dárek! Inspirovat se můžete našimi recepty na sladké džemy, čokolády, křehké sušenky, voňavé sirupy nebo likéry i slané dobroty jako pesto nebo kořeněné ořechy. Vlastnoručně vyrobený dárek je totiž krásným gestem lásky, které maminku ke Dni matek určitě dojme i potěší.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

    Před 4 dny
    Pokud hledáte inspiraci na slavnostní a lehký pokrm, který chutná i vypadá skvěle, zkuste špenátovou roládu s rajčatovým krémem. Hodí se na oslavy, piknik nebo jako originální oběd. Díky zářivě zelené barvě ozdobí každý stůl a zaujme všechny strávníky. Připravíte ji velmi snadno a výsledek stojí za to.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

    Před 4 dny
    Objevte kouzlo makového cheesecaku, známé klasiky trochu jinak! Tento lahodný koláč je ideální volbou pro slavnostní příležitosti i obyčejné chvilky u kávy. Můžete ho nechat jen tak, ale pokud budete mít třeba v létě po ruce vhodné sezónní ovoce, můžete pár kousků přidat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

    Před 4 dny
    Sekaná patří mezi oblíbená rodinná jídla. Příprava je jednoduchá a většinou s ní potěšíte všechny strávníky. Přidejte jí šmrnc a trochu výživových bodů navíc díky nakrájené zelenině, kterou schováte do masové směsi. Po upečení vytvoří na řezu půvabnou mozaiku, přidá ale i na chuti. Jako přílohu zvolte hedvábnou bramborovou kaši.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Španělský vermut: Návrat legendárního nápoje plného chuti a stylu

    Před 5 dny
    Španělsko je proslulé svou lahodnou kuchyní. Tapas a paella jsou hrdými protagonisty místní gastronomie, ale cestovatelé, kteří chtějí ochutnat pravou podstatu Španělska, často opomíjejí jeden konkrétní nápoj. Vermut se stal nedílnou součástí španělské kultury jídla a pití a je dokonalým aperitivem, který nastartuje každé jídlo.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem

    Před 5 dny
    Milujete šťavnaté burgery? Vyzkoušejte tento recept na domácí burger s trhaným hovězím masem, který vás dostane svou chutí a dokonalou kombinací omáček a koření. Pomalu dušené maso, rozpečené bulky, čerstvý salát a lahodný čedar – to je kombo, které přinese zaručený úspěch. Domácí grilovačky mohou začít!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

    Před 5 dny
    Jednoduché vietnamské jídlo, které v sobě spojuje všechny chutě, které tak milujeme. Tučné vepřové mírní nasládlá chuť karamelu, kterou doprovází svěží jarní cibulka, chilli paprička a voňavá jemná rýže. Co víc si v upršeném dni přát?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

    Před 5 dny
    Vyzkoušejte tvarohovou bábovku s jahodami podle receptu od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta! Díky špaldové krupici, čekankovému sirupu a polotučnému tvarohu je bábovka krásně vláčná, o něco lehčí a ideální i pro ty, kteří se snaží hlídat svůj jídelníček.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Ochutnejte měkoučké stromy – smrkové výhonky vnesou do kuchyně svěží chuť!

    Před 6 dny
    Smrk ztepilý málokoho napadne jíst. Ale kdo jednou ochutná jemné smrkové výhonky, tak se nebude moci dočkat příští sezony. Doba, kdy je tento jehličnan k jídlu, se měří opravdu na dny.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

    Před 6 dny
    Hledáte jednoduchý recept vhodný pro náročnější dny? Vyzkoušejte zapečenou frittatu z těstovin se zeleným chřestem! Můžete zužitkovat právě zbytky uvařených těstovin a díky čerstvému chřestu dodat pokrmu svěží jarní chuť.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty

    Před 6 dny
    Skvělý tip na rychlou večeři, která bude mít úspěch u všech, kdo mají rádi chuť výrazného sýra. Sušená rajčata přidají příjemnou sladkost a smetana… Ano, smetana udělá ten zázrak a vše krásně zaoblí a propojí. Vyzkoušejte recept podle Těhotnýho kuchaře, díky videoreceptu to půjde skoro samo.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

    Před 6 dny
    Sezona, ve které je bezpečné konzumovat rebarboru, je celkem krátká, proto stojí za to si ji pořádně užít a vyzkoušet nějaké nové recepty. V tomto koláči se nakyslé stonky rebarbory skvěle snoubí se sladkými jahodami. Vyšší vrstva tvarohové náplně i trik se sušenkovým korpusem připomíná klasický cheesecake.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tipy na květnové gastroakce: nevšední gastronomie, festival plný koktejlů, ale i vína nebo maďarské chutě

    Před 7 dny
    Počasí je stále hezčí a hezčí, takže i akce plné jídla a pití jsou čím dál častější. Tentokrát pro vás máme hned několik tipů, jak si květnové dny můžete zpříjemnit – čeká vás dechberoucí spojení gastronomie a 3D divadla, famózní koktejly, akce plné vína, ale také festival maďarských chutí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Koláč zebra – tvarohový fešák ozdobí každou oslavu

    Před 7 dny
    Kombinace jemného tvarohu a hřejivé čokolády je vždy neodolatelná. Tenhle cheesecake vypadá propracovaně a složitě, ale vůbec nic na něm není – až na tu fantastickou chuť. Podklad se peče zároveň s náplní a na žebrování prostě jen střídáte světlou a tmavou náplň.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut

    Před 7 dny
    Sýrové krokety se šunkou jsou ideální volbou pro rychlý oběd, slané pohoštění i večerní mlsání. Mají krásně křupavou kůrku a uvnitř lahodné sýrové těsto se šťavnatou šunkou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si domácí chuťovku, která nezklame! K podávání můžete přidat i domácí hranolky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Chřest je král jarní zeleniny – víte, jak ho připravit a čemu se vyhnout?

    Před 8 dny
    Jemná chuť, lahodná křehkost a výjimečné výživové vlastnosti – chřest je právem označován za krále jarní zeleniny. Po staletí byl považován za luxusní pochoutku a dodnes si drží své místo v nejlepších kuchyních světa. Ať už vynikne v jednoduché úpravě s máslem, v krémovém rizotu nebo na grilu, vždy přináší na talíř svěžest a lehkost. Jak s touto sezónní surovinou pracovat, aby vynikla její delikátní chuť?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zapečená kapusta s bramborami a mozzarellou – jednoduchý recept na sytou večeři

    Před 8 dny
    Zapečená kapusta se sýrem, bramborami a rajčaty je ideální volbou pro milovníky pokrmů z jednoho pekáčku nebo hrnce. Výhodou je nejen minimum špinavého nádobí, ale hlavně propojenost všech chutí při pečení. Tuto sytou a výživnou večeři si zamiluje celá rodina.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

    Před 8 dny
    Tilápie je sladkovodní ryba s pevným bílým masem. Nemá kosti, i po upečení drží filety tvar a chutná lehce nasládle, proto si ji rády dají i děti. Kořeněný obal jí dodává výraznější chuť, kterou podtrhuje zakápnutí limetou. Nenahrazujte ji v tomto případě citronem, působil by agresivně. Brambory na páře jsou rychle hotové a mají intenzivní bramborovou chuť.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    České pivo v rukou japonské tapsterky. „Pěna je pro Japonce samostatným chuťovým zážitkem,“ říká Mirai Mitomi

    Před 8 dny
    Na světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace si mohou návštěvníci vychutnat český ležák přesně tak, jak chutná i v Čechách, a to díky skupině vyškolených japonských tapsterů. Mezi ně patří i Mirai Mitomi, která prošla školením přímo v plzeňském pivovaru a osvojila si správné techniky čepování i péče o pivo a současně znalosti, díky kterým dokáže předávat příběh a tradici plzeňského piva.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečení nejen na neděli: Řezy s broskvemi a makovou a tvarohovou náplní

    Před 9 dny
    Možná se zdá, že více vrstev znamená hodně práce navíc. Ale tyto řezy jsou překvapivě jednoduché a výsledek je prostě báječný! Díky použití xylitolu není tento koláč ani příliš kalorický, tvaroh se postará o spoustu bílkovin a mák o zásobu vápníku. Prostě mlsání bez výčitek…
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nedělní kefírová bábovka s ořechy podle Buchty v troubě

    Před 9 dny
    Bábovka zdobí nedělní stoly už přes sto let a stále se těší zájmu všech členů rodiny. Zaujme svým tvarem, vůní i příchutí. Vláčnost a delší trvanlivost zajistí kefír a mleté ořechy. Základem úspěchu jsou všechny suroviny ve stejné teplotě, vytáhněte je proto z lednice alespoň jednu hodinu předem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

    Před 9 dny
    Preferujete vydatné a krémově jemné polévky? Tato kuřecí s máslovými fazolemi je navíc krásně ovoněná bylinkami! Vhodná jako oběd během týdne i výživná večeře, a to díky šťavnatému masu i rozmixovaným fazolím.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromné jídlo: Hotpot s mletým masem a bramborami podle Hany Michopulu

    Před 9 dny
    Na rozdíl od lasagní, musaky a jiných zapečených pokrmů z mletého masa, na jejichž přípravu je potřeba volné dopoledne, jste s hotpotem maximálně do hodiny v cíli za použití dvou kusů nádobí. Opravdu moc dobré jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost

    Před 10 dny
    Objevte s námi recept na poctivou valašskou pomazánku s kysaným zelím a slaninou! Její příprava je jednoduchá, chuťově je výrazná a ideální pro pohoštění s přáteli nebo rodinou. Protože receptů na pomazánky není nikdy dost!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skandálně dobré pudinkové řezy se sněhovou čepicí – zkuste na víkend upéct něco nového

    Před 10 dny
    Chystáte se na rodinnou oslavu? Nebo očekáváte návštěvu? Chtělo by to něco sladkého na stůl... Různé vrstvené řezy na plech patří mezi oblíbené domácí moučníky. Působí efektně, nejsou většinou příliš náročné na přípravu a výsledkem je šťavnatý dezert jako z cukrárny. Vyzkoušejte nový recept s pudinkovým krémem a bílkovým sněhem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    20 jarních receptů do krabičky – výtečné obědy a svačiny na cesty i do práce

    Před 10 dny
    Hledáte inspiraci na jarní jídla do krabičky? Máme pro vás výběr 20 receptů, které si můžete vzít do práce nebo některé klidně i na piknik. Vybrat si můžete z chutných salátů, šťavnatých kousků masa nebo třeba zvolit rizoto. Užijte si jaro naplno!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vepřová játra na cibulce s rýží: tradiční české jídlo podle receptu z Lokálu

    Před 10 dny
    Vepřová játra buď milujete, nebo jim nemůžete přijít na chuť. Tradiční česká surovina, která má v naší kuchyni od nepaměti pevné místo, je však přínosným zdrojem vitamínů a minerálů, a to i pro malé děti. Připravit je můžete tak, aby chutnala všem – i těm, kdo je dosud považovali za méně atraktivní součást jídelníčku. Inspirujte se receptem na játra na cibulce, která se v Lokále pravidelně objevují na denním menu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Koláč z listového těsta s hermelínem a slaninou – rychlý a lahodný recept z pár surovin

    Před 10 dny
    Hledáte snadný a chutný recept na slaný koláč? Sáhněte po listovém těstě, přidejte hermelín, slaninu a máte vyhráno! Tato kombinace vás naprosto nadchne.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Těhotnej kuchař: Skořicové šneky z kynutého těsta

    Před 11 dny
    Původ této oblíbené sladké pochoutky můžeme najít v severských zemích, u nás se ovšem velmi rychle zabydlela, vždyť kynuté těsto a skořice patří i mezi tradiční české ingredience. Těhotnej kuchař tentokrát použil prověřený recept na kynuté těsto od Florentýny a připravil z něj dokonale nadýchané a voňavé šneky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Česnekový posúch – chlebová placka patří k pokladům slovenské lidové kuchyně

    Před 11 dny
    Placky z nekvašeného chlebového těsta voní po česneku a podávají se jako příloha. Jako u většiny lidových receptů najdete stejné jídlo pod různými jmény, v tomto případě posúch, osúch, podplamenice, langoš nebo podplameník znamená jedno a to samé. Placky se někdy potírají brynzou a zapékají s cibulí a slaninou, někdy se do těsta přidávají navíc zbylé vařené brambory.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

    Před 11 dny
    Chřest vyniká lahodnou chutí a rychlou přípravou. Ve spojení s masovými kuličkami a smetanovou omáčkou s vínem báječně funguje. Perfektní večeře pro všední den, která potěší všechny členy rodiny.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Růžová vína dobývají Česko. Proč jejich popularita neustále roste?

    Před 12 dny
    Ještě donedávna byla růžová vína vnímána spíše jako sezónní rozmar, zábavný doplněk letních oslav a pikniků. Dnes ale mají na našich stolech, vinných lístcích i v nabídce špičkových vinařství své pevné místo. Spotřebitelé i someliéři po celém světě — Českou republiku nevyjímaje — oceňují jejich pestrost, univerzálnost a neopakovatelný chuťový profil. Čemu vděčí za svou „cool“ pověst?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nepečené jahodové řezy – lehký a osvěžující dezert, na který nepotřebujete troubu

    Před 12 dny
    Hledáte dezert, který vás osvěží, ale nepotrápí zdlouhavou přípravou? Tyto nepečené jahodové řezy s kokosovým mlékem, bílou čokoládou a jemnou vrstvou ovocného želé jsou ideální volbou. Perfektní sladká tečka pro nadcházející letní dny, kterou zvládnete i bez zapnutí trouby!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

    Před 12 dny
    Vydejte se na cestu do Asie s tímto svěžím salátem, který je připravený v duchu „beze zbytku“. Snadno v něm totiž zužitkujete i zbylou rýži. Křupavé rýžové kousky dodají salátu perfektní texturu a arašídová zálivka se zázvorem a sójovou omáčkou zase asijský šmrnc. Rychlý, nápaditý a ideální pro lehký oběd nebo večeři!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skořicové trdelníčky z kynutého těsta pečené na ohni – oslavte čarodějnice stylově a s chutí

    Před 12 dny
    Na ohni můžete kromě tradičních buřtů upéct i něco sladkého. Zejména děti ocení kouzlo plameny ožehnutého moučníku. Kynuté trdelníčky s vůní skořice budou sladkou tečkou za čarodějnickými oslavami, ale i kdykoliv během léta.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

    Před 12 dny
    Květák může být křupavý i bez smažení v trojobalu či strouhance. V tomto případě se peče v troubě s kořením a strouhankou nejprve orestovanou nasucho na pánvi. Avokádový dip příjemně doplňuje jeho výraznou chuť. Oba komponenty však můžete i rozdělit a podávat křupavý květák třeba se zeleninovým či luštěninovým salátem, se zeleninovým pyré, v tortillách nebo v burgeru… Avokádový dip oživí sendviče, saláty, nakrájenou syrovou i pečenou zeleninu nebo sýr.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Snídaňové burrito – rychlý a výživný recept na skvělý start dne

    Před 13 dny
    Snídaňové burrito je tou správnou volbou pro všechny, kdo ráno nestíhají, ale nechtějí dělat kompromisy. Jednoduchý recept ideálně spojuje syté ingredience v jedné tortille a navíc je praktický – do krabičky ho zabalíte bez problému!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nigerijské Efo riro – barevná směs z pánve s pečeným masem, špenátem a houbami

    Před 13 dny
    V jorubštině, jíž se v Nigérii mluví, znamená název cosi jako špenátová smaženice, ale tahle pikantní, voňavá směs by si zasloužila i vznešenější název. Hlavní roli v ní opravdu hraje velká hromada špenátu, ale upotřebíte v ní také zbylé pečené maso.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rýžový olej přináší do kuchyně mnoho benefitů. Proč ho zařadit mezi běžné ingredience?

    Před 13 dny
    Rýžový olej je surovinou, která vyniká svými výživovými a zdravotními benefity. Obsahuje vysoké množství antioxidantů, zejména vitaminu E a gamma-oryzanolu, které chrání buňky před volnými radikály a přispívají k udržení optimální hladiny cholesterolu. Má vysoký kouřový bod, což z něj dělá skvělého pomocníka v teplé kuchyni. Díky těmto vlastnostem je rýžový olej skvělou volbou pro každého, kdo chce podpořit své zdraví a vitalitu, ať už jde o každodenní vaření nebo speciální příležitosti.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

    Před 14 dny
    Klasické slovenské halušky se podávají s brynzou a slaninou. My jsme tentokrát připravili jarní verzi halušek se špenátem, které na talíři vypadají nesmírně pohledně. Místo brynzy jsme zkusili výraznou smetanovou omáčku z nivy a vše doplnili nezbytnou slaninou a také nasládlou zkaramelizovanou cibulí. Pokud je to na vás už příliš odlišné, klidně místo nivy použijte tradiční brynzu, bude to také lahoda.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rýžová miska s pikantním tuňákem z konzervy – blesková a zdravá večeře

    Před 14 dny
    Rychlý recept na tuňákovou misku s rýží a okurkou je perfektní jídlo do krabičky nebo jako rychlý oběd. Nejen že je tento pokrm nenáročný na suroviny, ale i plný pikantní chuti, a to díky kombinaci tuňáka, chilli omáčky, sójovky a křupavé okurky. Zkuste ho a dejte nám vědět!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sloppy Joe – sendvič, hamburger nebo hot dog? Americká klasika překvapí a nadchne chutí i jednoduchou přípravou

    Před 15 dny
    Sloppy Joe má podle některých zdrojů už více než stoletou tradici. Každopádně historie tohoto pokrmu není úplně jasná, ať už spatřil světlo světa na Kubě nebo na Floridě, dnes patří mezi oblíbené klasiky v mnoha amerických barech. Ale také doma, příprava je totiž velmi jednoduchá! Jde vlastně o výrazně ochucené restované mleté maso, které se podává v burgerových bulkách, v housce nebo v hot dog brioškách. Za nás rozhodně skvělý tip na rychlou večeři pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

    Před 15 dny
    Marry Me pasta s krevetami je virální recept na krémové těstoviny s rajčatovou omáčkou, šťavnatými krevetami a čerstvou bazalkou. Je jednoduchý, rychlý a hlavně chutný! Zamilujete si ho nejen vy, ale hlavně ten, komu ho připravíte.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Fenomén Morning Disco: Jak tanec, káva a snídaně mohou změnit vaši ranní rutinu

    Před 15 dny
    Tancovat celé dopoledne a s kávou v ruce? Ano, přesně to je Morning Disco – trend, který mění způsob, jakým začínáme den. Hudba, pohyb a zdravá snídaně tvoří spojení, které vám místo kocoviny přinese radost a energii až do večera. Už jste o tomto trendu slyšeli?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady belgické kuchyně: Vlámská karbonáda – dušené hovězí maso na černém pivu

    Před 15 dny
    Asi není známějšího masového pokrmu z Belgie než Carbonnade flamande – říká se, že svůj původ odvozuje od hovězího po burgundsku, ovšem burgundské víno v ní nahrazuje nezaměnitelné belgické pivo. Obecně bychom mohli karbonádu přiřadit k velké rodině gulášů či chcete-li dušených pokrmů z hovězího. Od našich gulášů se liší vyšším podílem zeleniny a jiným kořeněním.
     Komentáře
Reklama