Hlavní obsah

Reprezentaci jsem uzavřel, přiznává úspěšný český gólman 

V této sezoně vyhrál švýcarský titul i hokejovou Ligu mistrů. V play off švýcarské ligy, nejspíš nejlepší evropské soutěži, měl úžasná čísla, ale i tak je pro 33letého brankáře Šimona Hrubce reprezentace poslední dva roky zapovězena. „Asi to tak vyplynulo a pomalu se to uzavřelo,“ říká Hrubec a s úsměvem přidává, že už pro rodinu shání lístky na příští rok, kdy se světový šampionát bude hrát „u něj“ ve Švýcarsku.

Ovečkin se vyskytl na ukrajinském listu nepřátel, zveřejněno bylo i jeho číslo 

Anglie překvapivě padla se Senegalem 

Dopad českého debaklu. Situace s postupem na MS se vyjasňuje 

Pohádkář Petr Fiala vyprávěl příběh o bitcoinu. Hlavní roli v něm má Don Pablo Brněnský  To byl zase týden 

Imitátor Petr Jablonský tentokrát hlasem pohádkáře Petra Fialy vyprávěl příběh o voňavém království Petra Brněnského, kam se dostal smradlavý poklad s bitcoiny. Jak s ním naložil proradný rádce Don Pablo a co s ním měl společného Kazimír z Babišova?

Rekonstrukce úzké ložnice dopadla skvěle. Inspirujte se nápady, které se budou hodit i vám  Jan Hanko

Sršeň testuje Harley, co zadupe supersporty. Jeho sání vcucne i děti u krajnice  I like bike

Neříkejte You're welcome! 8 lepších způsobů, jak odpovědět na Thank you  Angličtina s Broňou

Dokonalé letní šaty? JLo už je má! Romantický model s vichy kostkou vás navnadí na prázdniny 

Pátráte po dokonalých letních šatech, které dokážou navodit prázdninovou atmosféru i ve městě? Nakoukněte do šatníku k JLo! Hvězda se už poněkolikáté vrátila ke svým oblíbeným kostkovaným šatům a my vám poradíme, kde si můžete objednat podobné.

Myslíte si, že máte uklizeno? Pozor na 5 míst, která jsou u vás doma nejšpinavější 

Jahodový úplněk se blíží. Každému znamení horoskopu nadělí kousek štěstí a radosti, někomu i lásku 

Slavní Romové. Geniální fotbalista, oscaroví herci a možná i sám Elvis Presley 

Kterým ojetinám se vyhnout obloukem? Velký prodejce sestavil žebříček hříšníků 

On-line platforma Carvago sloužící pro nákup ojetých vozů v rámci Evropy vstoupila na trh v roce 2020 a od té doby zvládla realizovat několik desítek tisíc zakázek. Kromě toho společnost založila i takzvaný blacklist, na němž upozorňuje, kterým ojetinám se máte vyhnout a proč. Není mezi nimi vámi hledané, nebo dokonce vaše auto?

Vzpomínáte na východoněmeckou 1203? Barkas vznikal i v bizarních verzích, jeden unikát se narodil také v Československu 

Do Česka přijíždí nejmenší sedmimístné SUV. Ceník startuje pod půlmilionem, ve výbavě jsou i stylové plecháče 

Štír
Rodinná setkání mohou být zkouškou trpělivosti. Staré spory mohou znovu vyplavat na povrch, a to i bez varování. Buďte připraveni reagovat s klidem a nenechte se vtáhnout do hádek. Vědomý odstup může uchránit atmosféru i vztahy. Snažte se hlídat emoce.
Celý horoskop »
Skok před automaticky načítané články.
Automaticky nekonečně načítané články
Následují automaticky nekonečně načítané články. Zde je můžete přeskočit.
Začátek celé akce se neobejde bez "špinavé práce" - prase se musí zbavit štětin, opláchnout horkou vodou a vyvěsit pod trojnožku.
Začátek celé akce se neobejde bez "špinavé práce" - prase se musí zbavit štětin, opláchnout horkou vodou a vyvěsit pod trojnožku.
Když je nahoře, začíná čištění kartáčem a teplou vodou, následně ho celé řezník opálí plynovým hořákem a znovu se čistí kartáčem.
Když je nahoře, začíná čištění kartáčem a teplou vodou, následně ho celé řezník opálí plynovým hořákem a znovu se čistí kartáčem.
První zářez je hlava. Když je řezník šikovný, není potřeba nic sekat, stačí ostrý nůž a znalosti prasečí anatomie.
První zářez je hlava. Když je řezník šikovný, není potřeba nic sekat, stačí ostrý nůž a znalosti prasečí anatomie.
První kus porcování hotov. Následuje odřezání nožiček, tedy spodní části nohou zvířete.
První kus porcování hotov. Následuje odřezání nožiček, tedy spodní části nohou zvířete.
Ty dnes končí jako pamlsek pro psy, v dobách minulých, kdy nepanovala všeobecná hojnost, se ale nožičky poctivě čistily a celé spotřebovaly.
Ty dnes končí jako pamlsek pro psy, v dobách minulých, kdy nepanovala všeobecná hojnost, se ale nožičky poctivě čistily a celé spotřebovaly.
Sádlo kolem krku je dobré odřezat ještě ve visu, ušetří se tím pozdější práce. Plemeno Mangalica má obecně výrazně více tuku, který však masu propůjčuje jedičné chuťové vlastnosti.
Sádlo kolem krku je dobré odřezat ještě ve visu, ušetří se tím pozdější práce. Plemeno Mangalica má obecně výrazně více tuku, který však masu propůjčuje jedičné chuťové vlastnosti.
V další fázi je potřeba prase zbavit vnitřností a celý kus rozpůlit přímočarou pilou.
V další fázi je potřeba prase zbavit vnitřností a celý kus rozpůlit přímočarou pilou.
Veškeré části trávícího traktu skončí jako odpad. Střeva, do kterých se plní jitrnice a jelita jde za pár korun koupit již vyprané.
Veškeré části trávícího traktu skončí jako odpad. Střeva, do kterých se plní jitrnice a jelita jde za pár korun koupit již vyprané.
Oproti tomu játra, ledviny, slezina a plíce poputují spolu s masem do směsi na jitrnice, tlačenku a jelita.
Oproti tomu játra, ledviny, slezina a plíce poputují spolu s masem do směsi na jitrnice, tlačenku a jelita.
Sádlo se dělí na vnitřní a vnější. To vnitřní na obrázku je daleko jemnější a škvařit se má odděleně, aby se nepřipálilo - škvarky jsou z něj hotové mnohem dřív, než ze sádla hřbetního nebo z bůčku.
Sádlo se dělí na vnitřní a vnější. To vnitřní na obrázku je daleko jemnější a škvařit se má odděleně, aby se nepřipálilo - škvarky jsou z něj hotové mnohem dřív, než ze sádla hřbetního nebo z bůčku.
Následuje dokončení půlení. Kdo to nikdy nezkoušel, stává se často obětí vtipů, kdy mu je svěřen tento na první pohled jednoduchý úkol. Málokdo to zvládne bez přestávky, každý se každopádně hodně zapotí.
Následuje dokončení půlení. Kdo to nikdy nezkoušel, stává se často obětí vtipů, kdy mu je svěřen tento na první pohled jednoduchý úkol. Málokdo to zvládne bez přestávky, každý se každopádně hodně zapotí.
"Čtvrtky" prasete se čisté přesunou na druhé stanoviště, kde už na rozdíl od první fáze, není v okolí ani smítko špíny a podmínky jsou spíše "kuchyňské".
"Čtvrtky" prasete se čisté přesunou na druhé stanoviště, kde už na rozdíl od první fáze, není v okolí ani smítko špíny a podmínky jsou spíše "kuchyňské".
V tuto chvíli už je hotová i známá činnost míchání krve. Tekutina už vychladla a nesráží se, čímž je připravena k dalšímu využití.
V tuto chvíli už je hotová i známá činnost míchání krve. Tekutina už vychladla a nesráží se, čímž je připravena k dalšímu využití.
V "čisté sekci" už probíhají práce na základu pro guláš - záchranné jídlo pro většinu týmu ze "špinavé sekce", kteří od snídaně většinou pozřeli jen kořalku a pivo.
V "čisté sekci" už probíhají práce na základu pro guláš - záchranné jídlo pro většinu týmu ze "špinavé sekce", kteří od snídaně většinou pozřeli jen kořalku a pivo.
Zkušené ruce řezníka při bourání na jednotlivé menší části těžko nahradit.
Zkušené ruce řezníka při bourání na jednotlivé menší části těžko nahradit.
Věci jako stahování kůže z pruhů sádla mohou po krátkém kurzu zvládnout i méně zkušení a celý proces se tak výrazně urychlí.
Věci jako stahování kůže z pruhů sádla mohou po krátkém kurzu zvládnout i méně zkušení a celý proces se tak výrazně urychlí.
Některé specifické části zvířete jako je lalok, se po důkladném očištění dávají ihned do chladu. Z laloku se například dělá italská specialita guanciale.
Některé specifické části zvířete jako je lalok, se po důkladném očištění dávají ihned do chladu. Z laloku se například dělá italská specialita guanciale.
Jednotlivé hotové kusy se pod nechají "odvětrat" asi hodinu pod textilní prodyšnou přikrývkou, než se vypraví do velké ledničky.
Jednotlivé hotové kusy se pod nechají "odvětrat" asi hodinu pod textilní prodyšnou přikrývkou, než se vypraví do velké ledničky.
Důležitá část pro zahuštění pravého zabíjačkového guláše je mozeček.
Důležitá část pro zahuštění pravého zabíjačkového guláše je mozeček.
Když je dost rukou, guláš i škvaření sádla jde dělat dohromady vedle sebe.
Když je dost rukou, guláš i škvaření sádla jde dělat dohromady vedle sebe.
Jedna z nenahraditelných věcí ke guláši je křen, který má říz. Na obrázku je čerstvě vykopaný kořen ze sousedovic zahrádky.
Jedna z nenahraditelných věcí ke guláši je křen, který má říz. Na obrázku je čerstvě vykopaný kořen ze sousedovic zahrádky.
Vařené maso, obyčejně to méně ceněné, tedy tlustší a prorostlé, se namele a smíchá s kořením.
Vařené maso, obyčejně to méně ceněné, tedy tlustší a prorostlé, se namele a smíchá s kořením.
Vznikne tak základní surovina na jitrnice a jelita, takzvaný prejt.
Vznikne tak základní surovina na jitrnice a jelita, takzvaný prejt.
Z vařených kůží, vývaru a kusů masa a jater se plní tlačenky. Tento pohled většinou znamená konec hlavní pracovní doby a člověk si může jít umýt ruce. Tlačenky zůstanou v chladu do druhéh dne, kdy ztuhnou a jsou připraveny k jídlu.
Z vařených kůží, vývaru a kusů masa a jater se plní tlačenky. Tento pohled většinou znamená konec hlavní pracovní doby a člověk si může jít umýt ruce. Tlačenky zůstanou v chladu do druhéh dne, kdy ztuhnou a jsou připraveny k jídlu.
26/27